
אינגליש קייק
חומרים:
200 גרם חמאה רכה
כוס ורבע סוכר
3 ביצים גדולות
1 שמנת חמוצה
3 ורבע כוסות קמח
1 שקית אבקת אפיה
כף תמצית וניל
3 שקיות סוכר וניל
100 גרם צימוקים קטנים ללא חרצנים
100 גרם אגוזי מלך קצוצים גס
גרידה מחצי לימון או יותר
אופן ההכנה:
להכניס לקערת המיקסר חמאה רכה, סוכר וסוכר וניל, להקציף עד לקבלת קרם בהיר.
להוסיף ביצה אחר ביצה תוך כדי הקצפה (לא בבת אחת), עד לקבלת קרם בהיר וחלק.
להפסיק את ההקצפה, להוסיף את הקמח לערבב היטב להוסיף את השמנת החמוצה ושאר החומרים לערבב היטב.
לשמן ולקמח היטב 2 תבניות ארוכות חד פעמיות לאינגליש קייק, לחלק את העיסה באופן שווה וליישר.
להכניס לתנור שחומם מראש לאפות כ-35 דקות בחום של 175 מעלות, עם קבלת צבע חום שזוף , להכניס קיסם או סכין, במידה ויצא נקי להוציא מהתנור.
הערה:
אפיית יתר תגרום לקבלת אינגלייש-קייק יבש.
בהצלחה רבה! ליאורה-ליליאן
|