x
בניית אתרים בחינם
הפוך לדף הבית
הוסף למועדפים
שלח לחבר
 
 
  מתכונים -כי זה הכי טעים  
מתכונים טעימיים מנבחרי השפים
 
 

   אפליקציה לאתר    צור קשר
    דף הבית
    אפליקציה לאתר
    בשר/דגים/חמין
    תוספות
    עוגות / עוגיות/לחמים
    מתכוני גבינה למיניהם
    מרקים
    פשטידות/ לביבות
    סלטים
    פסח
    מתכונים לילדים ועוד
    כל מיני מתכונים טעימים
    עוגות שוקולד יאמי
    ספרי בישול
    דברים בלי בייצים-לאלרגים
    בישול ואפיה ללא גלוטן
    אתרים מומלצים
    תדמור מתכונים
    בישול עירקי
    בישול מרוקאי
    בישול טריפוליטאי
    מתכונים הונגריים
    חמוצים
    כל מיני מתכונים
    ספרי מתכונים

 

1. ת'בית – (חמין)  עוף ממולא

מצרכים למלית  :

1/2כוס אורז יסמין

1/4 ק"ג קורקבנים מנוקים, מבושלים וחתוכים לקוביות

1/2  כוס  עגבניות מרוסקות(מעגבניות טריות)

פלפל שחור- כפית גדושה

בהרט – 1/2 כפית (בהרט  לת'בית – יותר קינמון וציפורן

1/2 כפית הל

כף גדושה רסק עגבניות

מלח

מצרכים :

עוף שלם (מס' 2)

3 כוסות אורז

כוס רסק עגבניות טריות

¾ כוס שמן + ½ כוס שמן

½ כוס מים

2 כפות רסק עגבניות

בהרט – כפית גדושה

פפריקה אדומה – כפית

פלפל שחור – כפית

 

אופן ההכנה:

מלית

לשטוף ½ כוס אורז  ולערבב בקערה ביחד עם  הקורקבנים, ושאר חומרי המלית.

כן להוסיף את כל השאריות הקטנות של בשר החזה שנחתך.

למלא את העוף במלית ולתפור את העור.

עוף

"להפשיט" חלק מעור העוף  על ידי הפרדה בין העור לבשר.

לחתוך ולהוציא את בשר החזה בשלמותו ולחתוך אותו לחתיכות גדולות .

לשטוף היטב את העוף.

לתפור את העור בחזרה – ליצירת כיס למלית.

 

בישול

בסיר גדול ורחב(רצוי אלומיניום) להכניס את המצרכים הבאים:

כוס רסק עגבניות טריות, ¾ כוס שמן, ½ כוס מים, 2 כפות רסק עגבניות, בהרט - כפית גדושה, פפריקה אדומה - כפית, פלפל שחור – כפית וכן את העוף הממולא ואת שאר חלקי החזה.

לבשל על אש גבוהה ולהביא לרתיחה. אחר כך להנמיך את האש ולבשל עוד כשעתיים. כשרותח, להפוך את העוף ולאחר 10 דקות נוספות של בישול, להוציא את העוף לסיר אחר.

לשטוף שלוש כוסות אורז (רצוי להשרות מעט במים) ולהכניס אותם לסיר עם הרוטב בו בושל העוף. להוסיף ½ כוס שמן, לבחוש ולכסות במכסה. לבשל את האורז כ- 25-20 דקות. לבחוש מידי פעם. להוסיף מים לפי הצורך – לריכוך האורז.

להחזיר את העוף לתוך האורז. "לחורר" בעזרת האצבעות את העוף השלם (מספר מועט של חורים) – להספגת הטעם. לכסות ולהגביר את האש. ברתיחה- להנמיך את האש ולאחר  בישול של 5 דקות נוספות, להעביר לתבנית פיירקס  לתנור שחומם  ל- 250 מעלות, למכת חום קצרה (רק עד שהחלק העליון של התבנית משחים מעט).

 

הגשה

להעביר  לצלחת הגשה /קערה/  רחבה את האורז (כולל האורז השרוף מתחתית הסיר ועליו להניח את העוף השלם ופיסות  בשר החזה. ניתן להגיש גם בתבנית הפיירקס ישירות מהתנור. לחתוך את העוף למספר רב של חתיכות קטנות.

