דגים מרוקאים

חומרים:
5 חתיכות דג (כל דג שרוצים: נסיכה, בורי, אמנון, מושט, וכד')
2 פלפלים ירוקים חריפים חתוכים
2-4 פלפלים אדומים יבשים/ גמבה חתוכים
צרור כוסברה קצוצה, + צרור נוסף קצוץ לקראת הסוף
6-7 שיני שום קלופים וחצויים
כפית שטוחה רסק עגבניות
כף פפריקה אדומה מתוקה/חריפה (לפי הטעם שלכם)
כפית מלח
כף אריסה אדומה
1/2 כוס שמן + (לפי הטעם שלכם לא פחות מחצי(
2 כוסות מים
אופן ההכנה:
להשרות את הדגים במיץ לימון טבעי + מלח גס כשעתיים לפחות, לשטוף לא הרבה על מנת שטעם הלימון והמלח יישרו בדגים.
בסיר שטוח לדגים לפרוס את כל הירקות ושאר החומרים להביא לרתיחה ולהנמיך את האש לבשל עם מכסה כ-10 דקות לריכוך הירקות, להוסיף את הדגים ולבשל 10-15 דקות עם מכסה, להסיר את המכסה ולבשל עד לקבלת לרוטב סמיך, להוסיף את הכוסברה הנוספת להמשיך לבשל עוד כ-5 דקות ולכבות את האש. (מידי פעם לוקחים כף עם הרוטב ומרטיבים את הדגים(.
בהצלחה רבה! ליאורה-ליליאן
|