
המצרכים:
1 חציל גדול מקולף ופרוס לטבעות
קמח לקימוח טבעות החציל
לטבול בביצה ומלח
לטגן את פרוסות החציל.
לשטח בסיר רחב מעל מצע בצל גדול קצוץ ומטוגן (שקוף).
לשים בקערה-
4\1 כוס שמן זית
1 שן שום כתוש,
קורט קינמון
2\1 כפית פלפל שחור גרוס
מלח לפי הטעם
2 כפות רסק עגבניות
מיץ מחצי לימון
טיפה סוכר.
2\1 1 כוסות מים
לערבב הכל לרוטב
ולשפוך מעל החצילים ובינהם..
לבשל על אש קטנה כ-חצי שעה..
ההגשה -
חם או קר
כסלט או מנה קלילה
מותר לקשט עם מעט פטרוזיליה קצוצה.
ניתן לבשל דרבלי גם עם פרוסות צלי בשר מבושל ופרוס מתחת לפרוסות החציל.
|