x
בניית אתרים בחינם
הפוך לדף הבית
הוסף למועדפים
שלח לחבר
 
 
  מתכונים -כי זה הכי טעים  
מתכונים טעימיים מנבחרי השפים
 
 

   אפליקציה לאתר    צור קשר
    דף הבית
    אפליקציה לאתר
    בשר/דגים/חמין
    תוספות
    עוגות / עוגיות/לחמים
    מתכוני גבינה למיניהם
    מרקים
    פשטידות/ לביבות
    סלטים
    פסח
    מתכונים לילדים ועוד
    כל מיני מתכונים טעימים
    עוגות שוקולד יאמי
    ספרי בישול
    דברים בלי בייצים-לאלרגים
    בישול ואפיה ללא גלוטן
    אתרים מומלצים
    תדמור מתכונים
    בישול עירקי
    בישול מרוקאי
    בישול טריפוליטאי
    מתכונים הונגריים
    חמוצים
    כל מיני מתכונים
    ספרי מתכונים

 

 
 

 

סלטים

סלט חצילים רומני / רוצה

 

חצילים שלמים קלויים על האש, או בתנור.

פותחת אותם לרוחב ומוציאה את הבפנוכו לתוך כלי...

מסננת את הנוזלים.

מוסיפה בצל קצוץ בהתאם לכמות החצילים.

מוסיפה עגבניות קצוצות, שוב בהתאם לכמות.

קצת שמן,מלח.

והרבה הרבה לחםםםםםםםםםםםםםם

 

יאמי,יאמי, יאמי

חולה על הסלט הזה

 

אריסה / המלאכים של יפית

חריפה וטעימה (זה סלט חריף של העדה הטוניסאית)

זה יוצא כמות יפה במקרר לסלטים , ולתבשילים זה יכול להישמר יותר מחודש במקרר כמובן שלא חיסלו קודם לכן.

 

15 פלפלים אדומים בערך, 2-3 ראשי שום כתושים 2 כפות פפריקה חריפה

בערך 3 כפיות מלח כף כמון , כף פלפל שחור מיץ מלימון שלם. להוציא את העוקץ מהפלפלים (הם פשוט לא יפים באריסה.

לחתוך כל אחד לארבע רצועות ולהכניס למעבד מזון לקצוץ דק להעביר לקערה עמוקה להוסיף את כל התבלינים ולערבב היטב, להוסיף שמן עד לכיסוי המסה כולה ולערבב היטב.

להעביר לכלי שסגור ככה טוב, להוסיף שמן עד לכיסוי המסה למניעת התחמצנות אפשר כבר למחרת להנות.

 

חצילים ברוטב אדום / שירשיר99
החצילים:
מקלפים את החציל
פורסים אותו לפרוסות בינוניות
ממליחים צד אחד ומחכים שעה
כעבור שעה לוקחים נייר סופג. מנגבים את החצילים ומטגנים אותם שיקבלו טיפה צבע בכל צד.
הרוטב:
לחתוך 2 עגבניות לפרוסות, לשים במחבת עמוק יחד עם 1/2 כפית שום כתוש ורבע כוס מים.
להוסיף רסק עגבניות אחד קטן וקצת סוכר.
לאחר שזה טיפה מתבשל לשים את החצילים ולטבל במעט מעט מלח, פפריקה מתוקה, רוטב צ'ילי מתוק-חריף (או קטשופ). אני מוסיפה גם טבעות זיתים, משדרג, אבל לא חייבים. לבשל עוד 5-10 דקות על אש קטנה.
לאכול את זה טיפה חם, על פרוסת לחם טרייה עם קצת חומוס - זה מעדן !!!!

 

סלט גזר וכוסברה / shanis
חותכים גזר לחתיכות ארוכות לאורך אפשר קטנות איך שאוהבים..
אנחנו מפרקים חבילת גזר שלמה לסלט הזה
קוצצים כוסברה
שום כתוש
מיץ לימון
מלח
חומץ רגיל 2 כפות
ומערבבים


סלט כרוב סגול מושקע / shanis
כרוב סגול 1 שן שום קצוץ דק דק
טיפה סוכר אפשר כוסברה או פטרוזילה
גרעיני דלעת ושומשום
כף מיונז
3 כפות חומץ
מלח
פלפל

במעבד מזון קוצצים לחתיכות קטנות לאורך את הכרוב מערבבים עם החומץ והמלח ונותנים 5 דקות לתערובת

מוסיפים מעט סוכר מלח פלפל שום ומיונז ומערבבים

מטגנים בשמן זית את הגרעינים והשומשום עד שניה טיפלה שחום ומיד מוציאים שלא ישרף. מוסיפים לסלט

וכמובן את הכוסברה -פטרוזיליה למי שרוצה ומגישים

 

 

מאפים

פיצה פרחים בקלי קלות / הדסוש

 

קונים בצק פילו משמנים מעט

מורחים רוטב פיצה פלוס תוספות שרוצים לפיצה

מגלגלים לרולדה

חותכים לפרוסות בינוניות ( לא דקות ולא עבות)

שמים בתבנית מורחים מעט ביצה מלמעלה שיקבל צבע

ולתנור .

כשרואים שקיבל צבע יפה להוציא ולטרוף

 

בתאבון

 

חלות / טלטול

1 ק"ג קמח

2 כפות שמרים יבשים

5-8 כפות סוכר (תלוי כמה מתוק את רוצה, אני שמה 5)

1/2 כוס שמן זית

1/2 2 כוסות מים פושרים (בערך)

 

לשים את הכל, מוסיפים כף שטוחה של מלח

 

מכסים ושמים להתפחה

 

אחרי שאת מכינה את החלות, תני להן התפחה נוספת ותמרחי עליהן ביצה

 

שמים בתנור בחום של בערך 180 עד שמזהיב, תלוי כמה חומות את רוצה אותן, אני אוהבת אותן בהירות אז מוציאה די מהר, בערך רבע שעה עשרים דקות בתנור....

