
ספרה בת'מר
המצרכים:
1 ק"ג סולת
1 כוס סוכר
1 אבקת אפייה
2 אבקת וניל
1 כוס שמן חם
2\1 1 כוסות מים
מילוי:
חבילה תמרים מגולענים
כפית חררת'
1 כף שמן
2 כפות מים
סירופ:
3 כוסות סוכר
3 כוסות מים
מעט לימון סחוט
עלה עטרה או טיפת מי זהר
אופן ההכנה:
מכניסים את כל המרכיבים לתוך קערה למעט התמרים.
לערבב לעיסה אחידה ולחלק אותה לשתיים.
לשמן תבנית מלבנית..26" להניח חצי מהכמות
של הבצק ולהדק לדפנות התבנית.
להוסיף תמרים מגולענים למחבת עם מעט שמן, מים וחררת' על אש קטנה לכמה דקות (לטעם ורכוך).
לאחר מכן לשטח את התמרים מעל הבצק בתבנית ומעל התמרים מניחים את החלק השני של הבצק .
חותכים את העוגה לריבועים או מעוינים ולנעוץ חצי שקד בכל ריבוע\מעויין
להכניסים לתנור בחום של 180 ולאפות עד שהספרה מזהיבה.
במקביל מכינים את הסירופ
מבשלים בסיר- סוכר, לימון, מים, עטרה או מי זהר
עד שמתקבל סירופ אחיד מדובש .
כשהעוגה מוכנה שופכים עליה את הסירופ.
כל הזכויות שמורות C
|