
אז שדרגתי קצת (נו אז מה.. ) ככה לכבוד החג הוספתי פטריות טריות וצנוברים..
המצרכים:
1 ק"ג בצק עלים מרודד 500 גרם בשר טחון150 גרם פטריות שמפניון חתוכות2 בצלים גדולים קצוצים2\1 כפית פלפל אנגלי4\1 כפית פלפל שחור1 כפית אבקת מרק עוף (לא חובה)1 כפות פרורי לחם2 ביצים2 כפות צנובריםמלח לפי הטעםמעט שמן לטיגוןלציפוי ביצה ושומשום..לרוטב:1 בצל גדול קצוץ300 גרם פטריות שמפניות חתוכות2\1 כפית פלפל שחור2 כוסות ציר מרק עוף צח2 כפות גדושות קמחמלח לפי הטעם 2\1 כוס פטרוזיליה קצוצההכנת הרוטב:בסיר עם מעט שמן לטגן את הבצל והפטריות עד השחמה .. לתבל ולהוסיף את ציר המרק לערבב ולהוסיף את הקמח בהדרגה תוך כדי ערבוב מתמיד (כדי שלא יווצרו גושי קמח).להביא לרתיחה ולבשל עוד 5 דקות על להבה נמוכה..בסיום הבישול להוסיף את הפטרוזיליה הקצוצה.ההכנה:במחבת עם מעט שמן לטגן את הבצל ו-150 גרם מכמות הפטריות לטגן ולהוסיף את הבשר הטחון להמשיך ולטגן היטבלתבל להוסיף צנוברים, פרורי לחם וביצים ולערבב למילוי אחיד.לחתוך מהבצק עלים רבועים 12X12 ס"מ (מנות אישיות) ולמתוח קצת .. לשים כף גדושה מהמילוי ולסגור בעדינות כמו עטיפת מתנה.להניח בתבנית על נייר אפייה, למרוח ביצה ולפזר שומשום..לאפות 5 דקות על חום 200 מעלות ולהוריד לחום 170 מעלות כ- 20 דקות או עד הזהבה .להגיש חםמאפה ועליו לבזוק רוטב עם פטריות.. חם חם..

המאפה הזה תמיד מזכיר לי את בית ילדותי אימי ז"ל היתה מכינה 2-3 מגשים מלאים רולדות ממולאות בבשר.. עם הרוטב מעל.. יאבוייה.. חגיגה לחך..
כל הזכויות שמורות C
|
|
|