
המצרכים:
למלית הבשר:
500 גר' בשר בקר טחון 1 כוס פטרוזיליה קצוצה 2\1 כוס כוסברה קצוצה 1 בצל גדול קצוץ דק 1 ביצה 2 כפות קמח מצה 1 כפית קינמון 1 כפית פלפל שחור 2\1 כפית פלפל אנגלי- לא חובה מלח לפי הטעם
ירקות למילוי: 3 קישואים בינוניים מרוקנים מתוכן 2 בצלים גדולים - להפריד גלדי הבצל החומרים לרוטב:
1 תפוח אדמה פרוס 1 בצל פרוס 1 עגבניה טריה חתוכה לפרוסות 1 כפית אבקת מרק עוף - לא חובה 2\1 כפית פלפל שחור 2\1 כפית כורכום רבע כוס שמן מים כמעט עד גובה הממולאים. אופן ההכנה והבישול: חוצים הקישואים לשניים ומרוקנים את התוכן הפנימי. מרתיחים דקותיים את הבצלים ומפרידים לגלדים.
בקערה מערבבים את כל חומרי המלית והתבלינים לעיסה אחידה, וממלאים קישואים וגלדי בצל.
בסיר שטוח שמים (קער) פרוסות תפוחי האדמה, פרוסות העגבנייה, פרוסות הבצל ושמן . מניחים מעל בסל וקרעה ממולאים, אחד ליד השני, מוסיפים תבלינים ואת המים עד רתיחה.. מנמיכים להבה ומבשלים עד צמצום הנוזלים לרוטב סמיך.
(מומלץ להכניס את התבשיל לתנור על חום 180 מעלות.. למשך 10 דקות או עד קבלת צריבה קלה)
מגישים עם לימון טרי,
כל הזכויות שמורות C
|