
אלפחורס עם ריבת חלב
חומרים:
200 גרם קורנפלור
200 גרם קמח
1/2 כפית אבקת סודה לשתיה
1 כפית אבקת אפיה
100 גרם חמאה
100 גרם מרגרינה
150 גרם סוכר (3/4 כוס)
3 חלמונים
3 כפות ברנדי או קוניאק
1 כפית תמצית וניל
קליפת לימון מגורדת
למריחה: ריבת חלב, קוקוס.
אופן ההכנה:
להקציף את המרגרינה, החמאה, הסוכר והחלמונים, יחד מס' דקות עד לקבלת מרקם קרמי, להוסיף את שאר החומרים ללוש היטב, להניח במקרר לשעה לפחות.
לרדד על משטח מקומח היטב לעובי של 2 סנטימטר,
לקרוץ עיגולים קטנים, לאפות בחום בינוני 170 מעלות עד לקבלת צבע זהוב בהיר, לצנן.
למרוח בנדיבות ריבת חלב על צד אחד להצמיד עוגייה מעל, ללחוץ שהריבה תפרוץ מעט החוצה לגלגל את הדפנות בקוקוס.
בהצלחה רבה! ליאורה-ליליאן
|