x
בניית אתרים בחינם
הפוך לדף הבית
הוסף למועדפים
שלח לחבר
 
 
  מתכונים -כי זה הכי טעים  
מתכונים טעימיים מנבחרי השפים
 
 

   אפליקציה לאתר    צור קשר
    דף הבית
    אפליקציה לאתר
    בשר/דגים/חמין
    תוספות
    עוגות / עוגיות/לחמים
    מתכוני גבינה למיניהם
    מרקים
    פשטידות/ לביבות
    סלטים
    פסח
    מתכונים לילדים ועוד
    כל מיני מתכונים טעימים
    עוגות שוקולד יאמי
    ספרי בישול
    דברים בלי בייצים-לאלרגים
    בישול ואפיה ללא גלוטן
    אתרים מומלצים
    תדמור מתכונים
    בישול עירקי
    בישול מרוקאי
    בישול טריפוליטאי
    מתכונים הונגריים
    חמוצים
    כל מיני מתכונים
    ספרי מתכונים

 

חדשות אוכל ומסעדות

הדפס

 
 
 
ספגטי בולוניז

מטגנים בצל, מוסיפים שום ובשר טחון, תבלינים ורסק עגבניות.
מבשלים אטריות.
יוצא נורא קל וממש טעים

פיי רועים (שפרדס פיי)
משום מוצאי האנגלי אני מאוד מתחברת למתכון הזה

5-6 תפו"א מבושלים היטב
2 כפות מרגרינה
מלח

מטגנים בצל, מוסיפים בשר טחון ותבלינים, אפשר להוסיף קצת רסק או
עגבינה מרוסקת.

לוקחים את הבלילה של הבשר ושמים בתחתית של התבנית ואת התפו"א מורחים
מעל. ניתן להוסיף לבצל (לפני שמוסיפים את הבשר) ירקות חתוכות, אני אוהבת
גזר ופטריות.
יאמי

חביתה עם נקניקיות- מאת miki29

להפשיר חבילת נקניקיות, לחתוך לחתיכות (לא לטבעות)
להוסיף לחביתה לפני שהיא מוכנה


נקניקיות ברוטב: מאת advush אדווה

בסיר מטגנים בצל גדול.
מוסיפים 2 קופסאות של רסק עגבניות
קורט מרק עוף
קוקט פלפל שחור
קורט פפריקה

כשהרוטב מבעבע מוסיפים את הנקניקיות (כל נקניקייה אני חותכת ל- 3 חתיכות).

אפשר להכין עם זה פתיתים, אורז.


פלפלים (או כול ירק אחר) ממולא

250 גרם בשר טחון
שמיר, כוסברה
מל"פ
תבלינים
רסק עגבניות
שום
כמה כפות אורז
1-2 עגבניות פרוסות

מניחים את העגבניות הפרוסות בתחתית הסיר. את הפלפלים ממלאים באורז, תבלינים והבשר. מכינים רוטב מרסק עגבניות, שום ותבלינים. שופכים מעל
הפלפלים ומבשלים על אש נמוך 30-45 דק'.


רצועות-עוף מוקפצות עם ירקות- מאת מרווה

*המצרכים:
1.חזה-עוף מופשר, חתוך לרצועות.
(ניתן להשרות במישרה: רוטב-סויה/טריאקי/דבש/חרדל-דיזו'ן- לפי-הטעם).
2.ירקות חתוכים לרצועות דקות וארוכות (חתוכים לחצי)- מה שיש בבית...
ארוכים: גזר,קישוא וכו'.
פרחים: כרוב,כרובית, ברוקולי,פיטריות וכו'
פלפלים,גמבות וכו'.
בצל,שום
3.תבלינים: לפי-הטעם: מלח,פלפל,פפריקה,כורכום,קארי,כמון וכו' , אבקת-מרק (לערבב הכל בקערה-קטנה נפרדת עם מים).
4.עישבי-תיבול: כוסברה וכו'..
5.מעל: שומשום, קצח (שומשום-שחור) וכו'..

*אופן-ההכנה:
1.מטגנים בצל+שום בוו'ק..מוסיפים רוטב-סויה+פיטריות+הרצועות-עוף,עד שמלבינות..
2.מוסיפים בלילת-תבלינים+ירקות (בהתחלה קשים ובהדרגה את כל השאר)+עישבי-תיבול+שומשום בסוף,מערבבים מידי-פעם ושמים מכסה (רצוי מזכוכית).

* ניתן להכין סיר אורז לבן/מלא בצד...

קציצות בשר עם עגבניות ובצל מטוגנות

250 גר בשר טחון
250 גרם עוף טחון
בצל מגורד
תבלינים (פפריקה חריפה, פלפל שחור)

פורסים עגבניה ובצל ומטגנים ביחד עם הקציצות טעים ומשמין

תפו"א קריספיים בתנור

פורסים כמה תפו"א, שמים קצת שמן ומלח, מכניסים לתנור לכשעה וחצי.
יוצא מעדן

רצועות עוף חריף- מתוק:מאת מיטל

מערבבים רצועות עוף עם רוטב צ'ילי וסילאן,
מכניסים לתנור... וזהו!

