x
בניית אתרים בחינם
הפוך לדף הבית
הוסף למועדפים
שלח לחבר
 
 
  מתכונים -כי זה הכי טעים  
מתכונים טעימיים מנבחרי השפים
 
 

   אפליקציה לאתר    צור קשר
    דף הבית
    אפליקציה לאתר
    בשר/דגים/חמין
    תוספות
    עוגות / עוגיות/לחמים
    מתכוני גבינה למיניהם
    מרקים
    פשטידות/ לביבות
    סלטים
    פסח
    מתכונים לילדים ועוד
    כל מיני מתכונים טעימים
    עוגות שוקולד יאמי
    ספרי בישול
    דברים בלי בייצים-לאלרגים
    בישול ואפיה ללא גלוטן
    אתרים מומלצים
    תדמור מתכונים
    בישול עירקי
    בישול מרוקאי
    בישול טריפוליטאי
    מתכונים הונגריים
    חמוצים
    כל מיני מתכונים
    ספרי מתכונים

 

חדשות אוכל ומסעדות

הדפס

 
 
 
 
 
 
 
ליחצו על התמונה והמתכון ייפתח..   http://www.dinamobomb.net/recipe/dessert10/
 
כמות: 30-35 אוזני המן 

חומרים 

לבצק:
800 גרם קמח רגיל
3/4 כוס סוכר 
200 גרם מרגרינה רכה (לא מומסת)
1 כוס שמן
1 כוס מים
2 שקיות אבקת אפיה
2 שקיות סוכר וניל
קורט מלח


למלית:
ממרח תמרים עם אגוזים קצוצים 
או ממרח שוקולד


לפיזור:
אבקת סוכר 



אופן ההכנה 
מנפים לקערה קמח ואבקת אפיה. מוסיפים סוכר, סוכר וניל וקורט מלח ומערבבים.
מוסיפים את השמן, המרגרינה והמים ולשים עד שמתקבל בצק.
מרדדים את הבצק על מישטח מקומח לעלה בעובי של עד חצי סנטימטר. 
קורצים עיגולים, מניחים מעט מלית במרכז כל עיגול, סוגרים לצורת אוזן המן ומהדקים את הקצוות טוב .

מחממים תנור ל-170-180 מעלות. 
אופים בתבנית עם נייר אפיה ללא שימון, עד שאוזני ההמן זהובות
(בערך 15-20 דקות)


- אני הכנסתי את כל החומרים ביחד למיקסר ויצא לי מעולה





 
לחמניות
 
לחמניות מסוכרות
בערך 24 לחמניות-2 תבניות
1קילו קמח מנופה
1שקית של שמרית או קובית שמרים טריים(להמס במים ...וסוכר)או1 וחצי כפות שמרים יבשים
5כפות סוכר גדושות
3/4כוס שמן
ביצה 1
כוסות מים 2-3
כפית מלח
לציפוי חלמון ביצה מהול בטיפת מים+שומשום+סוכר
הכנת הבצק:
ללוש הכל יחד לבצק רך וחלק
לעטוף היטב בניילון נצמד ולהתפיח כמה שעות בחוץ או כל הלילה במקרר
אופן ההכנה:
להכין לחמניות להניח בתבנית עם נייר אפיה, להתפיח עוד חצי שעה עד שעה בערך
למרוח בחלמון עם מעט מים ולפזר מעל פתיתי סוכר ושומשום
מבוסס על מתכון לבצק מאניטה צריקר
 
 
 עוגיות שוקולד צי'פס
 
חומרים:
250 גרם סוכר חום
125 גרם סוכר לבן
3 ביצים
450 גרם קמח
60 גרם אבקת קקאו
15 גרם אבקת אפיה
1/2 כפית מלח
200 גרם פתיתי שוקולד מריר
175 גרם פתיתי שוקולד לבן
125 גרם חמאה מומסת
50 גרם חמוציות



אופן ההכנה:
1. מערבבים סוכר חום, סוכר לבן וביצים בקערת מיקסר עם וו גיטרה על מהירות נמוכה. דואגים שהתערובת לא תוקצף.

