
לביבות תפוחי אדמה (לטקס)
חומרים:
4 תפוחי אדמה - גדולים מגורדים בצד הגדול של הפומפייה
2 בצלים גדולים - מגורדים כנ"ל
צרור פיטרוזליה קצוצה
8 בצלים ירוקים - קצוצים עם חלק מהעלים הירוקים
3 קישואים - מגורדים כנ"ל
4 ביצים
3 כפות גדושות קמח
1כפית אבקת אפיה (האפייה גורמת להם להיות תפוחים והם וסופגים פחות שמן)
מלח
פלפל לבן/שחור
כפית גדושה מרק עוף אמיתי
אופן ההכנה:
לערבב את כל הירקות ולתת לנוח במסננת כשעה, לסחוט עם הידיים כל הזמן את הנוזלים שהצטברו, להעביר לקערה להוסיף את שאר החומרים, לערבב היטב ולתת מנוחה לספיגת הטעמים כ-10 דקות לפחות.
לחמם שמן עמוק רצוי בסיר קטן מטפלון,
ליצור כופתאות בידיים או בכף ולטגן, שלוש או 4 כל פעם, להניח על נייר סופג.
מצטברים נוזלים לקראת הסוף להוציא עם כף.
בהצלחה רבה! ליאורה-ליליאן
|