
קובה מבושלת
חומרים לבצק - (20 יח')
1 כוס סולת
1 כוס בורגול עבה
1 כוס בורגול דק
1 ביצה
1 כפית מלח
1 כפית שטוחה פלפל
3 כוסות מים רותחים בערך
1 כפית קמח
חומרים למילוי:
400 גרם בשר טחון
3-4 בצל קצוץ
שמן לטיגון
1 כפית בהרט
1 כפית מרק עוף
1 כפית שטוחה מלח
1 כפית שטוחה פלפל
1 כפית חומץ (פטנט המונע מהבשר להיות גושי)
אופן הכנת הבצק:
משרים במים רותחים את הבורגול הדק והעבה כשעה, לאחר מכן להוסיף את הסולת, הביצה, הקמח והתבלינים.ללוש היטב, אם יבש מידי להוסיף עוד מים.
אופן הכנת המילוי:
לטגן את הבצל בשמן עד להזהבה, להוסיף את הבשר והחומץ ולמעוך כל הזמן עד שהבשר מבושל מספיק,
להוסיף את התבלינים להמשיך עוד כ-2 דקות ולכבות את האש.
אופן הכנת המרק:
5 כוסות מים
כף מרק עוף
מעט כורכום
פלפל שחור
מלח
אופן הכנת המרק:
בסיר עמוק למרק להביא לרתיחה את כול חומרי המרק ולהנמיך, להניח מס' קובות
ולבשל כ-15-20 דקות בלבד, להרים עם כף מחוררת בזהירות ולקרר.
אופן הכנת הקובות:
לחלק את העיסה של הבורגול ל-20 כדורים, לשמן מעט את הידיים, לקחת כדור אחד ליצור גומא למלא במילית הבשר
ולסגור היטב, לעצב צורת פיתה קטנה ככל האפשר, לשים בתוך סיר המרק ולבשל.
הערה: ניתן לטגן את הקובות משני הצדדים אחרי הבישול עד לקבלת גוון זהוב.
בהצלחה רבה! ליאורה-ליליאן
|