2. מנפים יחד קמח, קקאו, אבקת אפיה ומלח. מוסיפים לקערת המיקסר, וממשיכים לעבד על מהירות נמוכה, עד שהמסה מתאחדת.

3. מוסיפים את פתיתי השוקולד והחמוציות ומערבבים שוב במהירות נמוכה.

4. מוסיפים חמאה מומסת לא חמה ומערבבים היטב במיקסר, עד שהבצק אחיד. מקררים במקרר.

5. מחלקים לגושים, משטחים לעוגיות על מגש עם נייר אפיה ואופים במשך 10 דקות בחום של 160 מעלות.
 
 
סירטון הכנה :    http://food.walla.co.il/?w=%2F906%2F1773566
 
 
 
 
 
גביניות מתוקות
קופסה של גבינה לבנה 5% או 3% מה שיש בבית.
2-3 כפות סוכר
1 שקית סוכר וניל
1 ביצה
3-2 כפות קמח תופח (אם אין לשים קמח רגיל וחצי שקית אבקת אפיה או קורט סודה לשתיה)
לבחוש הכל שלא יהיו גושים , אם יוצא דליל מדי להוסיף קמח.

לחמם מחבת לשים מעט מרגרינה או שמן לטיגון , עם כף לצקת תלוליות על המחבת

לטגן על אש בינונית כדקה שתי מכל צד עד שיזהיב.
אפשר לאכול ללא תוספות חם או קר או עם ריבה, שוקולד דבש וכד'

אפשר לעשות גם מלוח .


 
 
מאפינ'ס שאני לא מפסיקה להכין

מתכון בסיסי ל- 24 יחידות:

2 כוסות קמח תופח
כוס סוכר
2 ביצים
1/2 כוס שמן
כוס חלב / מים / מיץ
מעט מלח
כפית תמצית וניל

תוספות:
מאפין שוקולד צ'יפס: להוסיף שוקולד צ'יפס או שוקולד רגיל שבור לחתיכות
מאפין תפוח קינמון: חצי כפית קינמון + קוביות מ- 2 תפוחי עץ
מאפין שחור-לבן: 2 כפות קקאו או שוקולית + שוקולד צ'יפס לבנים
מאפין תפוז: כוס מיץ תפוזים במקום המים + קליפת תפוז מגוררת
מאפין בננה: להוסיף 2-3 בננות בשלות מעוכות במזלג

מערבבים את כל החומרים לבלילה אחידה, משמנים תבנית שקעים וממלאים כל שקע עד 2/3 הגובה
אופים בחום של 200 מעלות עד שהמאפין נראה אפוי מלמעלה והקיסם יוצא יבש.

 
 
עוגת פקאן
כוס קמח
כפית א.אםיה
90 גרם מרגרינה
ביצה

ללוש את כל החומרים ולישם בתבנית ולעשות חורים עם מזלג
ולישם בתנור ל חצי שעה
לשפוך מעל שקית של פקאן לשפוך מעל
לערבב: 90 גרם מרגרינה ממוסמת ביצה ,מייפל או כפית דבש,2 כפות קמח, חצי כוס סוכר טלשפוך מעל ולהכניס לתנוך ל 10 דק

גלידת שוקולד+חמאת בוטנים80
גרם שוקולד
3 כפיות חמאת בוטנים
חצי כוס קורונפלקס מרוסק
ריץ קטן
4 ביצים
3/4 כוס סוכר
1 סוכר וניל
להמיס את השוקולד להוסיף את החמאת בוטנים והקורונפלקס להקציף את הלבן+ הסוכר ולאט לאט להוסיף את הצהוב בכלי אחר להקציף את הריץ לערבב את הביצים והריץ ביחד להוסיף את המיקס של השוקולד והחמאת בוטנים ולקפיא
 
 
 עוגיות שוקולד ציפס'