 

פואקצ'ה עם עגבניות שרי, זיתים, שמן זית, ורוזמרין / המלאכים של יפית

ושוב אפשר לעשות עם מוצרלה שמן זית וכו' מה שעולה לכן בראש ומתאים לאותו היום.

קילו קמח

3 כפות שמרים שטוחות

כפית מלח

2 כפות שמן גדולות

ומים פושרים לפי הכמות שהקמח רוצה להגיע לבצק לא דביק ואחיד לעסות אותו טוב טוב ולהניח להתפחה של 45 דק' ככה שיכפיל.

ברגע שתפח תעשו חתיכה ככה מאורכת ויפה בצורה של פואקצ'ה תעשו גומות על הבצק,מאוד חשוב לשים שמן זית על הפוקאצ'ה לאחר ההתפחה ולאחר שהנחתם על המגש אחרי שמרחתם עליו שימו את המצרכים שימו עגבניות זיתים שחורים ומה שתרצו עוד חצילים קלויים ,עגבניות שרי, גבינות מוצרלה, עשבי תיבול, ממרחי זיתים, פסטו, וואו כל כך הרבה רעיונות.

 

הפיצה שלי / המלאכים של יפית

קילו קמח,

3 כפות שטוחות שמרים

כפית מלח

4 כפות שמן רגיל

מים לפי מה שהקמח דורש שיהיה בצק ככה טוב לא דביק לא יבש.

 

לעסות את הבצק טוב-טוב ולהניח להתפחה של חצי שעה מספיק תוציאו אותו, קחו מגש תניחו ניר אפיה ,תשטחו את הבצק לריבוע בגודל של התבנית אבל ממש לעבוד איתו לעבוד איתו עם שמן בלבד למרוח על התבנית ואז להניח את הצק עכשיו לאלו שישאלו אותי כמה שמן למרוח על הבצק והתבנית אז... תשימו רבע כוס שהתבנית לא תשחה ואז תעבדו עם הבצק ככה טוב-טוב כשהיא משוטחת טוב-טוב, תשימו רוטב יש רוטב שלי פשוט מאוד ניתן להחלפה למה שאתם אוהבים אצלי זה...

כף שמן, חבילת רסק עגבניות קטנה, שימו מים שהרוטב אבל ישאר סמיך כפית מלח תטעמו תראו אם חסר פלפל שחור ופפריקה אדומה, תערבבו טוב-טוב עד להסמכה (ללא בישול) ותשימו על הפיצה מהכמות קמח הזו יהיו בערך 3-4 מגשים בעקרון שלוש. תמרחו על הבצק את הרוטב ותשימו גבינה צהובה מגורדת, עגבניות, בצל דק, זיתים שחורים וכו' ותנו לפיצה לנוח עוד 30 דק' בצד שתתפח עוד ואז 180 מעלות וחגיגה אמיתית בבית מובטח.

 

פריקסה / המלאכים של יפית

קילו קמח

קוביה אחת של שמרים או 3 כפות שטוחות שמרים יבשים.

מים לפי הצורך שלא יהיה דביק ושלא יהיה ממש יבש

3 כפות שמן

כפית מלח

לערבב מלח שמרים וקמח לבד, אחר כך שמן מים לעסות ככה טוב-טוב-טוב הכי חשוב אהבה המוןןןןןןןןןןןןןןןן אהבה, להראות לבצק שיש כאו מישהי שמוכנה לעשות הרבה בשביל שהוא יעשה את העבודה משאירים להתפחה כ-30-40 דק יוצרים מהבצק מס' של לחמניות שאותם תרצו למלא ומניחים אותם על מגש משומן בצד לעוד 20-30 דק'. שמים על האש שמן אבל שמןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןן והרבה ככה טוב ומטגנים למראה שזוף אך נאה ואז מתחילה העבודה פה זה משחק ילדים

להכין גזר לאדות אותו לעשות ממנו סלט של גזר מלח קצת לימון וקרוייה (תבלין שבעברית זה קימל טחון) ואריסה סלט אחד

סלט שני נקרא משוייה (שזה גמבה,פלפל חריף ועגבניות להכניס לתנור לצליה להוציא לקירור ולקלף הכל לחתוך ככה טוב-טוב שום, שמן, לימון, וקרוייה (לאט-לאט אתן תקנו קבוע את התבלין) לערבב הכל וחגיגהההה.

סלט נוסף תפוח אדמה מבושל מלח ,לימון ופלפל שחור (אפשרי גם אותו לעשות עם אריסה במקום הפלפל שחור

זיתים שחורים, טונה ככה עם שמן (ראו הוזהרתם הרבה שמן יש במנה הזו אבל הכל הולך) לימון כבוש שנעשה בבית על זה אני אפתח שרשור נוסף (על הכנת לימון כבוש)

וסלט ירקות טרי ופשוט בתאבון

 

מרקים

 

מרק פטריות וגזר / sarit303

3 בצלים
5 גזרים
קופסת פטריות (אפילו 2)
3 תפוחי אדמה
אבקת מרק בצל + אבקת מרק פטריות
כף קמח- לא חובה בכלל

וזהו!!!

העבודה הקשה כביכול, אבל החשובה מאוד היא לחתוך את הגזר עם פומפיה לחתיכות דקות דקות...לטגן עם הבצל והפטריות ולהוסיף לתוך סיר עם מים. הסיר צריך להיות לא מלא עד הסוף כי המרק צריך לצאת סמיך.
בואו נגיד 8 כוסות מים, אולי 10...
להוסיף תבלינים, מתוכם 2 כפות גדושות א.עוף, ו2 א.בצל או פטריות לא משנה.
להוסיף תפוחי אדמה חתוכים לריבועים ולתת למרק להתבשל...

כל כך קל וטעים! המרק מקבל צבע כתום ויפה מהגזר, והוא ממש יפה להגשה!

