
רכיבים:
250 גרם שעועית לבנה 1 ק"ג בשר בקר 2 בצלים גדולים קצוצים 4 תפוחי אדמה חצויים 4\1 כוס שמן 2 כפות רסק עגבניות 4\1 כפית פלפל שחור 4\1 כפית אגוז מוסקט טחון 1 כף פפריקה חריפה 1 כף פפריקה מתוקה מלח לפי הטעם 2\1 1 ליטר מים
אופן ההכנה:
בסיר רחב ועמוק עם שמן מטגנים קלות את הבצל מוסיפים את התבלינים, הבשר, שעועית, רסק עגבניות ומערבבים מוסיפים מים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-3 שעות כשהבשר והשעועית מוכנים מוסיפים תפו"א וממשיכים לבשל עוד כשעה או עד שהטבחה תסמיך.. .
כשאימי היתה מבשלת טבחה בטמטם לסלסה היא טיגנה הרבה הרבה בצל וערבבה בטיגון את התבלינים והרסק..שנפתח עם מעט מים.. הייתי נעמדת לידה עם פרוסת לחם שתמרח עליה מהבזאר הריחני הזה.. ואחיותיי ואחי גם ..היינו זוללים וחוזרים שוב ושוב.. עד שאימי היתה אומרת.. ובאש אנטייב כאקליצ'ו לבזאר בליפי... יאחסרה על איים לי רחו.. כמה געגוע לאמא.. אמא שלי...
כל הזכויות שמורות C
|