x
בניית אתרים בחינם
הפוך לדף הבית
הוסף למועדפים
שלח לחבר
 
 
  מתכונים -כי זה הכי טעים  
מתכונים טעימיים מנבחרי השפים
 
 

   אפליקציה לאתר    צור קשר
    דף הבית
    אפליקציה לאתר
    בשר/דגים/חמין
    תוספות
    עוגות / עוגיות/לחמים
    מתכוני גבינה למיניהם
    מרקים
    פשטידות/ לביבות
    סלטים
    פסח
    מתכונים לילדים ועוד
    כל מיני מתכונים טעימים
    עוגות שוקולד יאמי
    ספרי בישול
    דברים בלי בייצים-לאלרגים
    בישול ואפיה ללא גלוטן
    אתרים מומלצים
    תדמור מתכונים
    בישול עירקי
    בישול מרוקאי
    בישול טריפוליטאי
    מתכונים הונגריים
    חמוצים
    כל מיני מתכונים
    ספרי מתכונים

 

 לזניה גבינות ועגבניות

מצרכים:
1 חבילת עלי לזניה
4 שיני שום קצוצות / 4 קוביות שום קפוא
1 קופסת עגבניות מרוסקות 800 גרם
2 שמנת לבישול השף הלבן
500 גרם גבינה צהובה מגורדת
אורגנו
מלח
סוכר
מחממים תנור ל 200 מעלות.
שמים את השום במחבת, מערבבים דקה עד שהוא נמס קצת, מוסיפים את העגבניות המרוסקות, מערבבים היטב. מוסיפים כפית סוכר וכפית מלח, אורגנו לפי טעם, מערבבים, ומשאירים על האש עוד 5 דקות בערך. מוסיפים את השמנת, מערבבים היטב עד שמתקבל רוטב אחיד. משאירים על האש עוד 3-4 דקות.
לוקחים תבנית בגודל 30 20X מסדרים שכבה של עלי לזניה על כל התבנית. יוצקים רוטב על השכבה עד שזה מסתיר את העלים, אבל לא יותר מדי רוטב. מפזרים מלמעלה גבינה מגורדת. ככה עושים 3 שכבות בערך. (עלי לזניה->רוטב->גבינה). בסוף את כל הרוטב שנשאר שופכים מלמעלה ומכניסים לתנור למשך חצי שעה או עד שעם מזלג בודקים שזה רך.
הצעה לשיפור: להוסיף פרוסות גבינה מלמעלה ולהחזיר לתנור לעוד 5 דקות לצורך הקרמה.
טעים מאודדדדד
בתאבון

 ************************************************************************************************************************************************
 

עוגת גבינה עם שמנת

 

לחמם תנור ל 180 מעלות.

 

חומרים לבצק:

50 גר' מרגרינה רכה

3 כפות סוכר

גרד לימון

1 חלמון

¾ כוס קמח תופח

 

לערבל לבצק פירורים ולשטח בתבנית עגולה מס' 26 למשטח דק.

 

לתערובת

2 קופסאות גבינה לבנה 5%  (סה"כ  500 גר')

1 כוס סוכר

כפית מיץ לימון

כפית תמצית וניל

4 ביצים שלמות

 

לערבל לבלילה ולצקת על הבצק, לתנור למשך 40 דקות.

על הבצק להשאר בהיר.

 

ציפוי:

2 שמנת חמוצה + 3 שקיות סוכר וניל לערבב היטב ולצקת על העוגה החמה לאחר שהוצאה מהתנור.

 

אופציות לקישוט:

לאחר צינון העוגה במקרר ניתן לקשט עם קצפת ופירות כיד הדימיון הטובה. (ליאור השתמשה בדובדבנים משומרים ופרוסות קיוי).

 

 

 

************************************************************************************************************************************************************************************** 

 

 

 

פשטידת תירס עם פטריות מוקפצות

 

המצרכים:

1 קוטג'

1 גבינה לבנה 9% (250 גר')

1 גביע שמנת חמוצה

200 גר' גבינה צהובה מגוררת

5 כפות קמח

2 כפיות פירורי לחם

3 ביצים

מלח ופלפל לפי הטעם

40 גר' חמאה

2 כפות מיונז

1 בצל

1 קופסת פטריות (שימורים)

1 קופסה קטנה גרעיני תירס (שימורים לסנן)

1 כף אבקת פטריות

 

אופן ההכנה:

 

מטגנים את הבצל עד להזהבה עם כ 40 גר' חמאה כ 8 דקות (לערך)

מוסיפים את הפטריות ומקפיצים  עוד כ 4 דקות מוסיפים קורט מלח וקורט פלפל, לאחר מכן מצננים את הפטריות והבצל כ 5 דקות.

