כרעיים ממולאים בבשר ופירות יבשים - מיוחד לראשהשנה

 
חומרים:
8 כרעיים מרוקנים מעצמות (מעט השקעה)
1/2 ק"ג בשר טחון
2 בצלים גדולים קצוצים ומטוגנים
2 כפות פירורי לחם
2 ביצים לא מבושלות
פלפל שחור
מלח
כפית מרק עוף
1/2 כפית קינמון
חומרים לרוטב:
2 בצלים גדולים קצוצים
קופסת פטריות קטנה (שימורים) מסוננת היטב מנוזלים
1 גזר גדול מגורד בפומפייה הכי גס
2-3 גבעולי סלרי קצוצים
כ-10 משמשים יבשים חתוכים
50 גרם צימוקים ללא גרעינים
1/2 כוס יין לבן
1/2 כוס מים
פלפל שחור
מלח
כפית מרק עוף
כפית תבלין זנגוויל
כף דבש
אופן ההכנה:
לרוקן את הכרעיים מהעצמות, לוקחים סכין עם חוד דק (אני עובדת עם סכין טורנה) ומגרדים מסביב לעצמות לאט לאט עד שמשחררים את הבשר מהעצמות.
ללוש היטב את כל החומרים למילוי למלא את הכרעיים גם שוק וגם ירך, לקחת את פיסות העור המיותרות שנוצרות כתוצאה מהריקון לעטוף בהם את המילוי,
לנעוץ קיסם בתפר, להניח בתבנית אפיה כשהתפר כלפי מטה.
הכנת הרוטב:
לטגן את הבצל עד לגוון זהוב, להוסיף את הפטריות לטגן כ-5 דקות נוספות, להוסיף את שאר החומרים לבשל כ-5 דקות לפחות,
לשפוך על הכרעיים לעטוף בנייר כסף, להכניס לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות לשעה או יותר.
לאחר מכן להסיר את נייר הכסף ולהמשיך לאפות עד שרוב הנוזלים מתאדים
לפחות פעמיים להוציא את התבנית ולהפוך את הכרעיים שהתייבשו.
את המתכון הזה אני משתדלת להכין רק בראש השנה בגלל שהוא גם טעים וגם מיוחד.
בהצלחה רבה! ליאורה-ליליאן
|