עוגת פירות יבשים לט"ו בשבט
2 תבניות מאורכות לאינגליש קייק חד פעמי

חומרים:
100 גרם קמח
רבע כפית אבקת אפיה
רבע כפית סודה לשתיה
חצי כפית מלח
175 גרם סוכר חום בהיר
2 ביצים שלמות
1 חלבון
כפית תמצית וניל
250 גרם אגוזי מלך קצוצים גס וקלויים מעט
3.5 כוסות פירות יבשים חתוכים קטן: (תאנים, משמש, שזיפים שחורים, תמרים יבשים)
אופן ההכנה:
להקציף את הביצים, החלבון, סוכר חום והוניל במקצף חשמלי כ-5 דקות עד לקבלת קצף
תפוח, להוסיף את שאר החומרים ולערבב היטב, לשמן מעט את התבניות ולקמח לחלק את העיסה
ל-2 התבניות, להכניס לתנור שחומם מראש ל-170 מעלות כ-45 דקות
(אם העוגות משחימות מדי ונראה שהם עדיין לא אפויות מספיק ניתן לכסות בנייר כסף ולהמשיך לאפות.
העוגות האלה מתייצבות היטב לאחר שהתקררו גם אם נראה שהם עדיין מעט לחות בתנור.
נ.ב. רצוי לחתוך לפרוסות עם סכין משוננת ללחם.
בהצלחה רבה! ליאורה ליליאן
|