 

לוקחים את כל המצרכים ומערבבים בקערה, מוסיפים את הפטריות עם הבצל והתירס המסונן.

 

משמנים תבנית ומכניסים לתנור שחומם מראש ל -C º150  לאפות כ 45 דקות.

לכבות את התנור ולהשאיר לעוד 10 דקות בתנור.

 

(ניתן לשלב עם ירקות אחרים לפי הטעם כמו: כרובית, ברוקולי וכו').

 
*************************************************************************************************************************************************

כדור גבינה

 

מצרכים:

150 גר' גבינת רוקפור מגורדת

250 גר' גבינת ריקוטה 5% שומן של גד

חבילת פרום עז (150גר')

50 גר' חמאה רכה

1 קופסאת גבינת נפוליאון עם עירית ושום.

150 גר' אגוזים קצוצים גס.

 

 

אופן ההכנה:

מערבבים/לשים בקערה את כל הגבינות והחמאה (מלבד האגוזים).

יוצרים גוש גבינה (לא להיבהל עם נוזלי).

מפזרים מעל הגבינה את האגוזים ויוצרים כדור גדול

עוטפים בנייר כסף

מניחים 15 דקות בפריזר

ואחר כך מניחים לעוד כ- 4 שעות במקרר

 

מעטרים את הצלחת עם ירקות חתוכים או פירות יבשים

מגישים עם קרקרים ויין לבן חצי יבש.

 

 

 **************************************************************************************************************************************************************************************

 



 

עוגת גבינה עם אוכמניות

 

 

רצוי להכין בבוקר או ביום שלפני האירוע.

 

 

1. בצק: 2 ביצים

          ½ כוס סוכר

          ¼ כוס שמן

           ¼ כוס תפוזים

           ¾ כוס קמח תופח

 

ללוש ביד ולרפד תבנית עגולה (בקוטר סטנדרטי) ומשומנת. לאפות בחום בינוני בתנור שחומם מראש עד לקבלת צבע זהוב.

 

להוציא ולצנן בטמפרטורת החדר.

 

2. גבינה:

 

לערבב היטב  ½ קילו גבינה רכה 9%

½ כוס סוכר

2 שקיות סוכר וניל

ולאחר מכן להוסיף בעדינות שקית ג'לטין שהומס ברבע כוס מים חמים.

 

3. קצפת:

 

בינתיים להקציף שתי שמנות מתוקות עד לקבלת קצף חזק.

להוסיף לתערובת הגבינה והג'לטין.

 

לאחר שהבצק הצטנן מעט, למרוח את תערובת הגבינה והקצפת על הבצק ולהכניס למקרר למספר שעות.

 

4. אוכמניות:

 

את ריבת האוכמניות יש לערבב עם מעט ג'לטין שהומס במעט מים חמים ואחר כך לצקת על הבצק והגבינה שהוצאו מהמקרר.

 

 ****************************************************************************


 


עוגת גבינה אפויה

 

 

בצק : 1.5 כוסות קמח תופח

          150 ג' חמאה

          0.25 כוס סוכר

          2 חלמונים

         גרירת קליפת 0.5 לימון

 

ללוש בצק מכל החומרים, לרפד תבנית מס' 26 כולל הדפנות, לדקור את הבצק במזלג, לאפות 10 דקות ולקרר.

 

מלית : 750 ג' גבינה 5%

            1 שמנת חמוצה

            5 ביצים מופרדות

            1.5 כוסות סוכר

            1 כף מיץ לימון

            3 כפות גדושות קמח

 

להקציף החלבונים עם הסוכר, לערבב את שאר החומרים, לאחד עם הקצף,

לאפות  על התחתית האפויה כ- 50 דקות.

 

ציפוי : 1 שמנת מתוקה

             0.5 חב' איסטנט פודינג וניל

            0.5 כוס חלב

            פירות העונה לקישוט

 

להקציף את חומרי הציפוי ולקשט בפירות.