ביצה בקן כול הדרך מקנדה

לוקחים פרוסת לחם וקורצים חתיכה עם כוס או חותכן של עוגיות במרכז הפרוסה
מורחים את הפרוסה במעט מרגרינה או חמאה משני הצדדים ומניחים במחבת
שוברים ביצה בתוך החור שיצרנו ממלחים ומפלפלים לפי הטעם מטגנים קצת והופכים
למי שאוהב את החלמון יותר נוזלי להפוך להמתין מעט ולהוציא לעמית שלי אני ממתינה עוד קצת והופכת מידי פעם כי הוא אוהבת שהצהוב קשה

מוסיפים ירקות וגבינות בצלחת ויש לנו ארוחת ערב קלילה ב 3 דקות

והקטע של הביצה בקן עובד על ילדים



פרגיות או חזה עוף במחבת/ תנור- מאת מירית

חותכים לריבועים את הבשר (פרגיות יותר עסיסי אבל אני מכינה גם עם זה עוף)
חותכים בצל גדול לחצאים ולפרוסות
חותכים גם פטריות למי שאוהב וגם גמבה

משרים את כל מה שחתכנו למעלה כולל הבצל במרינדה של רוטב סויה או טריאקי מעט דבש מלח ופלפל

או הכי פשוט ובסגנון אחר זה להשרות במעט שמן זית וחוואיג' מלח ופלפל

משרים לפחות לשעה אני בד"כ משרה לכמה שעות אבל שעה גם תספיק

מעבירים למחבת ומערבבים מידי פעם עד שהבשר מוכן

אפשר גם בתנור אבל לוקח יותר זמן

עוף בקולה: מאת yaelwo
1 כוס קולה בתאריך תפוגה שאינו3/2010 / 18, 21,22
1 כף טריאקי
1 כף דבש
2 כפות מרק בצל
1 כפית פפריקה מתוקה
2 כפות קטשופ

אפשר גם להוסיף תפו"א .
ושמים הכל בשקית קוקי ולתנור


עוף מתוק- מאת אליושש
שליש כוס סוכר חום
שליש כוס סוכר לבן
חצי כוס מיץ תפוזים(אני שמה מה שיש בבית נסטי,מנגו...)
חצי כוס קטשופ
לערבב הכל יחד ולשפוך מעל העוף לתנור בערך שעה וחצי עד שרואים שנעוף ממש חום



 
המתכון שלי: קציצות בקר ברוטב אפונה:
מכינים קציצות:
חצי קילו בשר בקר,
בצל בינוני מגורד,
גזר מגורד (אם רוצים),
פירורי לחם,
ביצה,
מלח פלפל, תבלין לקציצות או גריל עוף,
פפריקה,
כף רסק עגבניות (אם רוצים)
מכינים את הרוטב:
מטגנים בצל, פרוסות שום,
מוסיפים חצי שקית אפונה קפואה (אני שמה את האפונה במים חמים בזמן שאני מטגנת את הבצל) מ
תבלים בכמון,פפריקה מלח פלפל, מרק עוף., קצת רסק עגבניות.
מוסיפים מים,
מביאים לרתיחה.
מוסיפים את הקציצות לרוטב (מי שממש רוצה להשקיע יכולה לטגן את הקציצות בזמן שמטגנים את הבצל לרוטב, להוציא את הקציצות לנייר סופג, ואז להמשיך להכין את הרוטב)

אגב, אפשר להכין את הקציצות ולהקפיא חצי כמות לפעם הבאה
אני מכינה את זה עם קוסקוס משקית. יוצא מעולה

 
 עוף בתנור עם מלח גס


מצרכים:
עוף שלם או כרעיים
מלח גס{בישול}עבה
לימון שלם
3תפו"א {כמה שנכנס או רוצים}

אופן ההכנה:
שמים את הלימון השלם בתוך העוף רק אם זה עוף שלם{זה עושה את העוף רך}
לוקחים תבנית שמים את העוף עם העור למעלה
מפזרים המון מלח גס מסביב לעוף{רק מסביב לא על}
ותפו"א שלמים עוטפים בנייר כסף
ושמים התנור
על חום גבוה שעה או יותר
 
 
 
 
 
 
 חמין
 
 
את לוקחת סיר גדול...שמה שמן ומטגנת בו בצל....ומורידה מהאש.
שמה מעל הבצל שעועית וגריסי פנינה שטופים היטב.
מעל זה תפוחי אדמה קלופים ושטופים, בשר בקר או עוף או גם וגם.
את יכולה לשים גם ביצים קשות, רק תשטפי אותן טוב טוב עם מים וסבון, כמו שאמא שלי אומרת, מהתחת של התרנגולת
בין כל השכבות תפזרי 10 שיני שום שלמות לפחות.

מעל הכל פזרי מלח, פלפל, פפריקה אדומה.....הוסיפי מים עד שיכסה ויעבור עוד ב- 2-3 ס"מ.

תעבירי לגז ותרתיחי...בינתיים חממי את התנור לחום הכי גבוה...
לא טורבו!!!