100 ג` חמאה רכה(אני משתמשת במרגרינה)
חצי כוס סוכר לבן
חצי כוס סוכר חום
ביצה
כפית תמצית וניל
כוס ורבע קמח תופח
חצי כוס שוקלוד ציפס' לבנים
חצי כוס שוקולד ציפס' שחורים
כף שוקולית (במידה ורוצים עוגיות שוקולדיות)
מערבב את כל המצרכים,יצור כדורים קטנים, מסדרים בתבנית
במרחק אחד מהשני.מהכניסים לתנור שחומם בחום בינוני, בסביבות 10 - 13 דקות.במידה ורוצים עוגיות שוקולדיות להוסיף כף גדושה שוקולית

עוגת חמאת בוטנים
100 גר' מרגרינה/חמאה
250 גר' חמאת בוטנים
4 כפות דבש
שליש כוס סוכר
חב שוקולד מריר
4 כפות מים/חלב
כפית סוכר
כ20 ביסקויטיים

מועכים את הביסקויטיים . בסיר מבשלים את המרגרינה וחמאת הבוטנים יחד,דבש וסוכר עד שנוצרה תערובת אחידה
יוצקים את החמאת הבוטנים לקערה של הביסקויטיים ומערבבים היטב ומכניסים לתבנית ולמקרר לאיזה חצי שעה
בסיר אחר מבשלים את השוקולד המריר עם כפית סוכר כף מרגרינה ומעט מים
לאחר חצי שעה מוצאים את החמאת הבוטנים מהמקרר ויוצקים מעל את השוקולד ןמכניסים שוב למקק לפחות לחצי שעה

 
 
 
 לְבִיבוֹת מָרוֹקָאִיּוֹת-סַפִינַז'(פַּרְוֶה )
מַתְכּוֹן לְ25 מְנוֹת
החומָרִים :
1 קִילוֹגְרַם קֶמַח
50 גְּרַם שְׁמָרִים יְבֵשִׁים
לְפִי הַטַּעַם מָלַח
1/2 כּוֹס סֻכָּר
1/2 כּוֹס שֶׁמֶן
3 כּוֹסוֹת מַיִם פּוֹשְׁרִים
לְפִי הַטַּעַם אַבְקַת סֻכָּר
שָׁמֵן, לְטִגּוּן עֲמֹק

אֹפֶן הַהֲכָנָה:
1.מְנַפִּים אֶת הַקֶּמַח וּמְעַרְבְּבִים אֶת יֶתֶר הֶחֳמָרִים חוּץ מֵהַמַּיִם.
2.מוֹסִיפִים אֶת הַמַּיִם בְּהַדְרָגָה עַד שֶׁנּוֹצַר בָּצֵק רַךְ מְאוֹד וְשֶׁאֵינוֹ נִדְבָּק לַיָּדַיִם.
3.מַתְפִּיחִים אֶת הַבָּצֵק עַד אֲשֶׁר הוּא מַכְפִּיל אֶת נִפְחוֹ.
4.מְחַמְּמִים אֶת הַשֶּׁמֶן בְּלֶהָבָה בֵּינוֹנִית וּכְשֶׁהַשָּׁמֵן רוֹתֵחַ מַרְטִיבִים אֶת הַיָּדַיִם וְלוֹקְחִים כַּדּוּר בָּצֵק .
5.עוֹשִׂים חֹר בָּאֶמְצַע וְזוֹרְקִים לִשְׁמָן מְטַגְּנִים מִשְּׁנֵי הַצְּדָדִים וּמַעֲבִירִים לִנְיָר סוֹפֵג שָׁמֵן מְגַלְגְּלִים עַל אַבְקַת סֻכָּר אוֹ סֻכָּר רָגִיל.


***************************************************************************************************************************************************
 
עוגות /עוגיות
 
** קילו קמח רגיל
3 כפות שמרים יבשים
1מחמאה
1/4 כוס שמן קנולה
3/4 כוס סוכר
1/4 1 כוסות מים פושרים
קורט מלח
4 ביצים

לנפות את הקמח, באמצע לשים את המלח ולכסות את המלח עם קמח,
להוסיף את שאר המצרכים וללוש את הבצק עד שיהיה עיסה אחת אחידה.

