x
בניית אתרים בחינם
הפוך לדף הבית
הוסף למועדפים
שלח לחבר
 
 
  מתכונים -כי זה הכי טעים  
מתכונים טעימיים מנבחרי השפים
 
 

   אפליקציה לאתר    צור קשר
    דף הבית
    אפליקציה לאתר
    בשר/דגים/חמין
    תוספות
    עוגות / עוגיות/לחמים
    מתכוני גבינה למיניהם
    מרקים
    פשטידות/ לביבות
    סלטים
    פסח
    מתכונים לילדים ועוד
    כל מיני מתכונים טעימים
    עוגות שוקולד יאמי
    ספרי בישול
    דברים בלי בייצים-לאלרגים
    בישול ואפיה ללא גלוטן
    אתרים מומלצים
    תדמור מתכונים
    בישול עירקי
    בישול מרוקאי
    בישול טריפוליטאי
    מתכונים הונגריים
    חמוצים
    כל מיני מתכונים
    ספרי מתכונים

 

חדשות אוכל ומסעדות

הדפס

מרקים:
 
 
 ************************************************************************************************************************************************
מרק תירס סיני
 
מטגנים שני בצלים במעט שמן או חמאה
מוסיפים קופסת תירס או שניים, תלוי בכמות המים,
מוסיפים מים רותחים ומסמיכים עם כף קמח,
מתבלים במלח ופלפל
...לקראת הסוף מוסיפים אטריות ביצים!!!
קלי קלות!!!!
 ************************************************************************************************************************************************
מרק אפונה
מצרכים:
שקית מרק אפונה יבשה
2 בצלים קצוצים דק
כמה עלי סלרי כולל הגבעול שטוף טוב טוב וקצוץ
2 קישואים
2 גזר
מלח, פלפל, מרק עוף

אופן ההכנה

ממלאים סיר לחץ במים לכמות של חצי בערך ושמים בפנים את האפונה היבשה
אחרי רתיחה עוד חצי שעה על אש קטנה.
פותחים את הסיר לחץ ומועכים את האפונה עם הכלי שמועך פירה
אם רואים שהאפונה עוד קשה מעט,סוגרים את הסיר לחץ וממשיכים עוד
כמה דקות של בישול.

בסיר שטוח,מטגנים את הבצל בשמן אחרי כמה דקות מוסיפים את עלי הסלרי
ואת הגבעול שקצוץ דק.
מגרדים בפומפייה ישירות לסיר את הקישואים ואת הגזר.
מטגנים הכל עד שנהייה לעיסה אחת, משהו כמו 15 -20 דקות
כל הזמן מערבבים שלא ידבק.

את כל התערובת הזאת מוסיפים לסיר של האפונה, ממלאים את הסיר במים
(לא הרבה מים, המרק אפונה צריך להיות מעט סמיך)
מוסיפים מלח בערך כף, פלפל שחור בנדיבות, ומרק עוף.
מביאים לרתיחה.
לא לשכוח תמיד לערבב כי יש לאפונה נטייה לרדת למטה ולהידבק לסיר.

 

***********************************************************************************************************************************************


מרק

אז אני אצרף את המתכון למרק החם הסמיך והמהביל שמבעבע כרגע על הגז:
בצל אחד לחתוך דק. לחמם שמן רגיל בסיר גדול ורחב. כשהשמן חם, להזהיב את הבצל. כשמוזהב להוסיף קוביות של: 3 תפו"א מקולפים ו - 3 בטטות קטנות ומוארכות מקולפות. לאדות בשמן, יחד עם הבצל. להוסיף: 2 כפות פפריקה מתוקה, כפית פלפל לבן, 2 כפות אבקת מרק עוף וצרור גדול של שמיר קצוץ קטן קטן. לערבב, להוסיף 10 כוסות מים מהברז. כשהכל רותח, להוסיף לסיר חב' של אפונה מוקפאת (סנפרוסט או פרי גליל). להרתיח שוב, להוסיף מים ולבשל באש קטנה כ - 3/4 שעה. אחרי 3/4 שעה, להוסיף לסיר חצי חב' של איטריות דקיקות וקטנות (כמו האיטריות שמשתמשים בהן בשביל פשטידה מתוקה - קוגל - מי שמכירה), ועוד חצי כוס עד כוס מים. להמשיך לבשל עד שכל הירקות רכים והמרק סמיך מאד.
בתאבון!

 

 
האתר שייך להדסו'ש
 
האתר ניבנה בשנת 2007 ופעיל גם כיום