
אפונה עם קציצות
חומרים לקציצות:
1/4 קילו בשר בקר טחון
1/4 קילו בשר עוף טחון
2 בצלים קצוצים
1/4 כוס שמן
כף עד שתיים מים
צרור פטרוזיליה קצוצה
1 ביצה
1/2 כוס פירורי לחם
1/2 כפית בהרט
1 כפית שטוחה תבלין קציצות מרוקאי (ראש אל חנות)
מלח
פלפל
1 כפית מרק עוף
מצרכים לתבשיל:
1/2 שקית אפונה קפואה (400 גרם בערך)
2 גזרים טריים מקולפים וחתוכים לקוביות
3 בצלים קצוצים
4-5 סלרי (כרפס) גבעול ועלים מקולף מחוטים וחתוך
1 כרעיים עוף חתוך/ או 2 כנפיים (זה מוסיף טעם)
כפית קטנה מרק עוף
1/2 כוס שמן
פלפל שחור
מלח
1/2 כפית כורכום
כוס מים
אופן ההכנה:
לשים את השמן בסיר להוסיף את הבצל ולטגן עד לקבלת צבע זהוב, להוסיף את העוף ולתת לו טיגון משני הצדדים, להוסיף את שאר החומרים לכסות ולבשל כ-1/4 שעה על אש מונמכת.
לאחר מכן להסיר את המכסה ולהוסיף את הקציצות, לבשל עם מכסה כ-1/2 שעה בערך על אש מונמכת, להסיר את המכסה ולהמשיך לבשל עד
לספיגת הנוזלים וסמיכות הרוטב.
אופן הכנת הקציצות:
ללוש הכול יחד היטב לטעום ולשפר טעם, לתת לנוח כ-1/4 שעה לפחות לספיגת הטעמים.
לשמן ידיים ליצור קציצות להניח על האפונה, לכסות כ-1/2 שעה לפחות להסיר את המכסה ולהמשיך לבשל עד לספיגת הנוזלים והסמכה הרוטב.
בהצלחה רבה! ליאורה
|