
המצרכים
500 גר' בשר טחון 2 בצלים גדולים מגוררים (וסחוטים) 1כוס פטרוזיליה קצוצה 2\1 כוס כוסברה קצוצה 3 ביצים 1 כפית שטוחה קינמון 1 כפית שטוחה פלפל שחור 1 כפית חררת' למפרום מלח לפי הטעם 4\1 כוס פרורי לחם או קמח מצה
בקערה לערבב את כל החומרים לעיסה אחידה.
למעטפת מילוי עיסת הבשר
פרחי כרובית 3 תפוחי אדמה 1 חציל
החומרים לקימוח וטיגון:
250 גר' קמח שמן
ביצים טרופות
2 ביצים טרופות בקערית
2\1 כוס מים פושרים 1 כף רסק עגבניות מלח 1 כף פפריקה מתוקה 1 כפית אבקת מרק עוף (לא חובה)
חותכים את החציל ותפו"א לסנדווץ ממלאים מקמחים טובלים בביצים הטרופות ומטגנים.
ניתן להכין מעיסת הבשר קציצות מפרום ללא מעטפת
לקרקעית הסיר בבישול
1 בצל גדול פרוס 1 גבעול סלרי 1 תפו"א פרוס 1 גזר חתוך טבעות
מניחים את הירקות בסיר עליהם מסדרים את המפרום אחד לצד השני
לרוטב המפרום
לשים במחבט
רבע כוס שמן 1 כף גדושה רסק עגבניות 1 כף פפריקה מתוקה או חריפה מלח לפי הטעם
3 כוסות מים או עד מחצית גובה המפרום
לטגן כ-2 דקות לבזוק את הרוטב לסיר על המפרום ולהוסיף כ-3 כוסות מים להביא לרתיחה 10 דקות ולהנמיך את הלהבה, לבשל עד צמצום הרוטב.
כל הזכויות שמורות C
|