טורט פרג בציפוי שוקולד
חומרים: לטורט :(תבנית קפיצית ( 26
8 ביצים
1 כוס סוכר
2 כפות קמח
200 גרם פרג
1/2 כוס שמן
1 שקית אבקת
4 תפוחי עץ מסוג גרנד מקולפים ומגורדים גס (אחרי הגירוד לסחוט)
2 כפות פירורי ביסקוויט
אופן הכנת הציפוי:
1 שמנת מתוקה
200 גרם שוקולד מריר
חומרים לסירופ:
3/4 כוס סוכר
1/2 כוס מים
2 כפות ליקר תפוזים, או ברנדי
אופן הכנת הסירופ:
להביא לרתיחה את המים והסוכר, להנמיך את האש ולבשל עד לקבלת צבע זהוב, להוסיף את הברנדי או הליקר ולערבב היטב.
אופן הכנת הטורט:
להפריד את הביצים, להקציף את החלבונים עם הסוכר היטב, להפסיק את ההקצפה ולהוסיף את החלמונים והשמן ולערבב היטב. לקחת חלק מהתערובת לקערה נפרדת ולשם להוסיף את הקמח, האפייה, הפרג והפירורי ביסקוויט, לערבב עד שלא יהיו גושים,
להוסיף את התפוחים ולערבב היטב, ולהוסיף בהדרגה את שארית החלבונים המוקצפים.
להניח עיגול נייר פרגמנט בתחתית התבנית ולשפוך את התערובת לתבנית, להכניס לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-35-40 דקות, לנעוץ קיסם אם יוצא יבש סימן שהעוגה מוכנה.
לקרר כ-5 דקות ולהבריש את פני העוגה בסירופ.
אופן הכנת הציפוי
לחמם את השמנת עד לנקודת רתיחה (לא להרתיח) , לכבות את האש להוסיף את השוקולד לערבב היטב לצנן, להכניס למקרר להתקרשות , כשמספיק קרוש ולא נוזלי למרוח על העוגה בנדיבות למעלה ובדפנות, ליישר היטב עם פלטה.
בהצלחה רבה! ליאורה-ליליאן
|