אפשר להקרים עם גבינה צהובה..בתאבון

 

חלבי

לזניה גבינות ועגבניות / batshi
מצרכים:
1 חבילת עלי לזניה
4 שיני שום קצוצות / 4 קוביות שום קפוא
1 קופסת עגבניות מרוסקות 800 גרם
2 שמנת לבישול השף הלבן

500 גרם גבינה צהובה מגורדת
אורגנו
מלח
סוכר
מחממים תנור ל-200 מעלות.
שמים את השום במחבת, מערבבים דקה עד שהוא נמס קצת, מוסיפים את העגבניות המרוסקות, מערבבים היטב. מוסיפים כפית סוכר וכפית מלח, אורגנו לפי טעם, מערבבים, ומשאירים על האש עוד 5 דקות בערך. מוסיפים את השמנת, מערבבים היטב עד שמתקבל רוטב אחיד. משאירים על האש עוד 3-4 דקות.
לוקחים תבנית בגודל 30X20 מסדרים שכבה של עלי לזניה על כל התבנית. יוצקים רוטב על השכבה עד שזה מסתיר את העלים, אבל לא יותר מדי רוטב. מפזרים מלמעלה גבינה מגורדת. ככה עושים 3 שכבות בערך (עלי לזניה->רוטב->גבינה). בסוף את כל הרוטב שנשאר שופכים מלמעלה ומכניסים לתנור למשך חצי שעה או עד שעם מזלג בודקים שזה רך.
הצעה לשיפור: להוסיף פרוסות גבינה מלמעלה ולהחזיר לתנור לעוד 5 דקות לצורך הקרמה.

חצילים ברוטב עגבניות / shanis

(הולך עם אורז לבן)
חצילים חתוכים

2-3 עגבניות מרוסקות בפומפיה

2-3 כפות רסק

מלח

פלפל

שום כתוש ורגיל כמה שאוהבים

מעט מים

שמן רגיל

 

מטגנים חתיכות חצילים(אני חותכת לאורך אבל אם קשה אז עיגולים רגיל לא ממש דק)

סופגים אותם על נייר ונותנים להתקרר ...

מערבבים תבלינים שמים מים והכל בסיר בתערובת מניחים את החצילים

מרתיחים את התבשיל ומורידים את האש לנמוכה כ 15 דק'

וזהו....

בעלי אוהב את זה ברמות קשות... זה מתאים תמיד וקל להכנה

 

שקשוקה / המלאכים של יפית

אחלה ארוחה של בינו לבינה בערב שכולו אווירת צחוק והנאה לקנות לחם שחור או לבן טרי (לא פרוס) שתוכלו לקרוע אותו בכיף ואפילו לאכול ישר מהמחבת, זה נותן תחושה שאתם בד"ר שקשוקה.

פלפל ירוק אחד, 2-3 עגבניות רכות, 4-5 שיני שום, 4 כפות או קופסא קטנה של רסק עגבניות, פלפל ירוק חריף אחד, מלח, כורכום, פפריקה חריפה או מתוקה בהתאם לאוכלים, אבקת מרק עוף, 2 כוסות מים, ביצים. כמה ביצים? כל מה שיש סתם...

 

לחמם את השמן במחבת על אש נמוכה, לחתוך את הבצל והשום לקוביות ומטגנים, עד שהבצל משחים. חותכים את הפלפל והעגבניות לקוביות ומוסיפים למחבת. מביאים לרתיחה. מוסיפים את המלח, פלפל, כורכום, פפריקה, אבקת המרק ורסק העגבניות. מוסיפים את המים ומערבבים.

להוסיף את הביצים,לא טורפים אותן. לכסות את הסיר ומנמיכים את האש. ותבשלי 20 דקות. ובתאבון יקירות שלי

 

בשרי

בורקס ממולא בחזה עוף / טלי כהן

 

6 חתיכות חזה עוף, לחתוך אותם כל אחד למרובע.לא גדול.

פרוסות עגבנייה.

שום

2 בצלים פרוסים מטוגנים. קלות

 

משרים את חתיכות השניצל בשום כתוש, שמן זית, פפריקה מתוקה וחריפה, פלפל ומלח.

 

מטגנים בנפרד את רצועות הבצל ושמים בצד.

מטגנים בנפרד את פרוסות העגבנייה ושמים בצד.

ומטגנים את השניצל שמושרה.

 

מרדדים בצק עלים וחותכת ריבועים.

בכל ריבוע מניחים, שניצל, מעליו פרוסות עגבניה ומעליו, בצל מטוגן.

מקפלים את הבצק, כאילו עוטפים את השניצל, ומסדרים בתבנית עם נייר אפייה.

 

למרוח על הבצק ביצה טרופה ולאפות עד להשחמה.

 

טעים מאוד מאוד, אבל קצת לוקח זמן ועבודה

 

צ'ילי קון קרנה / זיv

 

מטגנים בצל גדול, כשהוא שקוף מוסיפים 1/2 קילו בשר טחון מטגנים ומפוררים אותו תוך כדי, שלא יהיו גושים, מוסיפים שעועית ברוטב עגבניות מקופסת שימורים, רסק קטן, מלח, פלפל גרוס, אני מוסיפה גם צ'ילי גרוס (מי שלא אוהבת חריף יכולה לוותר)

 

היום עשיתי תפו"א שלמים (בכלי חרס שעושה אותם כמו במדורה אבל אפשר גם בנייר כסף בתנור) חוצים אותם ובאמצע שופכים את הרוטב, לפעמים אנחנו אוכלים את זה עם טורטיות (יש בסופר) ואפילו פעם נשארו שאריות ואכלנו אותם עם פסטה והיה מעולה

 

קציצות רכות רכות שמכילות כל טוב / טלי כהן

 

אני עושה קילו בשר טחון

אפשר לערבב גם הודו, וגם עוף וגם בקר.

 

שמה הכל בקערה

מגרדת פנימה: קישוא אחד, בצל קטן, תפוא בינוני, וגזר!!!

מערבבת הכל!!!

מוסיפה 2 ביצים, מלח,פלפל, פפריקה מתוקה (חצי כפית) מרק עוף

ואני אוהבת גם כמון, זה מוסיף המון טעם

וכמובן קצת פירורי לחם שהכל יתפס טוב

 

מטגנת בסיר בצל קטן, ו2-3 שיני שום.

