טארט שזיפים עם קרם אגוזי לוז

כמות הקרם והבצק מספיקים ל-2 תבניות 22 קוטר, או אחת גדולה 28
חומרים לבצק:
200 גרם חמאה קרה
100 אבקת סוכר
1 חלמון
כפית מים קרים
קורט מלח
300 גרם קמח
אופן הכנת הבצק:
להקציף במהירות נמוכה את החמאה ואבקת הסוכר, תוך כדי להגביר את המהירות להקציף כ-2-3 דקות,להפסיק את ההקצפה ולהוסיף את שאר החומרים ללוש לא יותר מדי, לכסות ולהכניס ל-3/4 שעה למקרר.
לרדד את הבצק על נייר אפיה, להניח על תבנית פאי נשלפת להדק היטב כולל הדפנות, להניח במקרר שוב ל-1/2 שעה.
לאחר מכן להניח נייר אפיה גזור ומותאם לקוטר התבנית על הבצק, לפזר על הנייר חופן גרגרי חומוס או שעועית (לא לזרוק את הקיטניות ניתן לשימושים חוזרים).
להכניס לתנור חום 180 מעלות לאפיה ראשונית כ-10-15 דקות.
חומרים לקרם אגוזי לוז:
200 גרם חמאה רכה
200 גרם סוכר
3 ביצים
200 גרם אגוזי לוז קלויים (לא מדי) וטחון גס (ע"י פולסים במעבד מזון: לחיצה, הפסקה, לחיצה, הפסקה)
80 גרם קמח
אופן הכנת הקרם:
להכניס את החמאה והסוכר למיקסר להקציף מס' שניות ובהדרגה להכניס ביצה אחר ביצה עד להבלעה וקבלת קרםחלק, להכניס לקירור ל- 1/2 שעה או יותר.
להוציא את השעועית והנייר אפיה מהבצק שהתקרר, למרוח את הקרם על הבצק לסדר את רבעי השזיפים בצורת מניפה, להכניס לתנור ל-40 דקות בחום של 175 מעלות.
מילוי פירות:
כ-10 שזיפים או יותר
אופן ההכנה:
לחתוך את השזיף ל-2, להחזיק עם 2 הידיים ולסובב עד שנחתך לבד, להוציא את הגלעין ולחתוך כל שזיף ל-4 רבעים.
בהצלחה רבה! ליאורה-ליליאן
|