
½ ק"ג במיה טריה (או סנפרוסט) 4 חלקי עוף 1 בצל גדול קצוץ 4\1 כוס שמן 2\1 כף פפריקה 4\1 כפית פלפל שחור 2 כפות רסק עגבניות 1 עגבניה טריה חתוכה לקוביות 2\1 1 כוסות מים או ציר מרק עוף מלח לפי הטעם
אופן ההכנה:
שוטפים את הבמיה וקוטמים בזהירות את הגבעול מבלי לפצוע את הבמיה.. ולייבש אותה. מכניסים לסיר שמן ומטגנים את הבמייה קלות, מוציאים מהסיר ומניחים בקערה. מטגנים בסיר עם השמן את הבצל הקצוץ עד הזהבה.. ומוסיפים את חלקי העוף עגבניות טריות ורסק עגבניות מטגנים עוד כ - 10 דקות, מתבלים ובוזגים לסיר את המים או ציר המרק.. מביאים לרתיחה ומנמיכים את הלהבה.. מבשלים כ- 25 דקות..מוסיפים את הבמיה לסיר ומבשלים עוד כ- 20 דקות. מוגש חם לצד אורז לבן או לחם אחיד. (את הבמיה ניתן לבשל גם עם בשר בקר, זמן הבישול עם בשר בקר ארוך יותר)
כל הזכויות שמורות C
|