אחרי שרתח תטעמי את המים לראות שהתיבול בסדר והכניסי לתנור....הורידי ל 110מעלות (שוב, לא טורבו!!!)...ל 12-24 שעות

יוצא מדהיםםםםםםםםםםםם
 
 
 
****************************************************************************************************************************************
 
עוף עם תפו"א ובצל

שמים בתבנית גדולה עוף, חצאי / רבעי תפו"א (תלוי בגודל), חצאי / רבעי בצל, אפשר גם פלפלים צבעוניים, בטטות וכו'

מכינים את הרוטב (עדיף בצד, אבל אני עושה בתבנית מעצלנות)

בירה (לא לדאוג אם זה מיועד לקטנטנים - האלכוהול מתאדה... אבל אפשר גם בירה שחורה),
סויה
דבש (אם זה מיועד לקטנטנים, או בכלל, אפשר גם סילאן) בערך 4 שיני שום
אפשר רסק עגבניות / קטשופ (אני בד"כ לא שמה)

אופים בחום בינוני מכוסה בנייר כסף עד שהתפו"א מתרככים ועוד חצי שעה להשחמה


 
 *************************************************************************************************************************************************
 דג חריף,

לרחוץ את הדג טוב טוב ולהשרות במים עם לימון.
לסדר בסיר תפוח אדמה פרוס לפרוסות לא עבות, 10 שיני שום, פלפל ירוק חריף(לחתוך לו את הראש), כוסברה קצוצה (בכמות נדיבה).
למלא מים עד גובה הדג. כאשר רותחים לשים בכלי: פפריקה, מלח ושמן ולערבב טוב ולשפוך על הדגים. מידי פעם לשים עם כפית רוטב על הדג.
לבשל על אש קטנה כשעה עד שנשאר רוטב סמיך ובתאבון עם חלה שלימה לפחות.
שבת שלום ומבורך לכולן

*************************************************************************************************************************************************** 
 
מתכון פשוט וטעים לאורז עם חזה עוף בסויה ודבש
מרכיבים:
כוס אורז מבושל במים עם קצת מלח
חזה עוף חתוך לחתיכות קטנות (5 ס"מ)
2 גזרים חתוכים לרצועות
1 בצל קצוץ
בצל ירוק חתוך דק
רוטב סויה של קיקומן
2 כפות דבש
קצת פלפל צ'ילי גרוס
מלח פלפל


מטגנים במעט שמן זית את הבצל, מוסיפים גזר וממשיכים לטגן.
מוסיפים חתיכות של חזה עוף ומטגנים עוד 5 דק'.
מוסיפים תבלינים: מלח, פלפל, צ'ילי, דבש וסויה (סויה-לפי הטעם, אני שמה 5-6 כפות).
מערבבים היטב במשך 2-3 דקות תוך כדי בישול, ובסוף מוסיפים את האורז המבושל.

שוב מערבבים הכל יחד ומגישים חם.
אפשר לפזר למעלה בצל ירוק קצוץ.

בתאבון!!!

דרגת קושי: קלי קלות.

 
 
*************************************************************************************************************************************************** 
 
 
רולדת בשר מגולגל:

רכיבים:

בצק עלים
חצי קילו בשר טחון(עוף או הודו לא משנה)
2 בצלים
שום כתוש
טימין, פלפל, מלח, אבקת מרק עוף(טיפונת).
ביצה ושומושום

אופן ההכנה:

להפשיר בצק עלים-משהו כמו תבנית אפייה מבחינת גודל.
לטגן בצל, יחד עם השום ולהוסיף את הבשר הטחון.
שימו שהבשר כשמטגנים אותו הוא הופך לגושים, צריך להפריד את הגושים עם מזלג לאורך הטיגון.
להוסיף תבלינים...
להכניס לתוף הבצק ולגלגל..
למרוח ביצה מעל ולהוסיף את השומשום.

זהו!!!לתנור לחצי שעה על חום גבוה...
 
 ***************************************************************************************************************************************************
 

בורקס ממולא בחזה עוף:



6 חתיכות חזה עוף, לחתוך אותם כל אחד למרובע.לא גדול.
פרוסות עגבנייה.
שום
2 בצלים פרוסים מטוגנים. קלות

משרים את חתיכות השניצל בשום כתוש, שמן זית, פפריקה מתוקה וחריפה, פלפל ומלח.

מטגנים בנפרד את רצועות הבצל ושמים בצד.
מטגנים בנפרד את פרוסות העגבנייה ושמים בצד.
ומטגנים את השניצל שמושרה.

מרדדים בצק עלים וחותכת ריבועים.
בכל ריבוע מניחים, שניצל, מעליו פרוסות עגבניה ומעליו, בצל מטוגן.
מקפלים את הבצק, כאילו עוטפים את השניצל, ומסדרים בתבנית עם נייר אפייה.

למרוח על הבצק ביצה טרופה ולאפות עד להשחמה.