 

 


2. קובה בורגול (40 יחידות)

מצרכים למלית  :

1 ק"ג בצל

1 ק"ג בשר טחון בינוני (צלעות בקר)

100 גרם צנוברים

3 כפות  צימוקים שחורים קטנים

כפית גדושה פלפל,

כף קארי

4 כפות שמן

מצרכים :

1 ק"ג בורגול "דרשה" (דק)

כף מלח

1.5 כוס קמח

כפית מלח

כפית כורכום

 

אופן ההכנה:

מלית

בשר – להשחים  מראש את הבשר (ללא שמן)

בצל – להשחים מראש בצל שנקצץ בינוני.

לערבב בסיר בצל מושחם, צנוברים, צימוקים, פלפל, קארי ושמן. להוסיף את הבשר המושחם לסיר ולהשחים שוב את כל התערובת כ-1/4 שעה.

אם התערובת יבשה מידי להוסיף עוד מעט שמן.

להעביר לקערה גדולה ולקרר.

בורגול

לשטוף היטב את הבורגול. להשאיר מעט מים לשמירה על רטיבות

להוסיף קמח לשיעורין (בשיטת "כמה שלוקח"), ללוש היטב עד יצירת מרקם של בצק.

להניח בצד.

 

הכנת הקובה

מעיסת הבורגול להכין כדורים בגודל של כדור פינג-פונג (במשקל של כ-30 גרם).  גם כאן שיטת "לפי העיין" עובדת יפה

להשטיח את הכדור ביד ול"קער" אותו מעט – למלא עם מלית ולסגור שוב לכדור עגול. להשטיח שוב את הכדור ולהפוך אותו לצורת דיסקית.

יש לשים לב שלא ייווצרו "סדקים" בדיסקית.  אם נוצרו סדקים, ניתן לתקנם בעזרת עיסת בורגול.

אם יש קושי בעבודה עם עיסת הבורגול – אפשר ללחלח (לא להרטיב) מעט את העיסה.

 

בישול

להרתיח מים בסיר גדול  ולהוסיף  כפית מלח + כפית כורכום.

להכניס את הקובה ולבשל עד שהקובה צפה על פני המים ואז להוציא בכף מחוררת.

לא להכניס בבת- אחת כמות גדולה של קובה – כדי שטמפרטורת המים לא תיפול בבת-אחת.

אפשר ורצוי לטגן במעט שמן עד לקבלת קליפה שחומה ופריכה.

קל מאד להקפיא קובה ולשלוף מנות בודדות לפי הצורך.

 

 

 

 


3.תרשנא

מצרכים לקציצה (קובה)   18 יחידות

1 בצל חי קצוץ

500 גר'  בשר טחון בינוני (צלעות בקר)

כפית פלפל שחור

1/2 כפית פפריקה אדומה

 

 

מצרכים לרוטב:

100 גרם משמשים מיובשים (משני סוגים)

2 כפות צימוקים

שמיר חתוך גס(ידנית)

½ כף שום כתוש

¼ כוס מיץ לימון

2 כפות סוכר(שטוחות)

½ כוס מים

4 כפות עגבניות מרוסקות(טריות)

כף רסק עגבניות

½ כפית פלפל שחור

 

אופן ההכנה:

קובה

מערבבים לתערובת אחידה

יוצרים קציצות קטנות ומניחים בסיר

מוסיפים כף שמן מניחים מעל את יתר הקציצות.

לשים על האש ולתת לבשר להיטגן . להפוך בעדינות את הקציצות או לנער את הסיר. שימו לב, בהדגמה בלאנש יצרה קציצות עגולות (שהתפרקו מעט וגם זה לא היה נורא), בדרך כלל היא יוצרת קבבים באורך של כ 6 ס"מ  ובקוטר של מעט פחות משני ס"מ

רוטב

לסיר  להוסיף את כל מרכיבי הרוטב ולבחוש היטב

לבשל כחצי שעה

 

 

בישול

לאחר טיגון הקציצות להניח הקציצות על הרוטב המבושל ולבשל עוד כ 20 דקות.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


4.עלי מנגולד ובצלים ממולאים בסלק

מצרכים לרוטב

3/4 כוס מיץ לימון

11/4 כוס מים

2 כפות סוכר

½ כוס שמן

 

 

מצרכים למלית

2 כוסות אורז

כפית פלפל שחור

כפית מלח

2 כפיות בוטנאג'

½ כוס שמן

מצרכים לרוטב:

½ ק"ג סלק קצוץ דק

2 סלקים – קלופים ופרוסים לפרוסות בעובי בינוני-דק

עלים מ2-יחידות מנגולד

קילו בצלים גדולים

11/2 כוס קמח

כפית כורכום+כפית מלח.

