
טעים, מתוק וחגיגי
(בדרך כלל אני מכינה עם שזפים, השנה אכין מיקס לשולחן החג)
מצרכים:
15 תמרים מגולענים
15 שזפי קליפורניה מגולענים
15 מישמש מיובש
500 גרם בשר טחון
1 בצל קצוץ דק דק
1\2 כוס צנוברים
1\2 כפית פלפל אנגלי
1 כף גדושה פירורי לחם
1 ביצה
לרוטב:
1 כף דבש
2 כפות סילאן
1 כף רכז רימון
1\2 כוס ציר מרק
3\4 כוס יין מתוק
קורט מלח
ההכנה:
במחבת מטגנים את הבצל לשקוף ומוסיפים את הבשר, צנוברים, תבלינים ורכז הרימונים
ומטגנים עד שהבשר מטוגן היטב. מניחים לתערובת להתקרר מוסיפים פרורי לחם וביצה ומערבבים.
בסיר מכינים את הרוטב מכל המצרכים לערבב ולהביא לרתיחה.
למלא את השזיפים מישמש והתמרים בעיסת הבשר לסדר את הממולאים בתבנית פיירקס
או כל תבנית אפיה לשפוך מעל הממולאים את הרוטב לכסות ברדיד כסף ולאפות כ- 25 דקות
ועוד 5 דקות ללא רדיד כסף על 170 מעלות צ'לזיוס.
כל הזכויות שמורות C
|