
סחקה (אריסה ביתית)
חומרים:
1/4 קילו פלפלים יבשים אדומים מתוקים
1/4 קילו פלפלים יבשים אדומים חריפים
2 ראשי שום קלופים
כוס וחצי שמן
כף מלח
כפית כמון (לא חובה)
אופן ההכנה:
להשרות את הפלפלים בשלמותם בקערה גדולה ועמוקה להוסיף מים רותחים לפחות 2 קומקומים, להניח צלחת על הפלפלים ומעל 2 קופסאות שימורים עם תוכן כמובן שיהוו משקל ושהפלפלים לא יצופו.
לאחר כשעתיים להסיר את הגבעולים והגרעינים להניח במסננת להורדת הנוזלים, לטחון במכונת בשר חשמלית, לטחון גם את השום , להוסיף את התבלינים לערבב היטב. לחלק למס' קופסאות ולהקפיא, להוציא כל פעם קופסה אחת מהמקפיא.
בהצלחה רבה! ליאורה-ליליאן
|