  סרדינים צמודים (מזוזין)
18 סרדינים (קילו ורבע בערך(
חומרים למילוי:
חצי חבילת פטרוזיליה קצוצה
1/2 חבילת כוסברה קצוצה
13 שיני שום גדולים כתושים
2 כפות אריסה ביתית חריפה מעט
כפית כמון
מלח לפי הטעם
1/4 כוס שמן
חומרים לציפוי:
קמח
2 ביצים טרופות
שמן לטיגון עמוק
אופן ניקוי הדגים:
1. לגרד עם סכין את הקשקשים היטב.
2. לחתוך את הראש, בזהירות להוציא את האידרה (עמוד שדרה) לכול אורך הדג..
3.לשטוף היטב, לשים במסננת ולפזר מעט מלח עבה להשהות כ-1/2 שעה, לשטוף שוב.
4. לקחת פינצטה ולהוציא את כול הקוצים הקטנטנים שנשארו.
אופן הכנת המילוי:
לערבב את כול חומרי המילוי ולהשהות כ-10 דקות לספיגת הטעמים.
לשים כפית מלאה על סרדין אחד ולהניח מעליו סרדין שני, להדק היטב לצפות בקמח
לטבול בביצה להכניס לשמן עמוק וחם.
הערה: רצוי לשחק עם האש פעם גבוה ופעם נמוך, שיהיה טיגון ארוך ואיטי על-מנת שהקוצים הקטנטנים שנותרו יקבלו קרנצ'יות.
להוציא מהשמן ולעטוף כל סרדין בנייר סופג כפול.
בהצלחה רבה! ליאורה-ליליאן
|