החומרים
250 גר' שעועית לבנה
1 ק"ג נתחי בשר בקר
1 ק"ג עצם מח
1 חבילה סלק ירוק
2\1 כוס כוסברה קצוצה
1 בצל קצוץ
2\1 כפית פלפל שחור
(כפית אבקת מרק עוף)-לא חובה
כפית חררת'
מלח (לפי הטעם)
2\1 כוס שמן
10 שיני שום שלמים+
1 כף שום כתוש
ביצים קשות
אופן ההכנה
לקצץ דק דק את הסלק הירוק,
ולטגן בסיר רחב ועמוק
עד שהשמן יהפך לצבע ירוק כהה והסלק הקצוץ יתפצפץ תוך כדי מעיכה.
להוסיף לסיר את הכוסברה הקצוצה והשום הכתוש
את התבלינים, הבשר, עצם המח, שיני שום שלמים, בצל קצוץ, שעועית, תפו"א, ביצים, .
להוסיף מים שיכסו את כל תכולת הסיר ולהביא לרתיחה כ20 דקות.
המצרכים למסרן-
1 כוס אורז
250 גרם בשר ושומן כבש טחון
4\1 כוס פטרוזיליה קצוצה
4\1 כוס כוסברה קצוצה
1 בצל קצוץ
1 כף שמן
חצי כפית פלפל שחור
(1 כפית אבקת מרק עוף)-לא חובה
מלח לפי הטעם
2 מטר מעיים נקיים
לערבב את כל החומרים ולמלא את המעים שלא יהיה עמוס מידיי מאחר והאורז תופח.
להוסיף לסיר החמין.
המצרכים לקוקלה
3 ביצים
2 כפות שמן
1 כפית שום כתוש
2\1 כפית פלפל שחור
1 כפית אבקת מרק עוף
2 כפות שומן כבש קצוץ דק
4\1 כוס מים
מלח לפי הטעם
קמח מצה (כמה שנכנס)
אופן ההכנת הקוקלה:
לטרוף את הביצים ולהוסיף את התבלינים והמלח
את הקמח להוסיף בהדרגה תוך כדי ערבוב ואיחוד החומרים.
עד שהעיסה סמיכה לא קשה.
ליצור קוקלות מאורכות ולהוסיף לסיר לתת עוד 10 דקות רתיחה ולהעביר לפלטת שבת.
.
לטבחה - להוסיף ולבשל על להבה נמוכה למשך 3 שעות נוספות..
לטפינה - אחרי רתיחה של כמחצית השעה להעביר משישי לשבת על הפלטה.

|