לתת לו תפיחה טובה, אתמול נתתי לו האמת כמה שעות
אבל אפשר אפילו אחרי חצי שעה של תפיחה לעבוד איתו.

לחלק את הבצק לשמונה עיגולים מדליקים,
לרדד חלק של הבצק ולמרוח מה שאוהבים,
אצלי רק אוהבים "ממרח השחר" לגלגל לרולדה
לקחת שני רולדות ולעשות מהן צמות מגניבות.

לשים בתבנית אינגלייש ומריחה יפה מעל של ביצה ושומשום.

לשים בתנור 180 מעלות איזה 40 דקות, עד שיקבלו צבע יפה.

להרתיח על הכיריים
3/4 כוס מים
1 כוס סוכר
טיפונת תמצית רום.

איך שהעוגות שמרים יוצאים מהתנור
לשפוך מעל את הסירופ החם.

יוצא 10 וגם שווה להקפיא ולפתוח שיש אורחים
כמו טרי

 
************************************************************************************************************************************************
עוגיות שושנים:

קמח תופח גדול
2 מחמאה
1 כוס מים
6 כפות סוכר
6 לבן של הביצה-חלבון

ללוש הכל יחדיו ולשים במקרר לפחות לשעתיים.

להקציף:
6 צהוב של הביצה - חלמון
2 כוסות סוכר
2 אינסיטנט פודינג וניל.

אחרי שהבצק יוצא מהמקרר
לחלק אותו לכמה כדורים

לקחת חלק ולרדד
למרוח מההקצפה שהקצפנו מראש
לגלגל לרולדה יפה ועסיסית
לחתוך לפרוסות ולשים על התבנית
כאשר הפרוסה כלפי מעלה ורואים
את ההקצפה.

להכניס לתנור
20דקות
180 מעלות

יוצא מעדן


 
 
 ****************************************************************************************************************************************************
 
עוגת דבש טובה:
2 ורבע כוסות קמח
רבע כוס שמן
1 אבקת אפיה
1 סוכר וניל
כוס דבש (חצי דבש חצי מים רותחים)
6 בצים
1 כוס סוכר
מעט שוקולית
לערבב במיקסר, לאפות בחום 160 כ- שעה.
כשיוצאת מן התנור אני שופכת שוקולד מריר אחד מומס במיקרו
סוכריות צבעוניות מעל
והילדים מרוצים חבל על הזמן, אחלה של עוגה וגם הכל יחד לא צריך להפריד.
שבת שלום ומבורך

 
 
 
**************************************************************************************************************************************************

עוגת שוקולד:
4 ביצים
4\3 כוס קקאו
2 כוסות קמח רגיל
1 שקית אבקת אפיה
קורט מלח
2\1 1 כוסות סוכר
2\1 כפית סודה לשתיה


מערבבים הכל מוסיפים 1 כוס שמן
ממשיכים לערבב לעיסה אחידה
מוסיפים 4\3 1 כוסות מים רותחים
מערבבים
מעבירים לתבנית משומנת
180 מעלות כ- 4\3 שעה +-
****************************************************************************************************************************************************
עוגת משמשים עם ג'לי:

לבסיס-
3 כוסות קמחתופח
2 ביצים
1 מרגרינה
2 כפות סוכר
מעט מים קרים

מעבדים עד לקבלת בצק אחיד.
משטחים על תבנית פיירקס שקופה
אופים מעט- לא להשחים יותר מדי
מוציאים מהתנור ומקררים

פותחים קופסת שימורים של משמשים
מפזרים את המשמשים החצויים על הבסיס שאפינו
מכינים ג'לי (כתום עדיך מתאים לצבע המשמיש)
שופכים את הג'לי עד מעל המשמשים לכיסוי מלא.
מכניסים למקרר.
קינוח מצויין.

זה מיועד למלבנית ויוצא עוגה לא גבוהה במיוחד
אבל אני עושה אותה בתבנית אילגליש קייק עם החור, ויוצא מצויין, גבוהה ועבה.
קצת יותר זמן בתנור, צריך לבדוק עם קיסם.
אפשר לשים אח"כ במקרר או שלא, עניין של טעם.

