
מרק עדשים
חומרים:
כוס עדשים חומים
3 עגבניות גדולות קלופות וקצוצות
4-5 עלי סלרי
2 בצלים גדולים קצוצים
15 כוסות מים בערך
מס' חתיכות בשר מעט שומני (מס' 8 שריר, או כתף מס' 5)
1-2 עצמות אם יש או כנפיים של עוף
חופן אטריות דקות שקופות
צרור כוסברה קצוצה
כף מרק עוף
מלח
פלפל שחור
אופן ההכנה:
לשלוק את הבשר לפני הכנסתו לסיר הבישול, בסיר לחץ לשים את הבשר,עצמות, עדשים, עגבניות, בצל וכרפס.אם מוסיפים כנפיים
להוסיף באמצע הבישול משום שזה דורש זמן קצר יותר, להוסיף את המים לסגור את המכסה להביא לרתיחה ושריקת הסיר, להנמיך את האש
ולבשל כשעה (תלוי בסיר שלכם).
לפתוח את המכסה לאחר שחרור האדים, להוציא את הבשר להניח בצד ולרסק מעט את הירקות השלמים שנשארו.
להחזיר את הבשר, להוסיף את הכוסברה והתבלינים, ולבשל עוד כ-10 דקות. לכבות את האש להוסיף למרק החם חופן אטריות דקות שקופות.
בהצלחה רבה! ליאורה-ליליאן
|