 
****************************************************************************


בולמוס -מאפה תרד

חומרים לבצק:

4 כוסות קמח

30 גרם שמרים טריים ( להמס בכוס מים פושרים + כף סוכר עד להתססה )

1 כפית מלח

5 כפות שמן זית ( לא שמן אחר!!!)

1 ביצה ( בטמפרטורת החדר)

כ כוס מים פושרים

 

 

חומרים למילוי:

1 ק"ג תרד טרי  ( שטוף ומנוקה מחלקים קשים)

ניתן להשתמש גם בתרד קפוא.

1 ביצה

200 גרם גבינת פטה

150 גרם גבינת קש קבל

כ 1 -כפית שטוחה מלח

כ 1 כפית שטוחה פלפל שחור  או לפי טעם אישי.

 

ציפוי:

1 ביצה טרופה

שומשום

או קצח

 

 

אופן הכנת הבצק:

ללוש את כל המרכיבים יחד לבצק רך וגמיש , לשמן ידיים היטב לסיום לעטוף את הבצק בשמן.

להניח להתפחה עד להכפלת הנפח.

ללוש שוב את הבצק , ולהחזיר להתפחה נוספת.

 

אופן הכנת המילוי:

לקצוץ את התרד בעזרת סכין , להניח בסיר מכוסה במים + מעט מלח

להרתיח כ 10 דקות, לצנן ולסחוט מנוזלים בעזרת מסננת.

 

להוסיף ביצה , לפורר את גבינת הפטה , לגרד את גבינת הקש קבל  , לטבל במלח ופלפל.

 


 

ולסיום:

לחלק את הבצק ל כ- 26 כדורים

לשמן את משטח העבודה עליו מונחים הכדורים.

לפתוח כל כדור בעזרת הידיים ולמלא במילוי .

לסגור היטב , כשפתח הסגירה כלפי מטה., להניח על נייר אפיה .

 

 

להבריש מעט בביצה

לזרות שומשום או קצח

לאפות בתנור שחומם מראש  170 מעלות  כ ¾   שעה ואפילו פחות.

 

 

 ***************************************************************************************************************************************************


 

גביניות מטוגנות

 

 

 

המצרכים:

 

1 ק"ג גבינה לבנה "טוב טעם" 5%

2 ביצים

½ כוס סוכר

½ כוס קמח

מעט תמצית וניל

מעט צימוקים (לא חובה)

 

 

אופן ההכנה:

 

לערבב היטב את כל המרכיבים.

 

ליצור כדורים בידיים, לטבול במעט קמח, ולשטח הכדורים לצורת קציצה ולטגן במעט שמן.

 

ניתן לפזר אבקת סוכר ולאכול בתוספת שמנת, ריבה או סתם ככה.

******************************************************************************************************************************************************
טורט גבינה

 

מצרכים:

8 ביצים

½ 1 ק"ג גבינה לבנה

¼ 1 + ½ כוסות סוכר

2 שקיות סוכר וניל

4 כפות קורנפלור / קמח תפו"א

 

ציפוי:

2 גביעי שמנת חמוצה

½ כוס סוכר

סוכר וניל

 

אופן הכנה:

 

מקציפים החלמונים עם ¼ 1 כוסות סוכר, הגבינה, סוכר הוניל והקורנפלור.

 

מקציפים החלבונים עם שאר הסוכר ומקפלים לתוך תערובת הגבינה.

 

יוצקים לתבנית בקוטר 28 ואופים כשעה בחום c175.

 

מערבבים את חומרי הציפוי ויוצקים על העוגה האפויה ומשאירים בחוץ.


**************************************************************************************************************************

עוגת גבינה עם מוס שוקולד לבן

לתחתית                                        למלית

2 כוסות קמח,                                  5 ביצים

½ כוס סוכר                                             1 כוס סוכר

150 גרם חמאה או מרגרינה                             2 מכלים ( 500 גר' ) גבינת לבנה

1 ביצה                                          (רצוי יבשה, מסוג "טוב טעם")

מעט מלח                                              2 מכלים שמנת חמוצה או קרם פרש

2 כפות קורנפלור

1 כפית תמצית וניל

למוס

100 גרם שוקולד לבן

¼ כוס חלב

½ שקית (7 גרם) ג'לטין

¼ כוס מים

1 מכל שמנת מתוקה

 

ההכנה

1.        התחתית: שמים את כל המרכיבים במעבד מזון עם להב המתכת. מעבדים במהירות עד שנוצרת תערובת אחידה ולא מעבר לשלב זה ( ניתן לעשות את זה גם ידני). עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומצננים במקרר שעה לפחות.