מוסיפה רסק עגבניות, פפריקה מתוקה מרק עוף ומלח

וגם חצי כפית סוכר, שישבור את החומציות של הרסק.

 

מוסיפה מים בהתחלה בהדרגה עד שהכל מתערבב טוב

ואז ממלאה את הסיר לחצי,

עושה כופתאות מהבשר וזורקת לסיר.

עד לרתיחה ואח"כ עם מכסה חצי סגור, ולא הנוזלים מתאדים

אבל לא הכל!!!

הרוטב טעים בטירוף עם לחם

 

 

רולדת בשר מגולגל / SARIT303
רכיבים:
בצק עלים
חצי קילו בשר טחון(עוף או הודו לא משנה)
2
בצלים
שום כתוש
טימין, פלפל, מלח, אבקת מרק עוף(טיפונת).
ביצה ושומושום
אופן ההכנה:
להפשיר בצק עלים-משהו כמו תבנית אפייה מבחינת גודל.
לטגן בצל, יחד עם השום ולהוסיף את הבשר הטחון.
שימו  שהבשר כשמטגנים אותו הוא הופך לגושים, צריך להפריד את הגושים עם מזלג לאורך הטיגון.
להוסיף תבלינים...
להכניס לתוף הבצק ולגלגל..
למרוח ביצה מעל ולהוסיף את השומשום.
זהו!!!לתנור לחצי שעה על חום גבוה...
דרגת קושי:
אין יותר קל מזה!!!וקיבלתי המון מחמאות על זה...
ב-ת-א-ב-ו-ן!!!

אורז עם חזה עוף בסויה ודבש / alisa78
מרכיבים:
כוס אורז מבושל במים עם קצת מלח
חזה עוף חתוך לחתיכות קטנות (5 ס"מ)
2
גזרים חתוכים לרצועות
1
בצל קצוץ
בצל ירוק חתוך דק
רוטב סויה של קיקומן
2
כפות דבש
קצת פלפל צ'ילי גרוס
מלח פלפל
מטגנים במעט שמן זית את הבצל, מוסיפים גזר וממשיכים לטגן.
מוסיפים חתיכות של חזה עוף ומטגנים עוד 5 דק'.
מוסיפים תבלינים: מלח, פלפל, צ'ילי, דבש וסויה (סויה-לפי הטעם, אני שמה 5-6 כפות)
מערבבים היטב במשך 2-3 דקות תוך כדי בישול, ובסוף מוסיפים את האורז המבושל.

שוב מערבבים הכל יחד ומגישים חם.
אפשר לפזר למעלה בצל ירוק קצוץ.

בתאבון!!!
דרגת קושי: קלי קלות.
טעים-סוף!!!

עוף עם תפו"א ובצל / זיv

שמים בתבנית גדולה עוף, חצאי / רבעי תפו"א (תלוי בגודל), חצאי / רבעי בצל, אפשר גם פלפלים צבעוניים, בטטות וכו'

מכינים את הרוטב (עדיף בצד, אבל אני עושה בתבנית מעצלנות)

 

- בירה (לא לדאוג אם זה מיועד לקטנטנים - האלכוהול מתאדה... אבל אפשר גם בירה שחורה),

- סויה

- דבש (אם זה מיועד לקטנטנים, או בכלל, אפשר גם סילאן) בערך 4 שיני שום

- אפשר רסק עגבניות / קטשופ (אני בד"כ לא שמה)

 

אופים בחום בינוני מכוסה בנייר כסף עד שהתפו"א מתרככים ועוד חצי שעה להשחמה

 

צלי בשר / המלאכים של יפית

טעים ברמות שאי אפשר להסביר אפשר רק לטעום

בשר מס' 5-8 בכמות שאתם צריכים.

שמן

מלח, פלפל

3/4 כוס יין לבן יבש

2 בצלים

2 שיני שום

4 עגבניות

2 כפיות פפריקה מתוקה

1 כף כמון

2 כוסות מרק בשר צח או רגיל

150 גרם פיטריות טריות

 

לחמם את השמן בסיר גדול ולהשחים את נתח הבשר מכל הצדדים במשך כ-10 דקות.

מתבלים במלח ופלפל ויוצקים פנימה את היין.

לבשל על להבה גבוהה במשך כ-2 דקות.

קולפים וקוצצים דק את הבצלים ואת השום והפטריות

חולטים, קולפים וקוצצים את העגבניות.

מוסיפים את הירקות לסיר יחד עם הפפריקה, כמון, מכסים היטב ומבשלים במשך כשעתיים מעל להבה נמוכה.

(הופכים את הבשר מידי פעם).

את הפטריות הטריות להכניס לבישול ממש 5-10 דק'

לפני שמוציאים את הבשר ונותנים עוד קצת לרוטב להסמיך

מוציאים את הבשר מהקדירה, מניחים על צלחת הגשה.

להוסיף את הכמות הנוספת של מרק הבשר

מכסים ומבשלים במשך כ-15 דקות.

פורסים את הבשר ומגישים את הרוטב בנפרד.

 

בצק עלים ממולא בכל טוב לבבות ,כבד ובצל מטוגן / המלאכים של יפית

טוב זה טעים ברמות והילדים ישתגעו על זה.

ממש לא הרבה תבלינים תטגני בצל ככה טוב אפילו שני בצלים.

קחי לבבות תחתכי אותם לחצאים, כבד גם לחתיכות (דרך אגב אפשר גם רק עם כבד אבל זה טעים שזה כמו מעורב )

שימי חצי כפית כורכום פפריקה מלח פלפל שחור ועוד תבלין ככה

שאתם אוהבים בבית ממש בלי הרבה ערבובים.