טעים מאוד מאוד, אבל קצת לוקח זמן ועבודה


***************************************************************************************************************************************************

צ'ילי קון קרנה

מטגנים בצל גדול, כשהוא שקוף מוסיפים 1/2 קילו בשר טחון מטגנים ומפוררים אותו תוך כדי, שלא יהיו גושים, מוסיפים שעועית ברוטב עגבניות מקופסת שימורים, רסק קטן, מלח, פלפל גרוס, אני מוסיפה גם צ'ילי גרוס (מי שלא אוהבת חריף יכולה לוותר)

היום עשיתי תפו"א שלמים (בכלי חרס שעושה אותם כמו במדורה אבל אפשר גם בנייר כסף בתנור) חוציים אותם ובאמצע שופכים את הרוטב, לפעמים אנחנו אוכלים את זה עם טורטיות (יש בסופר) ואפילו פעם נשארו שאריות ואכלנו אותם עם פסטה והיה מעולה

בתאבון
*************************************************************************************************************************************************
 
חמין מרוקאי
 
אני יכולה להגיד לך מה אני שמה אבל הבעיה שאני מבשלת ללא מתכונים וכמויות מדודות אני כמו האמהות של פעם
בכל אופן אני מטגנת בצל מוסיפה בשר שריר לטיגון וכאשר הוא מבושל מוסיפה חיטה חומוס ושעועית אדומה ולבנה.
מוסיפה מים חמים
מוסיפה תבלינים: כמון (חובה) פפריקה מתוקה וחריפה , אבקת מרק עוף , מלח, רסק עגבניות, פלפל שחור.
מוסיפה בסוף את תפוחי האדמה והביצים מביאה לרתיחה ומעבירה לפלטה....וזה יוצא מעדן
לבדוק תמיד שיש מספיק מים לא יותר מידי ולא הרבה מידי
*
****************************************************************************************************************************************************
 
חמין
מטגנים הרבה בצל......מורידים מהאש....

שמים לפי הסדר הבא:

שעועית (אין צורך להשרות זה ממילא בתנור כל הלילה)
גריסי פנינה (אפשר גם חיטה או גריסים רגילים - אני הכי אוהבת את גריסי הפנינה)
תפוחי אדמה מקולפים
בשר בקר מספר 5 מיושן (לדעתי הוא הכי טוב בחמין)
ביצים (אני שוטפת אותן טוב טוב עם מים וסבון לפני כי הן יצאו מהתחת של התרנגולת )
שמה על הכל מלמעלה מלח ופלפל ופפריקה אדומה, שופכת מים לכיסוי......
מרתיחה על הגז...טועמת את המים שלא חסר מלח או משהוא.....
בינתיים מחממת תנור טוב טוב...לשים על הכי גבוה.....
כשרותח הסיר על הגז (כמובן
לא לערבב
) אני מעבירה לתנור ומורידה את החום ל 120 מעלות.......
אני שמה את הסיר בדרך כלל בשעה 5 בערב עד למחרת בצהריים כשאוכלים

****************************************************************************************************************************************************
חמין

בסיר החשמלי...(לא בפלטה...

פותחת 2 קופסאות חומוס שימורים בתוך הסיר
חצי שקית שעועית אדומה (נותן צבע וטעם...
שמה כף של דבש גדושה
הרבה פפריקה מתוקה אדומה
אבקת מרק עוף
מערבבת הכל טוב..
ושמה:שום שלם,2 בצלים קלופים
5-6 תפוחי אדמה קלופים שטופים(רצוי בינוניים
ביצים(לפי מידת הסועדים
עוף לא משנה איזה חלק...הוא יוצר כמו חמאה בחמין
בשר..שריר ,מס 5 לחמין כקוביות
בשקיות קוקי אני שמה אורז וחיטה
על כל כוס אורז 2 כוסות מים מלח ואבקת מרק ושמן
על כל כוס חיטה כוס מים פפריקה מתוקה שמן ומלח
סוגרת שמה למעלה...
מכסה הכל במים שמה על הגז לרתיחה ואחר כך לחשמל על הנמוך
לכל הלילה...
יוצא חום רך וטעים...
 
*****************************************************************************************************************************************************
 
 
חמין: פולני
איזה קטע גם אני מכינה למחר חמין,אצלי זה פולני
מטגנת את הבשר שריר בשמן זית כדי לסגור את הקצוות,אני מכינה הכל בקדרה ויוצא מעולה ,אחרי שהבשר מוכן אני זורקת לתוכו שום שלם מקולף,אחרי זה ביצים,תפו"א שלמות ,בצל שלם מקולף,מוסיפה קטניות,שועית,חומוס(אני משרה לפני),גריסים,חיטה,בקיצור כל מה שבא לך,מוסיפה מים,לא מכסה הכל כדי שלא יצטברו לזה הרבה נוזלים,מוסיפה מלח,פלפל אנגלי,כמון ודבש בנדיבות,אה!!!! ורוזמרין,מבשלת שעה על האש ואח"כ מעבירה לתנור על 100 ,משאירה בערך 14-18 שעות עד ארוחת צהריים של שבת,יוצא חבל על הזמן ואני תמיד מקבלת פידבקים טובים,וזה ממש קלי קלות ,בתאבון,פאם



 *********************************************************************************************************************************************


קציצות רכות רכות שמכילות כל טוב

אני עושה קילו בשר טחון
אפשר לערבב גם הודו, וגם עוף וגם בקר.

