בורקס עם מילוי גבינה ותפוחיאדמה

החומרים: (22 יח')
חב' בצק עלים 1 קילו (רצוי מחמאה)
מילוי גבינה ותפוחי אדמה
3 תפוחי אדמה בינוניים מבושלים ומעוכים (פירה)
250 גרם גבינה טוב טעם של טרה
100 גרם גבינת קשקבל מגורדת
100 גרם גבינה בולגרית או צפתית מגוררת
1ביצה טרופה למריחה על הבצק
1 ביצה נוספת ללוש עם המילוי
מלח לפי הטעם
שומשום לציפוי
אופן ההכנה:
ללוש הכול יחד
מילוי נוסף:
2 בצלים גדולים קצוצים
1/4 כוס שמן
1 קופסה קטנה פטריות חתוכות
3 תפוחי אדמה מבושל לפירה
50 גרם גבינת קשקבל מגורד
מלח
פלפל
כפית אבקת מרק בצל
כפית אבקת מרק פטריות
אופן ההכנה:
לטגן את הבצל עד להזהבה, להוסיף את הפטריות ולטגן עוד 5 דקות ביחד, להוסיף תבלינים ולצנן, לערבב היטב עם הקשקבל.
לרדד את הבצק על משטח מקומח לעובי 1 ס"מ, לחתוך למרובעים, למלא במילית, למרוח ביצה טרופה ולפזר שומשום, לאפות בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות עד קבלת צבע חום בהיר.
בהצלחה רבה! ליאורה-ליליאן
|