x
בניית אתרים בחינם
הפוך לדף הבית
הוסף למועדפים
שלח לחבר
 
 
  מתכונים -כי זה הכי טעים  
מתכונים טעימיים מנבחרי השפים
 
 

   אפליקציה לאתר    צור קשר
    דף הבית
    אפליקציה לאתר
    בשר/דגים/חמין
    תוספות
    עוגות / עוגיות/לחמים
    מתכוני גבינה למיניהם
    מרקים
    פשטידות/ לביבות
    סלטים
    פסח
    מתכונים לילדים ועוד
    כל מיני מתכונים טעימים
    עוגות שוקולד יאמי
    ספרי בישול
    דברים בלי בייצים-לאלרגים
    בישול ואפיה ללא גלוטן
    אתרים מומלצים
    תדמור מתכונים
    בישול עירקי
    בישול מרוקאי
    בישול טריפוליטאי
    מתכונים הונגריים
    חמוצים
    כל מיני מתכונים
    ספרי מתכונים

 

חדשות אוכל ומסעדות
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
הדפס             תוספות                                    
 
                                  
 
 
 
 
 
 תפו"א קריספיים בתנור

פורסים כמה תפו"א, שמים קצת שמן ומלח, מכניסים לתנור לכשעה וחצי.
יוצא מעדן

 
מתכון לניוקי תפוחי אדמה ברוטב רוקפור:

המצרכים: לניוקי: 6 תפוחי אדמה בינוניים 50 גרם חמאה רכה 2 חלמונים מלח ופלפל 300 גרם קמח לבן

לרוטב: ½ כוס שמנת מתוקה 50 גרם גבינת רוקפור קומץ בזיליקום קצוץ מלח ופלפל קומץ גבינת פרמזן מגוררת עירית קצוצה

אופן ההכנה: הכנת הניוקי: מבשלים בסיר עם מים את תפוחי האדמה בקליפתם עד לריכוכם. מסירים קליפה ומועכים לפירה. מוסיפים את החמאה, החלמונים, מלח, פלפל וקמח ולשים עד לקבלת בצק. על משטח מקומח יוצרים מהבצק נקניק וחותכים לעיגולים באורך של כ-2 ס"מ. מרתיחים סיר עם מים וכפית מלח ומבשלים את הניוקי עד שהוא צף. הכנת הרוטב: במחבת טפלון רחבה מבשלים את השמנת על אש בינונית. מוסיפים את הגבינה, הבזיליקום ומתבלים במלח ופלפל.

בעזרת כף מחוררת מסננים את הניוקי ומעבירים לתוך מחבת הרוטב. מבשלים עוד מספר דקות על אש בינונית ומעבירים לצלחת הגשה. מפזרים מעל פרמזן ומעט עירית קצוצה ובתיאבון!
 
 
************************************
 
 
חצילים ברוטב עגבניות.....הולך עם אורז לבן

חצילים חתוכים
2-3 עגבניות מרוסקות בפומפיה
2-3 כפות רסק
מלח
פלפל
שום כתוש ורגיל כמה שאוהבים
מעט מים
שמן רגיל

מטגנים חתיכות חצילים(אני חותכת לאורך אבל אם קשה אז עיגולים רגיל לא ממש דק
)
סופגים אותם על נייר ונותנים להתקרר ...
מערבבים תבלינים שמים מים והכל בסיר בתערובת מניחים את החצילים
מרתיחים את התבשיל ומורידים את האש לנמוכה כ 15 דק'
וזהו....

********************************************************************************************************************************

אורז פרסי חגיגי

החומרים:

1 כוס שעועית אדומה יבשה, מושרית בהרבה מים למשך הלילה
2 כוסות אורז פרסי מסוג "יסמין"
½ 1 ק"ג גזר
כ - 1 כוס שמן
2 כפות מלח גס
מלח ופלפל שחור
¾ כפית קינמון
3-2 תפוחי אדמה, קלופים ופרוסים

אופן ההכנה:

1. שוטפים את השעועית במסננת, שמים בסיר, מכסים במים ומבשלים עד שהיא רכה. מסננים ומניחים בצד.

2. ממיינים את האורז ושוטפים במסננת תחת מים זורמים.

3. קולפים את הגזר וחותכים לקוביות בגודל כ - 1 ס"מ (חשוב שהקוביות יהיו בגדול אחיד ככל האפשר). מחממים חצי כוס מהשמן במחבת ומטגנים את הגזר על להבה נמוכה, עד שהוא מתחיל להתרכך ומקבל צבע עמוק. מסננים את הגזר ומניחים בצד. שומרים את השמן שנותר.

4. מרתיחים סיר מים עם המלח וכף שמן. מוסיפים את האורז, מערבבים היטב ומבשלים 5 דקות. מסננים ושוטפים קצת במים זורמים. מייבשים את הסיר.

5. משתמשים בשמן שנותר מטיגון הגזר ומשלימים את הכמות לשלושת רבעי כוס. מחממים את השמן בסיר, מוסיפים מעט מלח, חצי כפית פלפל שחור ואת הקינמון. מוסיפים כוס מים, מנענעים כדי לערבב את השמן והמים ומכבים את האש. מעבירים שני שליש מהנוזל לכלי אחר.