 

ולרוטב פטריות:

בצל מטוגן, פטריות טריות או מקופסא כורכום, מלח, פלפל שחור ותערבבי

בצד שתי כפות קמח או קורנפלור בתוך כוס מים או יותר ותשפכי לתערובת

תשימי לב שהכמות תיהיה אחר כך לרוטב טוב ותשימי על אש קטנה עד הסמכה בתאבון.

 

מפרום / המלאכים של יפית
תפוחי אדמה, בשר טחון, פטרוזיליה, בצל קצוץ, מלח, פלפל, 2 ביצים, 2-3 פרוסות לחם מושרה וסחוט טוב-טוב או פירורי לחם.
מקלפים תפוחי אדמה ופורסים לפרוסות דקות-דקות כאשר שתי פרוסות מחוברות בקצוות מהבשר מכינים תערובת כמו לקציצות (בשר, פטרוזיליה, בצל קצוץ, תבלינים ביצה והלחם) ממלאים כל תפו"א בבשר, מצפים בביצה (רצוי אפילו וממש לא חובה לעשות אותו קצת אדום פפריקה או רסק לערבב את הביצה) ובמעט קמח ומטגנים.
אח"כ מכינים רוטב:
בצל, שום, רסק עגבניות, מלח, פלפל שחור, פפריקה מתוקה

מטגנים בצל, שמים שום, רסק עגבניות, תבלינים) אני משתמשת באיזשהו תערובת לקציצות מפרום לא זוכרת את התבלין אבל לא חובה) מכניסים את תפוחי האדמה ומבשלים ברוטב ככה טוב).

 

קציצות ברוטב עגבניות / המלאכים של יפית

אני עושה קציצות בדרך הזו, בשר טחון פטרוזיליה קצוץ דק, חותכת בצל דק מגרדת בפומפיה תפוח-אדמה, ביצה אחת, לוקחת 2 פרוסות לחם משרה במים וסוחטת טוב-טוב ומפוררת על התערובת בצורה אחידה .

תבלינים: חצי כפית פפריקה אדומה, חצי כפית קינמון, מלח לפי טעם, פלפל שחור, חצי כפית מרק עוף. עושה תערובת יפה , מערבבת טוב-טוב ונותנת לתערובת להתחבר בערך 15-20 דק'.

לאחר מכן תטגני אותן בשמן ככה טוב ותוציאי אותן החוצה .

הקציצות מדהימות כבר ככה ותמיד אני לא מספיקה להכניס

אותן לרוטב כי תמיד אושר ושי גונבים לי

בכל אופן תקחי סיר שימי שום ,שמן פפריקה כפית וחצי פלפל

מלח לפי טעם כפית מרק עוף ושתי כפות גדושות של רסק עגבניות .שימי מים תביאי לרתיחה ותכניסי את הקציצות ותבשלי עד להסמכה.

 

פסטל / אורלוש

 

בצק עלים להפשיר בצד

לטגן איזה 3 בצלים טוב טוב לשים בצד

לטגן בשר טחון

 

לשים את הבשר, בצל בתוך מסננת שכל השמן יצא ולהוסיף חצילים (אמא שלי עושה אותם על האש, אני קונה "חציל על האש" של "צבר" ולהוסיף ביצה, מרק עוף, לערבב הכל ולתת לזה להתערבב בטעמים.

 

לחתוך בצק עלים ולרדד אותו

להניח על תבנית אפייה משומנת

מעל לשים את התערובת של הבשר

ומעל בצק עלים.

 

לעשות עם מזלג קצת חורים,

למרוח ביצה ושומשום ולתנור.

 

כשאני מכינה את זה

לא רוצים לאכול כלום ליד

רק את זה.

 

צלי בתנור / meitall

 

לוקחים צלי בתנור חתיכה שלמה

מורחים את כולה באבקת בצל ממש לשים הרבה

לעטוף את כל הצלי בנייר אלומיניום שיהיה ממש אטום

שמים את הצלי בתבנית חד פעמית, שמים קצת מים(פחות מחצי)

ומכניסים לתנור לחום גבוה של 230-250 (אצלי זה 500 פרנהייט) ל-4 שעות. מדי פעם בודקים שלא חסר מים (אם חסר אז להוסיף קצת).

יוצא מעדן בכלום עבודה.

 

ספגטי בולונז / המלאכים של יפית

חצי ק"ג בשר טחון קופסת שמורי עגבניות מרוסקות +קופסא קטנה של רסק.

3-4 שני שום כתושות.שמן זית לטיגון

1 בצל גדול קצוץ

1 גזר בינוני מגורר

כפית סוכר שטוחה מאוד

חופן עלי פטרוזיליה קצצה דק

מלח גס

פלפל שחור

פפריקה

כף שטוחה של מרק עוף

מחממים את השמן בסיר, מוסיפים את בצל, שום וגזר מגורר, מטגנים על אש נמוכה עד להזהבה.

מוסיפים את הבשר, מפוררים את גושי הבשר, מטגנים עד להשחמה.

מוסיפים מים כמות יפה, נגיד 2.5 כוסות, את העגבניות, הסוכר ועלי הפטרוזיליה, לערבב קלות מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש.

מבשלים בערך שעה את הרוטב ללא כיסוי הסיר, לבחוש מידי פעם שלא יהיה הידבקות

לבשל את הספגטי לפי ההוראות על העטיפה. (אנחנו בבית אוהבים את הספגטי הארוך לבולונז) לחמם את תבשיל הבשר, לשים על מנת ספגטי מוכנה ובתאבון!

 

חזה עוף ממולא בפירה תפו"א / בת חן

מבשלים תפו"א במים ושמים במים מלח פלפל שחור וכורכום כשזה מוכן שופכים את המים מטגנים בצל מוסיפים לתפו"א ומועכים לפירה.

משרים חזה עוף חתוך לרצועות יחסית עבות ודי דקות בביצה קצת שמן זית פלפל שחור מלח פפריקה וכמון.

לוקחים חתיכת חזה עוף שמים בקצה קצת מהפירה מגלגלים עוטפים בפירורי לחם ומטגנים בשמן חם ועמוק.

