עוגיות בוטנים(פקעות)

חומרים:
קילו בוטנים קלויים וטחונים
2.5 כוסות סוכר
כף קינמון
כפית עד כף ציפורן (לפי הטעם)
6 ביצים
2 חב' אבקת סוכר
אופן ההכנה:
דרך אחת מקובלת: ללוש את כל החומרים יחד להמתין כ-10 דקות שהעיסה תתקשה מעט, לשמן את הידיים ליצור כדורים קטנים,
לגלגל היטב באבקת סוכר, להניח למנג'טים (עטרות נייר) קטנות,
לאפות בחום בינוני כ-15-20 דקות עד אשר הן נסדקות.
אפיית יתר עלולה לייבש אותם.
דרך שנייה, אך דורשת המתנה יותר ארוכה וערבוב מדי פעם עד אשר העיסה מתקשה ומאפשרת יצירת כדורים.
להקציף את הביצים עם הסוכר היטב להוסיף את שאר החומרים, להמתין שעה ויותר שהעיסה תתקשה ורק
אז להתחיל לגלגל, כל כמה כדורים לשטוף ידיים, העיסה פשוט דביקה ומקשה את העבודה.
בהצלחה רבה! ליאורה
|