
מצרכים לבצק: 2 כוסות קמח 4 כפות שמן 2 ביצים
2 חלמונים 4 כפות מים
למילוי: 3 כוסות שקדים מולבנים טחונים 2\1 1 כוסות סוכר דק דק 2 שקיות וניל 1כפית תמצית שקדים 2 חלבונים
אופן הכנה:
לשים בקערה את חומרי הבצק עד לקבלת בצק אחיד, מכסים במגבת נקיה ומניחים לנוח במקרר 30 דקות.
מחלקים את הבצק ל-4 כדורים ומרדדים עם מערוך כל כדור לעלה דק דק (כמו דבלה) וקורצים עיגולים עם כוס.
הכנת מילוי הגיזטה
להכניס את השקדים הטחונים לקערה, להוסיף בערבוב סוכר דק, וניל, חלבונים ותמצית שקדים. במרכז כל עיגול בצק מניחים כפית מילוי .. בשולי העיגול לצבוט עם האצבעות, ליצור מן קערית ובתוכה מילוי עוגיות שקדים.
אפשר לפזר מעל - 100 גרם אבקת סוכר עם 2 כפות מים חמים לערבב ולמרוח או שקדים גרוסים או מזרה סוכריות צבעוניות ....
להניח את העוגיות בתבנית מרופדת בנייר אפייה ולאפות בתנור שחומם מראש על-170 מעלות צלזיוס כ 15-20 דקות או עד הזהבה.
כל הזכויות שמורות C
|