
פריקסה מטורטייה
6-7 טורטיות גדולות או בינוניות
מילוי בסיסי תפוחי אדמה: 2 תפוחי אדמה גדולים (מבושלים, קלופים וחתוכים לקוביות) מעט פטרוזליה קצוצה 3 בצלים ירוקים קצוצים 1/4 כוס שמן מלח פלפל חצי לימון סחוט
מילויים נוספים: אריסה (סחוג) רצוי מעט חריף ביצים קשות (חתוך לרבעים) זיתים ירוקים או שחורים טונה מסוננת משמן
דבק סמיך העשוי: מקמח ומים
אופן ההכנה: 1. לחמם כ-20 שניות את הטורטיות במיקרו עם מכסה. (הערה): החימום נותן גמישות ורכות לטורטיות ומקל מאוד את הגלגלול.
2. להכין סלט תפוחי אדמה מכל המרכיבים, לערבב היטב לתת לנוח 1/2 שעה לספיגת הטעמים.
3. למרוח בקצה העליון של הטורטייה לרוחב מעט אריסה, להוסיף כ-2 כפות מסלט תפוחי האדמה, מעל להוסיף זיתים, מעל טונה, מעל 2 רבעי ביצה קשה.
לקפל את הקצוות מהצדדים פנימה מעל המילוי ולגלגל, ל'קראת הסוף למרוח את קצה הטורטייה בדבק.
4. לחמם 2 כפות שמן במחבט ולהנמיך את האש, להניח את הטורטיות במחבט וכל הזמן לסובב עד לקבלת צבע חום מכל הצדדים.
בהצלחה רבה! ליאורה ליליאן
|