אפשר לשים את העיסה בתבנית לילדים- דובי, פו הדוב, את יודעת צורות מענינות

הכנה נעימה ובתאבון.

 

**************************************************************************************************************************************************


חלות
1 ק"ג קמח
2 כפות שמרים יבשים
5-8 כפות סוכר (תלוי כמה מתוק את רוצה, אני שמה 5)
1/2 כוס שמן זית
1/2 2 כוסות מים פושרים (בערך)

לשים את הכל, מוסיפים כף שטוחה של מלח

מכסים ושמים להתפחה

אחרי שאת מכינה את החלות, תני להן התפחה נוספת ותמרחי עליהן ביצה

שמים בתנור בחום של בערך 180 עד שמזהיב, תלוי כמה חומות את רוצה אותן, אני אוהבת אותן בהירות אז מוציאה די מהר, בערך רבע שעה עשרים דקות בתנור....
 
************************************************************************************************************************************************
 
בראוניז שוקולד (היא יוצאת יותר כמו עוגה מאשר בראוניז)
100 גרם חמאה
2 ביצים
4\3 כוס סוכר לבן
4\3 כוס קמח לבן תופח
100 גרם שוקולד מריר

מרתיחים מים בכלי ועליו שמים צלחת עם החמאה והשוקולד וממיסים..
מחממים תנור לחום 170
מקציפים את הביצים והסוכר 5 דק' בערך, מוסיפים את השוקולד והחמאה המומסים
אחרי שמתקבלת תערובת חומה ואחידה, מוסיפים את הקמח בהדרגה..
משמשים תבנית עגולה קטנה ומכנסים לתנור למשך 20 דק'.
חשוב להוציא את ה בזמן

****************************************************************************************************************************************************
 
 עוגת שוקולד וערמונים
מצרכים:
200 גר' שוקולד מריר
200 גר' חמאה
200 גר' ערמונים מבושלים (קונים בסופר ארוזים בואקום)
200 מ"ל חלב
100 גר' סוכר
4 ביצים

אופן ההכנה:
מחממים תנור ל- 160 מעלות.
1. בסיר קטן או במיקרוגל (אני עושה בסיר קטן על מיים ולא ישר על האש) ממיסים את החמאה והשוקולד עד שמתקבלת תערובת קרמית אחידה.
2. בסיר קטן מחממים את הערמונים והחלב, מביאים אותם לרתיחה ומבשלים עוד 5 דקות. מורידים מהאש ומרסקים את הערמונים עם החלב למחית אחידה (עם מועך פירה או בלנדר).
3. מכינים שתי קערות ומפרידים את הביצים. בקערה א' (קערה גדולה) טורפים את החלמונים והסוכר לתערובת אוורירית. בקערה ב' מקציפים את הביצים לקצף יציב.
4. מוסיפים לקערה א' (עם החלמונים והסוכר) את השוקולד ואת הערמונים ומערבבים לתערובת אחידה. מוסיפים את החבונים המוקצפים בתנועות קיפול עדינות.
5. מעבירים לתבנית, מכניסים לתנור ואופים 30-40 דקות. העוגה מוכנה כשהשוליים יציבים אבל האמצע "רועד". מוציאים את העוגה מהתנור ונותנים לה להתקרר ולהתייצב.

בהצלחה

 
************************************************************************************************************************************************** 

עוגיות שיבולת שועל, פקאנים וחמוציות

המרכיבים:
180 גרם חמאה בטמפ' החדר
1/2 כוס דחוסה סוכר חום
3 כפות סוכר לבן
1 ביצה
1 כפית קינמון
1/3 1 כוסות קמח מלא
1 כפית אבקת אפיה
1 כפית תמצית וניל טהורה
1/2 1 כוסות קוואקר (שיבולת שועל)
2/3 כוס חמוציות קצוצות
2/3 כוס פקאנים קצוצים

