 קובה דלעת
חומרים לבצק 20) כדורים)
300 גרם סולת
1/4 כפית מלח
כוס עד כוס ורבע מים
חומרים למלית:
1 בצל גדול קצוץ
10 גבעולי פטרוסיליה קצוצה
250 גרם בשר טחון
3 כפות שמן
1/2 כפית פלפל שחור
1/2 כפית פפריקה אדומה
1/2 כפית קינמון
1/2 כפית בהרת
מלח
חומרים לרוטב:
3 כפות שמן
1 בצל גדול קצוץ
מס' עלים של סלרי/כרפס קצוץ
1/2 ק"ג דלעת חתוכה לקוביות בינוניות
3 עגבניות בשלות מקולפות ומגורדות גס
1 כוס מיץ לימון טבעי
2 כפות סוכר
1/2 כפית פלפל שחור
1/2 כפית פפריקה אדומה
2 כפות רסק עגבניות
5-6 כוסות מים
מלח
אופן ההכנה:
ללוש היטב את חומרי הבצק להכין כ-20 כדורים, לייצור גומה בכל כדור ולהשתדל לעצב דפנות דקות ככל האפשר.
ללוש את כל חומרי הבשר היטב לתת לנוח כ-5 דקות לספיגת הטעמים ולהכניס כדור בשר בכל כדור בצק ולהדק היטב, להניח על משטח משומן כשהתפר למטה.
בסיר להניח את כל חומרי הרוטב לכסות ולבשל כ-20 דקות, להוסיף את הכדורים המוכנים ולהמשיך לבשל עוד כ-20 דקות,
להסיר את המכסה ולבשל עד לקבלת רוטב סמיך.
בהצלחה רבה! ליאורה-ליליאן
|