שמה הכל בקערה
מגרדת פנימה: קישוא אחד, בצל קטן, תפוא בינוני, וגזר!!!
מערבבת הכל!!!
מוסיפה 2 ביצים, מלח,פלפל, פפריקה מתוקה (חצי כפית) מרק עוף
ואני אוהבת גם כמון, זה מוסיף המון טעם
וכמובן קצת פירורי לחם שהכל יתפס טוב

מטגנת בסיר בצל קטן, ו2-3 שיני שום.
מוסיפה רסק עגבניות, פפריקה מתוקה מרק עוף ומלח
וגם חצי כפית סוכר, שישבור את החומציות של הרסק.

מוסיפה מים בהתחלה בהדרגה עד שהכל מתערבב טוב
ואז ממלאה את הסיר לחצי,
עושה כופתאות מהבשר וזורקת לסיר.
עד לרתיחה ואחכ" עם מכסה חצי סגור, ולא הנוזלים מתאדים
אבל לא הכל!!!
הרוטב טעים בטירוף עם לחם

**************************************************************************************************************************************************

דג מבושל

המצרכים-

פילה נסיכת הנילוס (קונים בסופר קפוא)
(לחתוך את הפילה לחתיכות קטנות- לא קטנות מדי)

שום- 10 שיניים

שניים שלושה גזרים- חתוכים למקלות קטנים

2 גמבות חתוכות למקלות

כוסברה

פפריקה אדומה

כוס שמן

מרק עוף

הכנה-

לוקחים סיר לדגים (רחב ולא עמוק)
שמים את שיני השום, הגמבה והגזר. על זה מניחים בצורה מסודרת את חתיכות הדג.

לוקחים קערה ושמים בה 2 כפות גדושות פפריקה אדומה, כף מרק עוף, כוס שמן.
מערבבים היטב ושמים על הדג. משתדלים שכל הדג יקבל מהרוטב בצורה שווה.

ממלאים את הקערה מים מהברז ושופכים בסיר (להשתדל לשפוך בצד ולאט, כדי שהרוטב האדום לא יישטף מהדג) עד שיש מים בגובה הדג.

שמים על אש גבוהה בערך שעה, ואחר כך עוד איזה חצי שעה על אש נמוכה.
מדי פעם לערבב טיפה את הסיר מהידיות שלו...ערבוב עדין לצדדים.

וזהו!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

מי שאוהבת חריף יכולה לשים פפריקה חריפה, או להוסיף פלפל חריף...

********************************************************************************************************************************************

 

קציצות עוף טלה וחומוס

 


קציצות עוף טלה וחומוס. למי שלא מוותר על מנגל בחג (צ': יח"צ)
להכנת כ 15-20 קציצות בינוניות:
ק"ג בשר טחון מעורב, הכולל: כ 700 גר' חזה עוף ו כ300 גר' טלה קצת שמן (פלדה)
3 כפות גדושות קמח חומוס
חצי כפית סודה לשתיה או אבקת אפיה
2-3 שיני שום כתושות על פי הטעם
פטרוזיליה קצוצה על פי הטעם
מלח, פלפל לפי הטעם


הכנה:


1. מערבבים את כל החומרים בקערה.


2. לשים היטב ויוצרים קציצות לפי הגודל והצורה שרוצים.


3. צולים את הקציצות על האש, או על מחבת טפלון משומנת קלות בשמן זית, עד שהקציצות מושחמות קלות, או בתנור בחום של 180 מעלות למשך 15 ד' .

 

****************************************************************************************************************************************************


החומרים: לעוף עוף שלם במשקל ק"ג וחצי- 2 ק"ג בעל עור שלם, שטוף ומיובש היטב במגבות נייר לירקות: 5 גזרים קלופים 3 ראשי שום קלופים מהקליפות החיצוניות וללא החלק העליון 8 בצלצלי שאלוט קלופים או בצלים סגולים קטנים, חצויים   לזיגוג 2 כפות שמן זית 2 כפות מיץ תפוזים 3 כפות דבש 2 כפות רוזמרין קצוץ דק 2 שיני שום קלופות וקצוצות דק מלח, פלפל שחור   להגשה ענפי רוזמרין טריים   אופן ההכנה: 1. מחממים את התנור ל220 מעלות. 2. שמים את הירקות בתבנית ועליה שמים רשת. שמים על הרשת את העוף כשצד החזה למטה. צולים כ-15 דקות. 3. מערבבים בקערה את כל מרכיבי הזיגוג. 4. מוציאים את העוף, הופכים אותו לצד השני ומושחים אותו היטב בזיגוג. 5. צולים עוד 10 דקות, עד הזהבה. 6. מנמיכים את חום התנור ל-180 מעלות. 7. מוציאים שוב את העוף ומושחים אותו בנוזלי הצלייה שהצטברו בתבנית. 8. צולים את העוף עוד 40 דקות ובמהלכן מוציאים אותו עוד פעמיים ומושחים בנוזלים שבתבנית. 9. כשהעוף מוכן, מעבירים אותו מהתבנית לצלחת ומשהים כ-10 דקות לפני ההגשה. 10. ממשיכים לצלות את הירקות עד שהם מתרככים (בערך כרבע שעה). 11. מעבירים את הנוזל שהצטבר בתבנית לסיר קטן, מסננים ומבשלים מעל להבה בינונית 5 עד 7 דקות, עד שהרוטב מצטמצם קצת ומתרכז. 12. מגישים את העוף שלם לשולחן, עם הירקות, ענפי הרוזמרין הטריים ועם הרוטב בכלי קטן ליד. חותכים ומגישים


