פלאו - אורז וגזר - מאכל בוכרי טעים במיוחד

חומרים:
3 בצלים גדולים קצוצים
4 גזרים גדולים (מקולף, חתוך ל-2, פרוס לפרוסות וחתוךלגפרורים)
2 כוסות אורז
4 כוסות מים
4-5 חתיכות עוף (כרעיים) (הבוכרים משתמשים בבשר כבש)
כף מרק עוף אמיתי
כפית פלפל לבן
כפית מלח
1/4 כוס שמן
חופן צימוקים (לא חובה)
אופן ההכנה:
לטגן את הבצל עד לצבע זהוב, להוסיף 2 כוסות מים, מחצית הגזר והעוף, לכסות ולבשל כ-30 דקות שהעוף יתבשל.
להוסיף את 2 הכוסות מים הנותרים, מחצית הגזר הנותר, ושאר
התבלינים לבשל עוד כ-15 דקות עם מכסה, לבסוף להוסיף את האורז, להביא לרתיחה ולהנמיך את האש לבשל עד שנספגים כל הנוזלים.
לנעוץ סכין אם יבש לכבות את האש' לאחר כיבוי האשלהשאיר מכוסה כ-10 דקות נוספות לפני ההגשה.
בהצלחה רבה! ליאורה-ליליאן
|