

טחול ממולא (16 פרוסות)
חומרים:
טחול בגודל 1 קילו
1/4 קילו בשר טחון מעט שומני
900 גרם לב בקר חתוך לקוביות 450 גרם כבד עוף צלוי מעט על האש
600 גרם שומן לב בקר חתוך לקוביות
חב' פטרוזיליה קצוצה
כף אריסה (סחוג) מעט חריפה
כף כמון
2 ראשים של שום קצוץ
מלח
אופן ההכנה:
לבקש מהקצב לפתוח את הטחול.
לערבב היטב את כול החומרים ולמלא את הטחול היטב, לתפור עם חוט ומחט
לכול רוחב הטחול, יש לתפור בין היתר גם את כול הקרעים.
להניח בתבנית ולהכניס לתנור שחומם מראש ל-150 מעלות לאפיה של שעתיים וחצי לפחות.
לקרר, לעטוף בנייר כסף ולהכניס למקרר ללילה לפחות, למחרת לפרוס פרוסות. אפשר לעטוף כול פרוסה בנייר כסף ולאכסן בקופסה סגורה.
כול פעם להוציא את המנות הרצויות ולצלות על האש , או על גריל חשמלי , או באובן טוסטר.
הערה: מומלץ לדחוס את הטחול במילוי ככול האפשר מה שמבטיח שבפריסה זה לא יתפרק.
בהצלחה רבה! ליאורה
|