קציצות חזה עוף ברוטב עגבניות טעים וקל רצייח

המרכיבים:

לקציצות

מעט שמן, לטיגון

4 בצלים, קצוצים

1 ק"ג חזה עוף טחון (עדיף לטחון בבית)

3 ביצים

3 כפות קמח מצה

מעט פלפל שחור

מלח

2 כפות גדושות סוכר

2 כפות רסק עגבניות

 

שמן, לטיגון חצי עמוק

 

לתבשיל

2-3 כוסות מים

3 כפות גדושות רסק עגבניות

3 עגבניות, קלופות, מגוררות

2 עגבניות, חתוכות לרבעים

4 פלפלים אדומים, חתוכים לרבעים

4 כפות גדושות סוכר

1 כפית שטוחה מלח

קורט פלפל שחור

 

אופן ההכנה:

1. מחממים במחבת מעט שמן ומטגנים את הבצל הקצוץ עד להזהבה קלה. מעבירים לקערה. מוסיפים את שאר המרכיבים ומערבבים היטב.

2. יוצרים מהתערובת קציצות בגודל כדור פינג־פונג ומשטחים אותן.

3. מחממים במחבת על אש גבוהה שמן חצי עמוק, שיגיע עד לחצי גובה הקציצות. מנמיכים לאש בינונית ומטגנים את הקציצות באיטיות (10-15 דקות מכל צד) עד שהן מקבלות צבע שחום משני הצדדים.

4. להכנת התבשיל: מרתיחים בסיר גדול על אש גבוהה את המים. מוסיפים את כל המרכיבים ומערבבים. מביאים לרתיחה.

5. מכניסים לרוטב הרותח את הקציצות המטוגנות יחד עם שמן הטיגון. מנמיכים לאש קטנה מאוד, מכסים ומבשלים כשעה וחצי עד שהרוטב סמיך מאוד. טועמים ומתקנים את התיבול. מגישים חם.






שוארמה מטרפת בייתית

  • לשווארמה:
  • 500 גר' חזה הודו חתוך לרצועות דקות (מבקשים מהקצב לפרוס)
  • 1 בצל בינוני
  • 2 כפות שמן + 1 כף להשחמת התבלינים
  • 1 כפית פפריקה מתוקה
  • 1 כפית כמון
  • 1 כפית אבקת שום
  • 1 כוס קוקה קולה (לא דיאט!)
  • לטחינה:
  • 2 כפות טחינה גולמית
  • 1 כף מיץ לימון
  • בערך רבע כוס מים
  • מלח

ההכנה

כמה מילים על הכנת המזווה לעיתות רעב וחירום. התבססתי כאן על העובדה שלרוב האנשים יש בבית תבלינים. איזה תבלינים? שילוש הקודש, שהוא חובה בכל מטבח: אבקת שום, כמון מזרחי, ופפריקה מתוקה. קונים אותם פעם בשנה בסופר (כל קופסה עולה בערך 5 ש”ח) ונהנים לכל השנה. אצל אמא שלי זה ריבוע הקודש – כי היא גם שמה אבקת מרק. אני, ברוך השם, נגמלתי מההרגל המגונה הזה. אבל אם אתם בעניין, be my guest. רק מה, לרוב האנשים יש בבית גם קולה ובצל, כך שההנחות שלי לגבי מה יש לכם בבית היו אפילו פסימיות. אבל אם הולכים לסופר לקנות רצועות הודו, אפשר גם לזרוק לסלסלה בצל ופחית קולה (וכל זה בזמן שהקצב פורס לכם את הרצועות).

 

אגב, לא חייבים להכין עם תבלינים אלו בדיוק – אפשר לאלתר עם כל קומבינציה שאתם אוהבים: אפשר קארי וכורכום, או תערובת בהרט או חוויאג’ למרק תימני, ועוד המון המון דברים. אפשר אפילו להכין את זה סתם עם מלח פלפל, או רק עם כמון אם יש. אבל שילוש הקודש יוצא בעיני הכי טעים.

