באווריה תות שדה

חומרים:
1 קופסת תות שדה טריים (1/2 קילו בערך)
2 שמנת מתוקה (קרה מאוד)
1 כוס חלב
2 שקיות ז'לטין (14 גרם כל אחת)
4 ביצים
1 כפית מים רותחים
1 כוס סוכר
3 סוכר וניל
1 חב' בישקוטים לבסיס
אופן ההכנה:
- לחתוך את התותים ל-4 לשטוף היטב ולסנן מהנוזלים.
- להכניס את התותים למעבד מזון (מג'מיקס) ללחוץ בפולסים מס' פעמים עד לקבלת תות גרוס מעט אך לא מיימי מדי.
-
להפריד את הביצים, להקציף את החלבונים היטב עם חצי כוס סוכר, את החלמונים להקציף בנפרד עם חצי כוס סוכר הנותרת והמים הרותחים עד לקבלת קצף בהיר.
-
- לנער היטב את השמנת המתוקה ולהקציף עם הסוכר וניל עד לקבלת קצפת סמיכה.
-
- לערבב את הז'לטין עם החלב היטב, להניח על האש לערבב כול הזמן עד להמסת הז'לטין (לא להרתיח).
-
- להכניס את התותים המרוסקים לחלמונים המוקצפים לערבב היטב, להוסיף את החלבונים ולערבב היטב, להוסיף את השמנת המוקצפת ולערבב היטב, בסוף להוסיף את החלב עם הז'לטין ולערבב היטב.
-
- לקחת תבנית מלבנית - אפשר חד פעמית, להרטיב את הבישקוטים בחלב או נס קפה קר (לטבול ולהרים מיד), לסדר בסיס על כל משטח התבנית.לשפוך את כל העיסה. להכניס לקירור למס' שעות למקפיא.
-
- ניתן להגיש עם סירופ בטעם תות שדה זה משתלב יפה.
בהצלחה רבה! ליאורה-ליליאן
|