אופן ההכנה:
1. מניחים סוכר וחמאה בקערת מיקסר ובעזרת וו הגיטרה מערבלים עד שמתקבלת תערובת תפוחה ובהירה.
2. מוסיפים את הביצה וממשיכים לערבל עד שהיא נבלעת לגמרי בתוך התערובת.
3. מוסיפים את כל שאר החומרים וממשיכים לערבל עד שהבצק מתגבש.
4. מקררים למשך שעתיים לפחות במקרר (אפשר עד 5 ימים).
5. מגלגלים עיגולים קטנים בגודל של כדור פינג פונג בידיים לחות ומסדרים על תבניות עם רווח של עוגיה בין עיגול לעיגול
6. אופים בתנור שחומם ל–175 מעלות כ-10-15 דקות עד שהעוגיות מזהיבות בצדדים (הן צריכות להישאר רכות באמצע).

**********************************************************************************************************************************************************

 
גלילה רולדה.

4 חלבונים
2/3 כוס סוכר
4 חלמונים
1כף מיץ לימון
2/3 כוס קמח
1 כף תמצית וניל

להקציף את החלבונים כאשר מתחיל להיווצר קצף,להוסיף את הסוכר בשלוש פעמים,ולהמשיך להקציף.

את החלמונים+מיץ לימון+תמצית וניל לערבב יחד בקערה נפרדת.
את תערובת החלמונים להוסיף אל הקצף ולערבב,לסירוגין להוסיף את הקמח אל תוך התערובת בתנועות עטיפה בשלוש פעמים,לגזור נייר פרגמנט בגודל תבנית האפייה,לשמן מעט ולשפוך את כל התערובת אל תוך התבנית.
לחמם את התנור ל-150 מעלות!!
הרולדה אמורה להיות בצבע זהב שזה בערך כ-15-20 ד'ק אפייה.
(ממליצה על תבנית חד פעמית קטנה)
לאחר האפייה להפוך את הגלילה על מגבת מטבח ולגלגל אותה בעודה חמה.
לצנן אותה כמה שיותר ואז לפתוח אותה ולמלא אותה במה שאוהבים.
(לדוגמה:קצפת ריצ',ריבה,פירות,ציפוי שוקולד,ולעיטור אבקת קקאו)

******************************************************************************************************************************************************
כעכים מלוחים.

3/4 שקית קמח
3/4 כוס מים
1 כוס שמן
1 מרגרינה
כף שטוחה מלח
1 אבקת אפייה

לערבב את כל החומרים יחד בקערה וללוש בערך כ-10-15 ד'ק
הבצק נאוד פריך הוא זקוק ללישה ארוכה בכדיי לחבר את כל החומרים הנ"ל יחד.
לא להבהל הבצק בהתחלה מתפורר כאילו שהוא לא מצליח להתאחד,אבל בסופו של כל בצק פריך טוב הוא מתאחד עם החומרים.

***************************************************************************************************************************************************


עוגיות ריבה מדהימות.

200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות (או מחמאה לחילופין כמו שאני אוהבת)
1/2 כוס אבקת סוכר
2 כוסות גדושות קמח
1/2 כוס שמנת מתוקה
צנצנת ריבת תותים חלקה למילוי
ואבקת סוכר לקישוט.


מעבדים במעבד מזון קמח,אבקת סוכר,מוסיפים את החמאה בפולסים קצרים(לחיצות על המיקסר קצרות)לתערובת פירורית.
מעבירים לקערה ומוסיפים בהדרגה את השמנת המתוקה ולשים לבצק רך ועדין.
עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעתיים.

מרדדים על נייר אפייה מקומח קלות את הבצק לעובי 1/2 ס"מ,קורצים לעיגולים ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה,מהשאריות מרדדים וקורצים שוב עיגולים,
קורצים את המרכז ממחצית העיגולים,ניתן גם את השאריות האלו לרדד שוב.
אופים כ-10-12 ד'ק עד שהעוגיות מזהיבות בחום של 150 מעלות.
מצננים את העוגיות,ומפזרים בנדיבות מעל העוגיות עם החור אבקת סוכר,ממלאים את העוגיות השלמות בכפית ריבה על כל עוגיה,ואז מרכיבים את העוגיה כאשר מניחים את העוגיה עם החור מעל כל תחתית עם הריבה.