 

2.        המלית: מחממים את התנור לחום בינוני (175 מעלות) ומשמנים את התבנית. מקציפים את הביצים והסוכר במערבל כ-5 דקות במהירות גבוהה, או עד שהקצף מתייצב. מערבבים בקערה נוספת את הגבינה, השמנת החמוצה, הקורנפלור והווניל, ומקפלים בעדינות לתוך הקצב עד שנוצר מרקם אחיד.

 

3.         מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעיגול גדול מקוטר התבנית. מעבירים לתבנית ומהדקים לתחתית ולדפנות. יוצקים על הבצק את תערובת הגבינות. אופים כ-40 דקות, או עד שהעוגה יציבה במרכז. מצננים ומאחסנים במקרר כשעתיים.

 

4.         המוס: ממיסים את השוקולד בסיר כפול, מעל אדים. מוסיפים את החלב ומערבבים עד שהגושים נעלמים. מערבבים את הג'לטין במים ומחממים במיקרוגל כחצי דקה. מערבבים עד שהגושים נעלמים ומוסיפים לשוקולד. מערבבים ומורידים מהאש.

 

 

5.       

 

 מקציפים את השמנת במערבל במהירות גבוהה לקצפת יציבה. מקפלים את הקצפת לתוך השוקולד עד שנוצר מוס אחיד. יוצקים את המוס על העוגה ומיישרים את פניו. מאחסנים במקרר לפחות שעה. משחררים מהתבנית ומגישים.

 


כף שמרית או כף שמרים יבשים כפית סוכר כוס ושליש מים פושרים לא רותחים 3 וחצי כוסות קמח 2 כפות שמן זית או רגיל אחרי שמערבבים את העיסה להוסיף כפית מלח,לא לשכוח שלא יגע בשמרים יוצרים בצק ונותנים לתפוח אפשר גם במקר מכוסה בניילון(נשמר במקרר יומיים אבל מידי פעם לשחרר אויר) לפזר על תבנית משומנת קלות קמח תירס מורחים רוטב ומפזרים גבינה צהובה ותוספות אופים בתנור מחומם כ-20 דקות אפשר גם ללא רוטב לזלף שמן זית,בצל סגול פרוס דק ורוזמרין טרי קצוץ רוטב מהיר : שלושת רבעי כוס קטשופ רבע כוס שמן שן שום כתושה כפית מלח (או פחות) מעט מים ·לערבב ולמרוח על הפיצה לפזר גבינה צהובה,אורגנו ,תוספות (בצל,תירס,גמבה,פטריות,פטה מגורדת,טונה,זתים שחורים או ירוקים) בתיאבון

 

 

עוגת גבינה עם קרם (ללא קמח) בקלי קלות 

 

שעכשיו נאפת לי בתנור לכבוד שבועות
חומרים:
5 ביצים מופרדות
1/2 קילו גבינה לבנה 5%
1 שמנת חמוצה כמו פעם 
4 כפות קורנפלור
4 כפות אינסטנט פודינג וניל
11/2 כוסות סוכר
50 גר' חמאה מומסת

אופן ההכנה:
לחמם תנור ללא טורבו ל180מעלות
לוקחים שתי קעריות באחת שמים את הגבינה, שמנת, פודינג ,קורנפלור, חצי כוס סוכר
5 חלמונים והחמאה המומסת ומערבבים יחד 
את החלבונים מקציפים לקצף ומוסיפים בהדרגה את הכוס סוכר,לאחר מכן מאחדים את שתי התערובות יחד בתנועות סיבוביות לקרם אחיד , מרפדים תבנית אפיה מס' 26 ואופים במשך 50 דקות בחום של 170 מעלות עד שהיא מזהיבה ויציבה 
לאפות תחת תבנית עם מים רותחים שתהייה בתנור אפילו קטנה
ניתן להכין קרם מעל :
שמנת מתוקה +הפודינג וניל שנותר וחצי כוס חלב

 

 
האתר שייך להדסו'ש
 
האתר ניבנה בשנת 2007 ופעיל גם כיום