מקרוד עם תמרים - (תמרים (36 יח')

חומרים לבצק:
1 כוס שמן רותח
כוס וחצי מיץ תפוזים טבעי או מים
שקית אבקת אפייה
1 כוס קמח
3/4 קילו סולת
חומרים למילוי:
1/2 חב' תמרים בשקית וקום
גרד מקליפת תפוז (לא חובה)
כפית קינמון
1/4 כוס מים.
אופן הכנת הבצק:
לשים בקערה את השמן, המים, האפייה והקמח, להוסיף את הסולת ללוש עד לקבלת בצק רך ונעים .
להכין כל פעם כ-10 כדורים מהבצק, ליצור גומה באמצע, למלא במילוי תמרים ולהדק היטב את התפר. רצוי להרטיב את הידיים מידי פעם על-מנת שהתפר יידבק היטב.
ליצור צורות ארוכות, להניח על מגש משומן כשהתפר כלפי מטה, לחרוץ מלמעלה עם סכין פסים לאורך ולרוחב באלכסון (שתי וערב) לא עמוק.
לטגן בשמן עמוק וחם כ-10 יח' כל פעם, לצנן, להכניס לסיר הדבש ולבשל כ-7 דקות על אש נמוכה.
אופן הכנת המילוי:
לעבד את התמרים עם המים, להוסיף את הקינמון, קליפת התפוז לערבב.
חומרים לסירופ:
3כוסות סוכר
3 כוסות מים
מיץ מחצי לימון טרי
להביא לרתיחה את כל כול חומרי הסירופ להנמיך את האש ולבשל עד לקבלת
צבע זהוב.
בהצלחה רבה! ליאורה
|