
המצרכים:
2 כוסות קמח
8 ביצים
2\1 1 כוסות סוכר
גרידה מתפוז אחד
1 כוס מיץ מתפוזים
2\1 כוס שמן
1 אבקת אפיה
1 סוכר וניל
1 כוס ח"פ מיקס אגוזים גרוסים {לא חובה}
לציפוי:
50 גרם שקדים גרוסים
50 גרם אגוזים גרוסים קלויים קלות במחבת..
אבקת סוכר לעיטור
או גלזורה-
2 כוסות אבקת סוכר
4 כפות מים חמים
לערבב ולמרוח מעל העוגה
אופן ההכנה:
להפריד חלמונים מחלבונים. להקציף חלבונים במהירות איטית, ולהוסיף לאט לאט חצי כוס סוכר ולעבור להקצפה במהירות גבוהה עד קבלת קצף יציב
בקערה נוספת מערבבים את החלמונים עם כוס סוכר עד שמתקבל קצף אוורירי ויציב
להוסיף גרידת תפוז ושמן בהדרגה, תוך כדי בחישה. מערבבים ומוסיפים קמח, אבקת האפייה, סוכר וניל ומיץ תפוזים .
לערבב עד קבלת עיסת אחידה.
לקפל בעדינות את קצף החלבונים אל הבצק .ולצקת את התערובת לתבנית משומנת היטב
להכניס לתנור ולאפות בחום 170 מעלות צלזיוס כ-45 דקות או לנעוץ קיסם בעוגה ושיצא יבש..
לאחר שהעוגה מתקררת לפזר מעל אבקת סוכר, או גלזורה
ולפזר שקדים ואגוזים גרוסים גס.
כל הזכויות שמורות C
|