מרק תפוחי אדמה

חומרים:
4 תפוחי אדמה בינוניים
3 עגבניות גדולות קלופות וחתוכות
2 בצלים גדולים קצוצים
3-4 עלי סלרי חתוך
מס' חתיכות בשר (רצוי 8 שריר)
חתיכת עצם עם מוח (אם אין אפשר 2-3 כנפיים של עוף, או סתם חתיכות עוף)
12-15 כוסות מים
צרור כוסברה קצוצה
כף מרק עוף שטוחה
מלח
פלפל
אופן ההכנה:
אני נוהגת לשלוק את סוגי הבשרים ולזרוק את המים לפני הכנסתם לבישול עם שאר הירקות, (לשיקולכם!).
כמו-כן, אני מבשלת כמעט הכול בסיר לחץ, מה שמקצר את זמן הבישול.
אם הולכים על סיר לחץ, להכניס את הבשרים (חוץ מהעוף), תפוחי האדמה,עגבניות, בצל וסלרי, להוסיף את המים להביא לידי רתיחה ושריקת הסיר, סוגרים את הכפתור השורק ומנמיכים את האש ל-30 דקות לפחות.
לאחר מכן, לשחרר את כפתור הלחץ תחת זרם מים, לפתוח את הסיר להוציא את הבשרים להניחם בצד, למעוך עם מועך ירקות את כל תוכן הסיר היטב,
להחזיר את הבשרים. בשלב הזה יש להוסיף את הכנפיים או עוף
לבשל עד שהעוף רך היטב, ורק אז להוסיף תבלינים והכוסברה, להמשיך לבשל עוד 10 דקות.
בהצלחה רבה! ליאורה-ליליאן
|