
קישים עם בצל
חומרים לבצק - 18 יח'
2.5 כוסות קמח
150 גרם חמאה
כפית מלח
5 כפות מים קרים
חומרים למילוי
5 בצלים גדולים קצוצים
100 גרם חמאה
1 שמנת מתוקה לבישול 15%
3 ביצים גדולות
כוס גבינת פרמזן
2.5 כפות אבקת מרק בצל
מלח
פלפל
3 כפות קמח
טיפה אגוז מוסקט מגורד (לא חובה)
אופן ההכנה:
ללוש את חומרי הבצק לעטוף בשקית ניילון לשים במקרר ל- 1/2 שעה. על משטח מעט מקומח ללוש לעלה דק,
לקרוץ עיגולים (לקחת צלוחית קטנה להניח על הבצק לחתוך מסביבי עם סכין)
לרפד תבנית עם שקעים או כל תבניות אישיות אחרות שיש לכם, לדקור מעט עם מזלג.
אופן הכנת המילוי:
להמיס את החמאה ולטגן את הבצל עד לקבלת צבע זהוב, להוסיף את השמנת להביא לרתיחה של מס' דקות,
לכבות את האש ולהוסיף את שאר החומרים ולערבב היטב,
למלא כל קערית 3/4 לא עד הסוף, לאפות בחום בינוני 180 מעלות עד לקבלת צבע חום בהיר.
טעים ביותר ומומלץ.
בהצלחה רבה! ליאורה-ליליאן
|