
דג סלמון בתנור עם בטטה:
חומרים:
5-6 פרוסות סלומון
צרור שמיר
ראש שום קלוף
מלח גב
פלפל גרוס
שמן זית
מעט גרגרי רוזמרין יבש או עלה טרי
4-5 בטטות קלופות ופרוסות גס
אופן ההכנה:
את הסלמון המופשר יש לנקות היטב מקשקשים, לשים בקערה עם מיץ לימון טרי ומלח גס כשעתיים לפחות.
לשטוף אך לא מאוד על-מנת להרגיש את טעם המלח והלימון בבישול.
בתבנית חד פעמית מאלומיניום להניח את הבטטות, מעל את הסלמון ושאר החומרים,לכסות בנייר כסף להכניס לתנור שחומם מראש לשעה על חום 180 מעלות.
לאחר מכן להסיר את הנייר ולהמשיך לאפות עד להשחמה בערך
עוד 30-40 דקות מידי פעם מרטיבים עם הנוזלים שנוצרים.
בהצלחה רבה! ליאורה
|
|
|