יוצא מעדן

 

עוף חמוץ/מתוק / etiti0

 

חומרים:

2 בצלים

6-8 חתיכות עוף

4 כפות דבש

1 כף מרק עוף

6 שיני שום כתוש

6 כפות סויה

 

הכנה:

לטגן בצלים עד שיזהיבו

להניח את העופות ולטגן מספר דקות משני הצדדים 10 דקות

 

הכנת הרוטב:

לערבב בכוס מים רתוחים-

4 כפות דבש

1 כף מרק עוף

6 שיני שום כתוש

6 כפות סויה

1/2 כפית פלפל שחור

 

לשפוך את הרוטב על העוף,לבשל על אש קטנה עד להתרככות והזהבת העוף.

 

יוצא מהספר "מטעמי הבית היהודי"

 

אושפלאו / אמא-לה 4

משרים אורז במים רותחים ומשאירים בצד

בסיר גדול מטגנים את חתיכות העוף עד להשחמה
מוציאים אותם מהסיר ומטגנים בצל ושום
מחזירים את העוף לסיר
שמים מעליו גזר חתוך לרצועות דקות
מלח, פלפל, פפריקה אדומה
מעל שמים ראש שום שלם בקליפתו אחרי ששוטפים כמובן

מכסים את הסיר ועל אש קטנה שעה...

לא מוסיפים מים!

מסננים את האורז מהמים
מוסיפים לסיר
מכסים הכל במים
בודקים תיבול
מוסיפים מעט רסק עגבניות(לא חובה)
ומבשלים עוד 40 דקות

בתיאבון

אורלוש: ליאת אני הוספתי לאשפאלו בנוסף פרוסות של עגבניות ויצא מעדן

 

דגים

 

דג חריף / סגול7

אומנם די סטנדרטי אבל טעים תמיד:
לרחוץ את הדג טוב טוב ולהשרות במים עם לימון.
לסדר בסיר תפוח אדמה פרוס לפרוסות לא עבות, 10 שיני שום, פלפל ירוק חריף (לחתוך לו את הראש), כוסברה קצוצה (בכמות נדיבה)
למלא מים עד גובה הדג. כאשר רותחים לשים בכלי: פפריקה, מלח ושמן ולערבב טוב ולשפוך על הדגים. מידי פעם לשים עם כפית רוטב על הדג.
לבשל על אש קטנה כשעה עד שנשאר רוטב סמיך ובתאבון עם חלה שלימה לפחות.
שבת שלום ומבורך לכולן

דג טעים וקל....ולא חריף / zohar30

 

משרים פילה נסיכה במים עם שני חצאי לימון סחוטים, להשאיר גם את החצאי לימון אחרי שסחטתן אותם.

לחתוך את הדג לחתיכות בינוניות (אני חותכת את הדג באמצע לאורך ואז חתיכות קטנות לרוחב).

בסיר של דגים (שטוח ולא עמוק) לשים 2 גמבות חתוכות למקלות 2-3 גזרים חתוכים למקלות ו-10 שיני שום.

 

מעל זה להניח את חתיכות הדג בצורה מסודרת.

 

רוטב - כף מרק עוף, שתי כפות פפריקה אדומה מתוקה, כוס שמן.

לשפוך על הדג בצורה אחידה ואז להוסיף מים- שיכסו את הדג (ממש עד לגובה שלו לא שיטביעו).

 

מבשלים על אש גבוהה איזה 40 דקות, ואז מורידים לאש נמוכה ומבשלים עד שהרוטב נהיה סמיך (יענו מצטמצם).

 

באמת פשוט- למדתי מאמא של יניב וזה ממש טעים...

מי שאוהבת חריף יכולה לשים פפריקה חריפה או להוסיף פלפל חריף כמובן.

 

דג נסיכת הנילוס ברוטב / אושי

 

להפשיר את הדג שעתיים לשים בקערה עם מים רותחים ,כפית מלח וחצי לימון

בינתיים:

על האש בסיר רחב לבשל

5-6 עגבניות ללא קליפה,קצוצות כמו לסלט

+ 2-3 עגבניות מגורדות

1 כף רסק עגסניות

שום לפחות 1/2 ראש (אפשר לזרוק שיניים שלמות או חתוכות איך שאוהבים )

חומוס מובשל בלי המים (שימורים)

+שמן זית והרבה 1/4 כוס

פפריקה מתוקה (רצוי בשמן)

כורכום

מלח

פלפל שחור /לבן

1 גמבה חתוכה רצועות קצרות ודקות

אופציה להוסיף פלפל אדום חריף - למי שאוהבים חריף

הכל מתבשל על אש קטנה בערך 20 דקות ורוטב סמיך

ואז מוסיפים את הדג אחרי ששוטפים במים את הדג

וחותכים לקוביות את רצועות דג נסיכת הנילוס

 

נותנים להתבשל עוד 20 דקות עד חצי שעה או עד שטועמים

את הדג ורואים שהוא כבר התבשל ...יאמי יצא לנו סוף הדרך ....

 

ותוספת אורז לבן עם בצל מטוגן ..

 

בהצלחה ובתאבון!!!

 

תוספות

תפוחי אדמה אפויים / SARIT303
תוספת הכי קלה בעולם:
חותכת תפוחי אדמה לקוביות, לא גדולות מדי
שמה שמן עם 3 כפות אבקת מרק בצל (תלוי בכמות תפוחי האדמה....)
ויוצא-------סוווווווווווווווףףףףףףףףףףףףףףף!!!!!
לשים סגור בתנור ל45 דקות ופתוח לעוד רבע שעה
דרגת קושי: הכי קל ופשוט בעולם!!!
בתאבון

 

מג'דרה / אורלוש

להשרות כוס עדשים במים רותחים על הגז 10 דקות.
בסיר: שמן, 2 בצלים חתוכים, מלח, פלפל וכאשר הבצל שחום
להוסיף כוס אורז לסיר.
אחרי שמסננים את העדשים היטב במסננת,
לשפוך על האורז ולהוסיף כוס ורבע מים, פלפל, מלח וקצת כורכום
ולתת ערבוב 20 דקות להבה בינונית.