 

אצל הקצב יש שני נתחי של הודו שאפשר לקנות. יש חזה הודו רגיל, שהוא זול וטעים (35 ש”ח לקילו), ויש נתח “שווארמה”, שהוא מהירך של ההודו והוא יותר רך, אבל הוא גם יותר יקר (בערך 45 ש”ח לקילו). אם לא ראיתם אף פעם חזה הודו מובטחת לכם הפתעה – מדובר בנתח *עצום* והוא שוקל כמעט שני קילו. אני קונה חצי חזה (בערך קילו פלוס מינוס). אני מכינה ממנה נגלה אחת, ומקפיאה את השאר לפעם הבאה שיתחשק. הכי חשוב, לבקש מהקצב שיפרוס את זה לרצועות דקות , כי זה מה שחוסך את כל הזמן, אח"כ – זה יכול להיכנס למחבת בן רגע, בלי צורך בהכנה נוספת. לא בטוח שיסכימו למכור לכם פחות מקילו (חצי חזה), אבל רק תדעו שזו כמות ענקית שמספיקה בכיף ל-8-7 מנות על אורז (והרבה יותר, אם מגישים בתוך פיתה או בגאט).

אפשר להתחכם ולעשות חלוקת תפקידים בהכנת המנה – ואז זה זריז מאוד. ככה זה בדרך כלל אצלנו: אני יושבת בשיעור סטטיסטיקה ומפנטזת על ארוחה חמה. בדרך החוצה מהאוניברסיטה אני מסמסת לדני שיקצוץ בצל גדול ויטגן אותו בקצת שמן (יש לו בערך 20 דקות לעשות את זה עד שאני אגיע). בדרך הביתה באופניים אני עוצרת בסופר וקונה הודו, בגאט גדול ושקית פטרוזיליה. תוך 10 דקות אני בבית – הבצל כבר שחום במחבת. דני מפנה את העמדה, אני מטגנת בזריזות את התבלינים, זורקת את רצועות ההודו פנימה, מוסיפה קצת קולה, וזהו. אם מספיקים, אפשר להכין גם טחינה זריזה. אם לא, לא נורא.

 

אז כמו שאמרנו, הכל מתחיל בהשחמת בצל. זה ה-catch היחיד במנה הזו. צריך לעמוד 10 דקות על הגז ולטגן בצל עד שהוא משחים. אבל היופי הוא שבצל כמעט תמיד יש בבית, ובצל כולם יודעים לטגן. כל מה שצריך לעשות זה לשים במחבת עם קצת שמן, לערבב כל 30 שניות, למשך 10 דקות, ויש.

 

אז נתחיל: קוצצים בצל לרצועות דקות (לאורך, לרוחב, איך שיוצא). מחממים שמן במחבת (זה יכול להיות שמן קנולה או שמן זית, מה שיש לכם באותו רגע). עורמים את כל הבצל במחבת ומתחילים לערבב. בהתחלה זו תהיה ערימה ענקית וחלקכם אולי יילחצו קצת ויחשבו “רגע, יש יותר מידי”. אבל קצת סבלנות, ותיראו שאט-אט, כל הנפח של הבצל מתחיל להתפוגג והוא מתחיל להצטמצם לחופן קטן בלבד.

 

אחרי 3 דקות הוא כבר יהיה קצת סמרטוטי, וטיפטיפה זהוב בקצוות.

אחרי 8 דקות הוא כבר רך לגמרי, ותופס צבע יפה. תחזיקו עוד קצת, שווה את זה.

 

אחרי 10 דקות, סיימנו. הבצל שחום ויפה, יש ריח נהדר במטבח, וכולנו מרגישים כמו טבחים מדופלמים. זהו, למעשה, בסיס לכל תבשיל טוב שתוכלו לחשוב עליו. בצל מטוגן שכזה הוא שלב ראשון למרק מצויין, צלי בקר בבירה, ואפילו חמין.

ומה עכשיו? מכינים בצד את הקופסאות של שלושת התבלינים וגם פותחים אותן, כדי שתוכלו לעבוד מהר. מנמיכים את האש, תכף תבינו למה.

 

מסיטים את הבצל המקורמל לשוליים ומפנים מקום במרכז המחבת. מוסיפים עוד שלולית קטנה של שמן, ומוודאים שוב שאתם על אש נמוכה.

 

מוסיפים לשלולית כפית אחת מכל תבלין – כפית אחת של פפריקה, כפית של שום, וכפית של כמון. מוסיפים את התבלינים ישירות לתוך שלולית השמן שהכנו במרכז המחבת. מוסיפים לשלולית גם חצי כפית מלח.

 

מערבבים את התבלינים בשמן עד שנוצרת משחה דלילה, וממשיכים לערבב, עד שהתבלינים מתחילים לעשות צססססססס, מתחילים לבעבע ולתסוס. והניחוחות עולים אל על. שימו לב, אסור שהתבלינים יתבשלו יותר מידי – כי הם ישחירו, ואז יהיה לכם בעסה. בגלל זה הנמכנו לאש נמוכה, ופתחנו מראש את התבלינים כדי שהשמן לא יספיק להתחמם יותר מידי.

 

כשהתבלינים תוססים מוציאים את רצועות ההודו מהמקרר וזורקים למחבת. מחזירים לאש גבוהה. לוקחים עוד כף עץ ומערבבים את הרצועות כדי שיתכסו בבצל מקורמל ושמן מתובל.

 

הפרידו את הרצועות כדי שלא יישארו דבוקות אחת לשנייה. הניחו להן לתפוס צבע על המחבת בלי לגעת ל-40 שניות, ואז ערבבו אותן, והניחו להן לעוד 40 שניות.