6. מרפדים את תחתית הסיר בפרוסות תפוחי אדמה. לוקחים חופן מהאורז הלבן וסותמים בו את החורים שבין פרוסות תפוחי האדמה. מערבבים את האורז, השעועית והגזר. מניחים על תפוחי האדמה בלי להדק ומפזרים באופן שווה בתוך הסיר. נועצים ידית של כף עץ באורז במספר מקומות כדי ליצור "ארובות" לאדים. מניחים את הסיר על להבה בינונית-גבוהה, מכסים וממתינים כ - 7 דקות, עד שעולים אדים מהסיר. יוצקים לסיר את שארית השמן ומכסים במכסה עטוף במגבת. מניחים מתחת לסיר רשת מתכת, ומבשלים על להבה נמוכה שעה ורבע.


********************************************************************************************************************************************
 
 

ניוקי תפוחי אדמה בשום צלוי

 

 

 


 

ניוקי תפו"א בשום קלוי. מומלץ לפסח (צ': יח"צ)
לניוקי:
5 תפוחי אדמה בינוניים
6 שיני שום צלויות קצוצות
1 ביצה
כ- 21 1 כוסות קמח מצה

 
לרוטב:
1 כוס שמן זית
1 כוס צנוברים
6 שיני שום, צלויות וקלופות חופן עלי בזיליקום, קרועים
מלח ופלפל שחור, טחון טרי
50 גרם גבינת פרמז'ן, פיאסה או צפתית קשה ודלה בשומן, מגוררת
 
****************************************************************************************************************************
 
אורז דרוזי עם איטריות וצנובר  
מצרכים :
3 כוסות אורז בסמאטי סוגת
1 כוס איטריות אוסם 1/2 כוס צנוברים קלויים לקישוט
 1/2 1 כפיות מלח 1 כפית פפריקה מקל קינמון קורט הל קורט מוסקט
 5 כוסות מים רותחים
4 כפות שמן   אופן ההכנה  
1. מרתיחים מים בקומקום חשמלי
2. מחממים סיר מוסיפים שמן משחימים היטב את האיטריות מוסיפים את האורז מטגנים עד לשקיפות ( כל הזמן מערבבים )
3. מוסיפים את כל התבלינים ומערבבים היטב
4. מוזגים את המים הרותחים לאורז
5. מנימיכים את האש ללהבה הנמוכה ביותר בכיריים, מאדים 18 דקות בדיוק מכסה סגור היטב ( אם אפשר להניח מגבת נקייה ומעליה את מכסה הסיר סור היטב עוד יותר טוב..)
6. לאחר 18 דקות מכבים את האש לא מורידים את הסיר מהכיריים לפחות 1/4 שעה ולא פותחים את המכסה.( פשוט להשאיר את הסיר במקומו , מכוסה וכמובן גז מכובה)
7. לאחר 1/4 או יותר פותחים מפוררים מעט בעזרת מזלג הארומה נפלאה הצבע משגע, 
להניח בצלחת הגשה לפזר מעל את הצנובר הקלוי
 
 

מג'דרה דרוזית

מתכון של אמאל דבור

 

שימו לב לכך שמטגנים בצל, מנצלים את השמן המתובל שנוצר בעת טיגונו, מנצלים את מיצוי טעמו הודות למים שמערבבים איתו- אך לא בהכרח מוסיפים את הבצל עצמו למנה המוכנה.

 

מומלץ להגיש את המג'דרה לצד סלט ירקות, שמנת חמוצה או יוגורט.

 

המרכיבים (ל-6 מנות):

1/2 1 כוסות עדשים אדומות, שטופות היטב

1 כוס שמן זית

3 בצלים גדולים, קלופים וחתוכים לקוביות קטנות

1/2 1 כוסות בורגול עבה

מלח

 

אופן ההכנה:

  1. מבשלים עדשים עם 1/2 ליטר מים בסיר על אש בינונית, עד להתרככות (לא מסננים).
  2. במקביל, יוצקים כוס שמן זית למחבת גדולה, וכשהשמן חם מאוד מוסיפים בצל ומטגנים תוך ערבוב מתמיד, עד שהבצל הופך חום כהה ונעשה מעין עיסה שניתנת למריחה. מסירים מן האש ומצננים.
  3. כשהעדשים מוכנות (ועדיין על האש- עם מים) מוסיפים בורגול ומערבבים היטב. ממשיכים לבשל כ- 10 דקות על אש קטנה תוך שמקפידים לבחוש, כדי שהתבשיל לא ידבק לסיר. ממשיכים לבשל עד שכל המים מתאדים.
  4. יוצקים את השמן מהמחבת ובה הבצל ולסיר ובו העדשים והבורגול.
  5. אחרי שהבצל הצטנן מעט מוסיפים (לא מעל אש) כוס מים למחבת, מערבבים בעזרת כף ומועכים את הבצלים, עד שצבע המים יהיה חום כהה. מוסיפים את המים (ללא הבצל) לסיר, תוך שמנסים לסחוט מקסימום מים מהבצל. מערבבים, ממליחים לפי הטעם ומבשלים במשך 5 דקות על אש נמוכה, או עד שכל הנוזלים מתאדים.
  6. מגישים: ניתן להוסיף את הבצל המטוגן בהגשה, אך אין זה הכרחי.
 
 

 

 
האתר שייך להדסו'ש
 
האתר ניבנה בשנת 2007 ופעיל גם כיום