חביתיות / טליה שלי

2 תפוחי אדמה

1 קישוא בינוני

1 בצל

פטרוזיליה קצוצה

2-3 ביצים

2\1 כוס קמח תופח

אופן הכנה:

לגרד את הירקות בפומפיה, לשים את הכל בקערה את הקמח+ביצים+ירק והירקות לערבב היטב להוסיף מלח ופלפל שחור

לשים שמן במחבת ושהשמן רותח לשים קצת מהבלילה על המצקת ולעשות חביתיות קטנות.....

 

עוגות ועוגיות

עוגת דבש / סגול7

2 ורבע כוסות קמח

רבע כוס שמן

1 אבקת אפיה

1 סוכר וניל

כוס דבש (חצי דבש חצי מים רותחים)

6 בצים

1 כוס סוכר

מעט שוקולית

לערבב במיקסר, לאפות בחום 160 כ- שעה.

כשיוצאת מן התנור אני שופכת שוקולד מריר אחד מומס במיקרו

סוכריות צבעוניות מעל

והילדים מרוצים חבל על הזמן, אחלה של עוגה וגם הכל יחד לא צריך להפריד.

 

עוגת גבינה קרה עם אפרסקים / אורלוש

150 גרם בישקויטים

1 קופסת שימורים אפרסקים או משמש

2 שמנת מתוקה

2 כפות סוכר

1 כוס חלב

1 שמנת חמוצה

500 גרם גבינה לבנה 9%

2 אינסטנט בטעם וניל

 

לרפד תחתית של תבנית עגולה 26 ס"מ בבישקוויטים

לסנן את הפירות מהסירופ ולהניח על הבישוויקטים

(תשמרו קצת מהפירות לקישוט)

להקציף שמנת מתוקה עם סוכר.

לשמים בקערה את החלב, שמנת חמוצה וגבינה להקציף 2 דקות

להוסיף פודינג ולהקציף 3 דקות נוספות.

לערבב עם הקצפת ולצקת על הפירות.

לכסות עם ניילון נצמד ולקרר לפחות לילה שלם במקרר.

 

עוגת קוקוס / אורלוש

 

6 ביצים

1 כוס קוקוס

1+1/2 כוסות סוכר

2 סוכר וניל

1 כוס שמן

2 אבקת אפייה

1 כוס תפוזים

2+1/2 קמח רגיל

 

להפריד ביצים ולהקציף חלבון (לבן) עם הסוכר.

שאר המוצרים לבחוש יחדיו צ'ה צ'ה ולהוסיף להקצפה.

להכניס לתנור 180 מעלות 3 אינגליש או חד פעמית מרובעת בינונית

אחרי שיוצא לשפוך מעל רוטב וזהו.

 

הרוטב: 3/4 כוס מים, 1/2 כוס סוכר וכמה טיפות לימון.

 

מעל לשפוך קוקוס.

 

עוגת גבינה קטלנית / אורלוש

 

2 סוכר וניל

1 1/4 כוסות סוכר

3 גבינה 5%

1 שמנת רגילה

3 כפות קמח רגיל

1/2 אינסטנט פודינג וניל

6 ביצים

 

להקציף 6 חלבון (לבן) עם כוס סוכר וסוכר וניל

יתר החומרים בקערה נפרדת

לערבב היטב עד שיהיה מרקם אחיד

לקחת את ההקצפה של החלבון ולהוסיף לקערה בעדינות

 

אפייה 10 דקות על 200 מעלות

ואח"כ עוד שעתיים על 180 מעלות.

 

לא להוציא את העוגה ישר, לחכות לפחות שעה

אה ומומלץ לשים למטה בתנור תבנית עם מים.

 

כאשר העוגה קרה למחרת יש להקציף שמנת מתוקה

עם 2 כפיות סוכר, 1/2 פודינג וניל וכוס חלב ולשים מעל.

 

יוצא מעדן

 

עוגת פצפוצים / טליה שלי

עוגה טעימה והכי קלה
מצרכים:

2 ביצים
כוס סוכר
1 שמנת מתוקה
1 וחצי כוס קמח תופח
פצפוצי שוקולד
אופן הכנה: לערבב הכל ביחד, לשים במגש ארוך אינגליש קייק להכניס לתנור עד שיתפח יפה

עוגת שלוש שכבות / טלי כהן

 

שלב ראשון:

להקציף 5 חלבונים +6 כפות סוכר.

להנמיך את המיקסר ולהוסיף בהדרגה....

1/2 כוס שמן

4 כפות קקאו

2 כפות קמח תופח

להוסיף את החלמונים בהדרגה

ותמצית רום.

 

לשטח בתבנית ולאפות, יוצא כמו טורט לא גבוה.

 

שלב שני

 

אחרי שזה התקרר,להקציף 2 שמנת מתוקה, 2 כפות סוכר, ולמרוח על העוגה.

 

או:

1 שמנת מתוקה

1 כוס חלב

1 אינסטנט פודינג וניל

2 כפות סוכר.

 

שלב שלישי

 

200 ג"ר שוקולד מריר+ 1/4 כוס חלב להמיס על הגז.

שהתערובת של השוקולד מתקררת להוסיף בהדרגה 3 חלמונים.

את החלבונים להקציף +3 כפות סוכר,ולהוסיף ההקצפה לשוקולד.

ולמרוח מעל הקרם הלבן.

 

לקרר מספר שעות לפני ההגשה,

 

אפשר לקרר בפריזר, וחצי שעה לפני ההגשה להוציא מהפריזר.

 

אתן לא מאמינות כמה היא טעימה!!!

 

עוגיות קורבייה / טלי כהן

זה העוגיות הנימוחות האלו בפה... ששמים עליהם שקד.

 

אני והילדים מתים על זה בעלי קורא להם "עוגיות חנק" אבל הם טעימות רצח......הנה המתכון

1 ק"ג קמח רגיל (פחות 5 כפות) פשוט להוציא 5 כפות מהקמח

5 כפות קורנפלור

2 מרגרינה רכה

1 כוס שמן

2 שקיות אבקת סוכר.

