

פאי פקאן–(תבנית פאי 26)
חומרים לבצק:
כוס וחצי קמח אוסם
100 גרם חמאה
1 חלמון ביצה
3-4 כפות מים קרים
מילוי:
1 כוס סוכר
2 שליש שמנת מתוקה
300 גרם אגוזי פקאן
אופן ההכנה:
ללוש את חומרי הבצק היטב, להכניס לשקית ניילון ולהניח במקרר לחצי שעה.
לאחר מכן לרדד לעיגול בקוטר התבנית כולל הדפנות. לגלגל את הבצק המרודד על המערוך
להניח את המערוך על קצה התבנית ולהתחיל לשחרר את הבצק לאט לאט,
להדק היטב כולל הדפנות לדקור מעט עם מזלג את הבצק.
אופן הכנת המילוי:
בכלי מעט עמוק להמיס את הסוכר עד שיהיה נוזלי לגמרי, להוסיף
את השמנת המתוקה בהדרגה כל פעם מעט ולערבב כל הזמן.
להוסיף את האגוזים לערבב היטב ולשפוך על הבצק.
להכניס לתנור שחומם מראש לחום בינוני כ-35 דקות.
בהצלחה רבה! ליאורה ליליאן
|