
מלית ל-4 בוריק
2 תפוחי אדמה גדולים לא קלופים 2\1 כוס פטרוזיליה קצוצה
4\1 כפית פלפל שחור
4\1 כפית קינמון
מלח לפי הטעם
לבוריק:
4 עלי בוריק (אני קונה בסופר מרקט) שמן לטיגון עמוק
הכנת המלית:
מבשלים תפוחי אדמה, מקלפים בעודם חמים ומועכים לפירה.
מוסיפים פטרוזיליה קצוצה, ומתבלים במלח, פלפל שחור וקינמון ומערבבים הכל לעיסה אחידה.
ממלאים ומטגנים:
מניחים עלה סיגר על משטח העבודה. מניחים במרכזו 2 כפות מהמלית, ומקפלים לחצי ומהדקים מעט.
מחממים שמן לטיגון עמוק. מטגנים כל בוריק משני הצדדים עד הזהבה.
מוציאים את הבוריק מהשמן ומניחים במסננת לטפטוף השמן ומעבירים למגש עם נייר סופג.
בוריק עם ביצה:
מניחים בשמן חצי עלה כשהיד אוחזת בשולי החצי השני, שמים ביצה עם קורט מלח ומכסים חצי על חצי.
מטגנים עד הזהבה.. ומוצאים למסננת ולמגש עם נייר סופג.
מגישים חם.
יש אוכלים את הבוריק בפיתה.. לא ניסיתי:)
|