סלט חצילים מטוגנים בתחמיץ

חומרים:
1 חציל גדול - (חתוך לקוביות)
1 גמבה אדומה קלויה (קצוצה)
3 שיני שום מרוסק
מעט פטרוזיליה קצוצה
כפית רסק עגבניות
2 כפות שמן
2 כפות מים
כפית אריסה ביתית
כפית שטוחה כמון
מלח
פלפל לבן/שחור
רבע כוס חומץ
אופן ההכנה:
לפזר מלח על החציל החתוך ולהניח במסננת כשעתיים לפחות, לאחר מכן לנגב היטב במגבת ולטגן בשמן חם ועמוק להניח בצד, לטגן את השום עם 2 כפות שמן עד להזהבה קלה, להוסיף את הרסק, ההריסה והמים לבשל כ-2 דקות בערך.
להוסיף את שאר החומרים לתת 2-3 דקות נוספות בישול ולכבות את האש, לצנן מעט את הרוטב להוסיף את החצילים והגמבה לערבב היטב.
בהצלחה רבה! ליאורה-ליליאן
|