 

והנה מגיע השוס. לכאורה, יש לכם שווארמה. אתם יכולים להמשיך להקפיץ את הבשר עוד 2 דקות, לשנורר רצועה אחת החוצה ולחתוך אותה כדי לבדוק שהיא מוכנה, וזהו. אבל מה אם הייתי אומרת לכם שיש לי מרכיב סודי?! לא, לא סירופ נגד שיעול.

 

קוקה קולה. תאמינו או לא. עובד גם בלי, אבל זה כל כך להיט, שכבר הפסקתי להכין בלי.

אז קודם כל, חוק ברזל – אסור להשתמש בדיאט קולה, כי היא הופכת להיות רעילה בבישול. אל תגידו שלא אמרתי! רק קולה רגילה. אין לי מושג לגבי קולה לימון או קולה זירו. לא הייתי מסתכנת. תעשו את זה עם קולה רגילה וזהו. בלי התחכמויות.

 

החוכמה, כפי שלמדתי מאמא, היא לא להציף את הסיר בקולה “ולהרתיח” את הבשר בנוזל. כל החוכמה היא לשים טיפ-טיפונת כל פעם, כדי שהבשר לא יצא מכובס. אז מתחילים עם שליש כוס קולה, מערבבים טוב טוב, ונותנים לזה להצטמצם ולהתקרמל. כשהקולה מבעבעת מאוד (זה קורה תוך חצי דקה) מוסיפים עוד שליש כוס ומערבבים היטב. ממשיכים לעשות את זה עד שההודו מוכן. מהרגע שמתחילים להוסיף את הקולה עד שהמנה מוכנה זה לוקח בין 2 לשלוש וחצי דקות. ובזמן הזה אתם אמורים להספיק להוסיף בהדרגה כוס שלמה של קולה לקרמול (שליש כל פעם), אבל בלי לבשל את ההודו יותר מידי, כדי שלא יצא יבש. איך יודעים? שולפים רצועה אחת החוצה וחותכים אותה באמצע. אם היא לבנה מבפנים (אבל רכה ומבריקה! לא סיבית!), מכבים את האש מיד.

 

מכינים פיתה, או בגאט, או לחמניה, או אורז. עורמים רצועות הודו עד כמה שניתן בלי שיתפרק, מפזרים פטרוזיליה, וטורפים בזריזות.

נשארו שאריות? בלי לחשוב הרבה, חלקו בין שקיות פלסטיק לסנדוויצ’ים והקפיאו. אין משהו יותר כיפי מלחזור הביתה ולחמם במיקרוגל שווארמה היישר מהמקפיא (יוצא כמו חדש!) ולשים בתוך לחמניה או על אורז. אפשר כמובן לשמור את זה במקרר ליומיים שלושה (שימו לב, רוטב הקולה הופך להיות מאוד צמיגי כשהוא קר, אבל בחימום מחדש הוא חוזר לעצמו).

 

 

למטיבי לכת – טחינה ביתית זריזה – מושלם לשווארמה בבגאט:

מניחים 2 כפות טחינה גולמית בקערה (למי שאין טחינה-פימפ שמבריח לו משלוחים מחברון, שיקנה בסופר). סוחטיה פנימה בערך כף של מיץ לימון, ומתבלים במלח. מוסיפים 2 כפות מים, ומערבבים חזק חזק עם מזלג, עד שנוצר ממרח סמיך מאוד. מוסיפים בהדרגה 2 כפות מים בכל פעם, ומערבבים עד המרקם נאה לכם. טועמים ומוסיפים מלח ומיץ לימון לפי הטעם. בהתחלה כשמוסיפים נוזל ומערבבים זה נראה כאילו זה מתפרק, אבל בערבוב עיקש זה יהפוך לאמולסיה חלקה וטעימה. אפשר להוסיף קצת פטרוזיליה קצוצה. רוצים לקרוא עוד על טחינה? פנו לכם שעתיים וגשו מהר לפרוייקט הטחינה הגדול והגאוני של שוקי.

 

 

פינת התכל’ס

קוצצים בצל לפרוסות. מחממים שמן במחבת ומטגנים את הבצל כ-10 דקות עד שהוא רך ושחום מאוד. מזיזים לצד ושופכים מעט שמן למרכז המחבת. מוסיפים לשמן את הפפריקה, הכמון, אבקת השום וחצי כפית מלח ומערבבים עד שהתבלינים תוססים. מוסיפים את ההודו, מערבבים היטב, ומניחים לו להיטגן כ-40 שניות על התחתית. מערבבים ומניחים שוב ל-40 שניות. אם רוצים, מוסיפים שליש כוס קולה, מחכים שיסמיך ויצטמצם ומוסיפים עוד, עד שההודו מוכן (מוציאים חתיכה, ופורסים כדי לבדוק) – סה"כ כ-2 עד 3 וחצי דקות. מגישים על אורז או בבגאט או פיתה עם טחינה ופטרוזיליה.

 

 

 
האתר שייך להדסו'ש
 
האתר ניבנה בשנת 2007 ופעיל גם כיום