עוף סיני חמוץ מתוק שלי

העוף הסיני מככב כבר שנים במטבח אצלי בכל ערב שבת, וכן במטבח של כל קרובי משפחתי - (כולם נדבקו).
החומרים:
4 כרעיים שלמים בינוני
2 כפות רסק עגבניות גדושות
5 שיני שום גדולות מרוסקות
6 כפות רוטב סויה סמיך (לא תבלין סויה הוא מימי ולא מתאים(
3 כפות חומץ
רבע כוס מים
כף וחצי דבש דבורים
1/2 כפית פלפל לבן/שחור
1/2 כפית מלח
אופן ההכנה:
להכין מרינדה מכל החומרים לטבול היטב את העוף מכל הצדדים, להניח בתבנית אפיה מעט עמוקה לכסות בנייר כסף עבה, (מומלץ להשאיר כל הלילה במקרר לא חובה(.
לחמם תנור מראש לחום גבוהה ולהנמיך ל-180 מעלות, לאפות שעה וחצי עם נייר,להסיר את הנייר ולאפות עוד כשעה וחצי לספיגת הנוזלים ולהשחמה, אני מזהירה! אין להיבהל מכמות הנוזלים שנוצרים הכול מתאדה בסוף,
להפוך את העוף כשהוא כמעט שרוף ושוב פעם כמעט שרוף סה"כ פעמיים, ברגע שנוצר צבע חום קרמלי ונשאר טיפה רוטב להוציא מהתנור.
חבל על הזמן!!!!
בהצלחה רבה! ליאורה-ליליאן
|