
המצרכים:
8 נתחי בשר בקר\בשר ראש 1 ק"ג קראץ' (פרסה) קצוץ 2\1 כוס שמן 1 ק"ג בצל קצוץ 4 תפוחי אדמה חתוכים לרבעים 1 כף פפריקה חריפה 1 כף פפריקה מתוקה 1 כף גדושה רסק עגבניות מלח לפי הטעם
אופן הכנת הטבחה:
מטגנים הבצל עם מעט מלח עד שהבצל מזהיב. מוסיפים את נתחי הבשר, הקראץ', רסק העגבניות, הפפריקה החריפה ומים עד כיסוי הבשר ומביאים לרתיחה. מנמיכים ללהבה בינונית ומבשלים עד תחילת ריכוך הבשר (חצי בישול) מוסיפים רבעי תפוחי האדמה ומנמיכים להבה. ממשיכים לבשל על להבה נמוכה בין שעתיים לשלוש עד שהרוטב נעשה סמיך ריבתי.
החומרים לבצק הבאזין:
3 ליטר מים 1 ק"ג קמח 1/4 כוס שמן 1 כף מלח
אופן הכנת בצק הבאזין:
בסיר גבוה להרתיח את המים המלח והשמן את הקמח להוסיף בהדרגה למים הרותחים למשך 5 דקות ולערבב קלות . להוריד מהאש וללוש היטב בעזרת כף עץ (עלקייה) עד שאין גבשושי קמח. אם צריך ניתן להוסיף מעט מים רותחים וללוש עד לקבלת בצק אחיד ורך. ליצור עיגולי בצק באזין ולבזוג מעל טבחה בלקראץ'..
התבשיל מוגש על (גרגובה) גבנון בצק באזין .. או טבחה עם לחם... טרי טרי
|