זהו...מערבבים הכל טוב טוב לבצק נעים..יוצא כמו בצק סוכר.

עושים עיגולים בידיים, ממש עיגולים ומניחים בתבנית אפיה על נייר אפייה

תוקעים מעל כל עוגייה שקד.

שימי לב, שמוציאים את העוגיות שהם עדיין לבנות, הם מתקשות בחוץ

האפייה שלהן לא יותר מ-10-12 דקות.

בסוף בוזקים מעליהם אבקת סוכר.

 

פאי אגוזים / שירוש29

 

 

 

להלן המצרכים:

(המצרכים הללו הם לשני תבניות ארוכות וצרות כמו בדוגמא..)

 

1 כוס סוכר

1 כוס קמח תופח

2 סוכר וניל

3 ביצים

חצי כוס שמן

1 שמנת חמוצה רגילה של תנובה

 

מקציפים הכל יחד (בלי להפריד ובלי להתבלבל...) שופכים ל- 2 תבניות..... שמים מעל...(מה שבא לכן.... תפוחים, אגוזים, אפרסקים, אננס....) אני הכנתי אחת עם תפוחים ואחת עם אגוזים....) מניחים את התפוחים על הקצפת שנוצרה....מוסיפים אגוזים...קינמון וסוכר חום....מכניסים לתנור כרבע שעה.... מוציאים... מוסיפים מעל סירופ מייפל בנדיבות.....ומשאירים בתנור לעוד מס' דקות...... עוגה קלה ומעולה !!!

 

 

עוגת שוקולד וערמונים / SK29

זו עוגה שכל פעם שאני מכינה אותה אנשים פשוט מלקקים את האצבעות

מצרכים:

200 גר' שוקולד מריר

200 גר' חמאה

200 גר' ערמונים מבושלים (קונים בסופר ארוזים בואקום)

200 מ"ל חלב

100 גר' סוכר

4 ביצים

 

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל- 160 מעלות.

1. בסיר קטן או במיקרוגל (אני עושה בסיר קטן על מים ולא ישר על האש) ממיסים את החמאה והשוקולד עד שמתקבלת תערובת קרמית אחידה.

2. בסיר קטן מחממים את הערמונים והחלב, מביאים אותם לרתיחה ומבשלים עוד 5 דקות. מורידים מהאש ומרסקים את הערמונים עם החלב למחית אחידה (עם מועך פירה או בלנדר).

3. מכינים שתי קערות ומפרידים את הביצים. בקערה א' (קערה גדולה) טורפים את החלמונים והסוכר לתערובת אוורירית. בקערה ב' מקציפים את הביצים לקצף יציב.

4. מוסיפים לקערה א' (עם החלמונים והסוכר) את השוקולד ואת הערמונים ומערבבים לתערובת אחידה. מוסיפים את החלבונים המוקצפים בתנועות קיפול עדינות.

5. מעבירים לתבנית, מכניסים לתנור ואופים 30-40 דקות. העוגה מוכנה כשהשוליים יציבים אבל האמצע "רועד". מוציאים את העוגה מהתנור ונותנים לה להתקרר ולהתייצב.

 

בהצלחה

 

כדורי שוקולד / ליטוש

חבילת שוקולד לבן עם עוגיות-אפשר גם יותר(תלוי בכמות)
ביסקוויטים חומים-אפשר גם לבנים
אגוזי פקאן מסוכרים
חצי חבילת מרגרינה
וקוקוס לציפוי
לערבב את כל החומרים ויוצא יאמי יאמי
בפעם האחרונה שעשיתי הוספתי גם שברי שוקולד לבן ויצא יותר טוב
השאלה כמה מתוק אתם אוהבים.

 

 
תודה לפנתרה
פריקסה (סנדוויצ' טוניסאי)

ק"ג קמח לבן רגיל
כף וחצי שמרים יבשים.
כף סוכר.
4 עד 4.5 כוסות מים פושרים.
כף מלח שטוחה.

לשים את הבצק לבצק אחיד (הבצק אמור להיות מעט דביק ורטוב) במקום חמים.
מכסים בניילון ומגבת מעל קערת הבצק ומתפיחים כ-30-40 ד'ק.
לאחר ההתפחה יוצרים לחמניות בצורת אליפסה,ומניחים על מגש משומן כ-5-ד'ק.
לבנתיים מחממים סיר עמוק בשמן.
מסדרים מעט את הלחמניות בצורת אליפסה ולהניח בסיר הטיגון.
לטגן כל צד כ-דקה.
להניח בנייר סופג לאחר הטיגון.
על מנת לשמור על פריכות הפריקסה רצוי ועדיף להניח את הפריקסה בתוך שקית ניילון ולסגור.

המילוי:
אריסה,טונה,ביצה קשה,סלט תפוח אדמה חתוך לקוביות,סלט ירקות,ועוד.




ספינג (לביבות מרוקאיות)

1 ק"ג קמח לבן
2 כפות שמרים יבשים
כף וחצי סוכר.
4 עד 4.5 כוסות מים פושרים
כף מלח

מערבבים את הבצק לבצק אחיד ודביק מעט.
מניחים להתפחה (עם שקית ניילון ומגבת) במקום חמים.
הבצק אמור להיות בהתפחה כ-שעה וחצי.
מכינים צלחת עם מעט מים פלוס מעט שמן בפנים,בכל פעם מטבילים את האצבעות בצלחת ויוצרים כדורים בינוניים עם חור באמצע וישר לשמן הרותח.(להבה בינונית)
לטגן כל לביבה בערך כ-2-3 ד'ק
בכדיי לשמור על פיריכותם רצוי לסגור בשקית ניילון.

לסיום:
לזרות אבקת סוכר,או סוכר רגיל על כל לביבה.
בתאבון.



 

 
האתר שייך להדסו'ש
 
האתר ניבנה בשנת 2007 ופעיל גם כיום