 

אופן ההכנה:

רוטב

לערבב את כל מצרכי הרוטב

מלית

לשטוף את האורז ובקערה לערבב אותו עם סלק קצוץ, פלפל שחוק, מלח, בוטנאג',  וחצי כוס שמן

עלי מנגולד

לשטוף את העלים ולהסיר את בסיסי "הגבעולים" (החלקים הקשים) – לשמור אותם לבישול.

לחלוט חליטה קצרה את העלים (לא לסמרטט אותם)

בצל

לקלוף את הבצלים לחרוץ חריץ רוחב (לא עד הסוף)

להרתיחה במים עד אשר הגלדים מתחילים להתפרק (חליטה ארוכה)

להפריד לגלדים בודדים

 

מילוי ובישול

למלא את גלדי הבצל בתערובת במלית.

לחצות כל עלה מנגולד לשניים (ברוחב) – ולמלא במלית.

בסיר (רצוי לחץ) – 3 כפות שמן ועליהן מצע מפרוסות הסלק(שכבה אחת) עליהן שכבה של בצלים ממולאים  לשפוך מעט מהרוטב על השכבה. שכבה של עלי מנגולד ממולאים ועליהם שוב רוטב.

לפזר מעל את שאריות גלדי הבצל ועלי המנגולד שלא מולאו וכן את  גבעולי המנגולד שנחתכו קודם לכן.

לבשל על אש גבוהה עד אשר מתחילים לצאת האדים מסיר הלחץ, לבשל עוד 15 דקות על אש קטנה.

בבישול בסיר רגיל לבשל כשעה לאחר הרתיחה. הסימן לכך שהתבשיל מוכן הוא כאשר האורז בעלים העליונים בסיר נראה נפוח ויפה.

להגשה לסדר צלחת או תבנית שטוחה את הממולאים עם פרוסות סלק. לצקת מעל את הרוטב שנשאר בסיר.

טעים יותר כאשר מוגש פושר, ואפילו קר.

 

 

 


5.פלפלים ממולאים

20 פלפלים  אדומים/ירוקים (או משניהם) קטנים

מצרכים לרוטב

¼ כוס מיץ לימון

כף גדושה רסק עגבניות

כפית סוכר

½ כוס עגבניות מרוסקות (טריות)

¼ כוס שמן

קורט מלח

 

 

מצרכים למלית

2 בצלים

200 גרם בשר טחון גס (צלעות בקר)

11/2 כוס אורז

1/3 כוס שמן

כפית פלפל שחור

כפית גדושה כמון

כפית מלח

1 כוס עגבניות מרוסקות (טריות)

3 כפות רסק עגבניות

¼ כוס מיץ לימון

כף סוכר

צרור שמיר (ללא הגבעולים) קצוץ גס (בידיים)

1/2כפית שום כתוש

 

אופן ההכנה:

 

לנקות את תוך הפלפלים

לקצוץ את הבצלים ולטגן אותם  לרמת שקיפות. להוסיף אותו לכל מרכיבי המלית.

לשטוף את האורז ולהוסיף אותו  לתערובת ולערבב הכל היטב. המילוי צריך להיות רטוב מאד.

 

מילוי ובישול

לצקת את הרוטב בתחתית הסיר. למלא את הפלפלים במלית, עד כדי 2/3 ולסדר אותם "עומדים" בצפיפות בסיר (רצוי סיר לחץ).

לבשל כ- 20 דקות (עד יציאת האדים) – על אש גבוהה. אחר כך להקטין את האש ולבשל 15 דקות נוספות. בסיר רגיל בערך שעה.

להעביר לתבנית פיירקס – להשכיב את הפלפלים. לצקת מעל את הרוטב שנשאר בסיר ולהעביר לתנור  שחומם ל-250 מעלות למכת חום לפני ההגשה.

 

 

 
האתר שייך להדסו'ש
 
האתר ניבנה בשנת 2007 ופעיל גם כיום