
סופריטו (ל-4 סועדים)
חומרים:
2 כרעיים חתוכים
6 תפוחי אדמה חתוכים
2 בצלים גדולים קצוץ
6 שיני שום כתושים
3-4 כוסות מים
כף מרק עוף
פלפל שחור
מלח
כורכום
אופן ההכנה:
· להכניס לקערה את תפוחי האדמה החתוכים לכסות במים, להוסיף כפית מלח להשרות כשעה בערך.
· לטגן את השום והבצל עד לקבלת צבע זהוב חום ולהניח בצד.
· לנגב את תפוחי האדמה היטב ולטגן בשמן עד לקבלת צבע חום.
· לצפות את חתיכות העוף בקמח לנער היטב ולטגן באותו שמן עד לקבלת צבע חום יפה.
· בסיר לשים את המים והתבלינים להביא לרתיחה ולהכניס את העופות המטוגנים לכסות ולבשל כ-1/2 שעה עד להתרככות העוף.
· להוסיף את הבצל והשום המטוגנים ואת תפוחי האדמה המטוגנים לבשל עם מכסה כ-10 דקות לאחר מכן להוציא את המכסה ולהמשיך לבשל עד לקבלת סמיכות.
· במידה ולא נשארו נוזלים אפשר להוסיף עוד כ-1/2 כוס.
בהצלחה רבה ! ליאורה
|
|