
המצרכים
7 ביצים 2 כוסות סוכר 3 כוסות שקדים מולבנים טחונים 4\1 כוס שקדים טחונים גס 4\1 כוס שקדים מרים טחונים 6 כפות קמח (או קמח מצה) 1 אבקת אפיה 2 סוכר וניל 5 כפות שמן 1 כף גרידת לימון 2\1 כוס משקה רוזטה 2\1 כפית כורכום (לא חובה) 1 כף תמצית שקדים 1 כפית תמצית וניל 2 טיפות תמצית מי זהר
לציפוי:
2 כוסות אבקת סוכר 2 טיפות מי זהר, 4 כפות מים חמים ושקדים גרוסים גס (קלויים) לפיזור מעל העוגה.
אופן ההכנה
להפריד את הביצים ואת החלבון להקציף עם מחצית מהסוכר לקצף חזק. את יתר החומרים לערבל במהירות נמוכה ולמזג את הבלילה עם החלבונים בתנועות קיפול עדינות. להכניס לתנור שחומם מראש ל-170 מעלות למשך כ-50 דקות. לצנן ו.. לערבב בכלי 2 כוסות אבקת סוכר 2 טיפות תמצית מי זהר 4 כפות מים חמים ולפזר שקדים מולבנים גרוסים גס. (או לפזר אבקת סוכר)
הזכויות שמורות C
|