
2 כוסות אורז 6 כפות שמן 1 כפית מלח 2\1 כפית כורכום (לא חובה) 2\1 1 כוסות מים
אופן ההכנה:
משרים את האורז במים פושרים כחצי שעה ומסננים. מבשלים בסיר עם כוס מים רותחים כ- 7 דקות.
בינתיים..
מרתיחים מים בברמה בגובה שני שליש מהסיר מניחים מעל את הכסכס ומביאים לרתיחה..
שופכים את האורז (שבושל למחצה) למסננת ושוטפים היטב..
מתבלים את האורז ב- 1 כפית מלח 2\1 כפית כורכום ו-6 כפות שמן ומערבבים
כשעולים אדים מהברמה עם המים שופכים את האורז לכסכס עם מזלג או כף מזיזים מהאורז ויוצרים ארובות לאדים, מכסים את האורז עם מגבת ומכסה. ומבשלים על אדים כ-40 דקות.. מוסיפים מעל האורז עוד 2\1 כוס מים רותחים וממשיכים לבשל עוד חצי שעה
כל הזכויות שמורות C
|