*******************************************************************************************************************************************************

 
עוגת שלוש שכבות

שלב ראשון:
להקציף 5 חלבונים +6 כפות סוכר.
להנמיך את המיקסר ולהוסיף בהדרגה....
1/2 כוס שמן
4 כפות קקאו
2 כפות קמח תופח
להוסיף את החלמונים בהדרגה
ותמצית רום.

לשטח בתבנית ולאפות, יוצא כמו טורט לא גבוה.

שלב שני

אחרי שזה התקרר,להקציף 2 שמנת מתוקה, 2 כפות סוכר, ולמרוח על העוגה.

או:
1 שמנת מתוקה
1 כוס חלב
1 אינסטנט פודינג וניל
2 כפות סוכר.

שלב שלישי

200 ג"ר שוקולד מריר+ 1/4 כוס חלב להמיס על הגז.
שהתערובת של השוקולד מתקררת להוסיף בהדרגה 3 חלמונים.
את החלבונים להקציף +3 כפות סוכר,ולהוסיף ההקצפה לשוקולד.
ולמרוח מעל הקרם הלבן.

לקרר מספר שעות לפני ההגשה,

אפשר לקרר בפריזר, וחצי שעה לפני ההגשה להוצאי מהפריזר.

אתן לא מאמינות כמה היא טעימה!!!


***************************************************************************************************************************************************** 
עוגיות וניל עם חמאה ושוקולד ציפ'ס
 
הנה המתכון:

כ- 25 עוגיות)
לבצק:
4 כוסות קמח
25 גרם שמרית (או כף שמרים יבשים)
1/2כוס סוכר
קורט מלח
1 כוס חלב
2 ביצים
50 גרם חמאה (או מרגרינה) מומסת , לא חמה
קמח לרידוד

למלית:
200 גרם חמאה (או מחמאה) רכה - אני עשיתי עם חמאה
3/4 כוס סוכר
4 שקיות סוכר וניל
1 כפית תמצית וניל מאיכות טובה (מקורמיק)
50 גרם שוקולד צ'יפס- לא חובה

לציפוי:
1/2 כוס חלב
1/2 כוס סוכר
1 שקית סוכר וניל

תבנית תנור (לא שטוחה מדי) מרופדת בנייר אפייה


אופן ההכנה:
1. בקערה מערבבים את הקמח, השמרית, הסוכר והמלח. מוסיפים את החלב, הביצים והחמאה. לשים לבצק חלק, וממשיכים ללוש עוד כ- 5 דקות.
2. מכסים במגבת לחה, ומניחים לתפוח עד שהבצק יכפיל את נפחו.
3. מערבבים את חומרי המלית – חוץ מהשוקולד צ'יפס- למשחה רכה.
4. מחלקים את הבצק לשניים. מרדדים כל חלק לעלה. מורחים את המלית בצורה אחידה בעזרת האצבעות. מפזרים מעל המליות את השוקולד צ'יפס . מגלגלים לגלילה, ופורסים כל גלילה לפרוסות של כ- 3 ס"מ.
5. מניחים את הפרוסות על צידן החתוך ומניחים לתפוח כ- 1/2 שעה.
6. מחממים תנור לחום בינוני (180 צלסיוס).
7. אופים 10 דקות.
8. בינתיים מכינים את הציפוי: מבשלים יחד את חומרי הציפוי עד לרתיחה. יוצקים את הציפוי על העוגיות ואופים עוד כ- 7 –10 דקות, עד לקבלת גוון צהוב.
9. להוציא מהתנור ולהסיר את העוגיות מהתבנית.

עצה שלי - לאפות את העוגיות רק בתבנית של התנור עצמו!!!
לא בתבנית אלומניום, הם לא נאפות טוב מתחת שזה באלומיניום

 
*****************************************************************************************************************************************************
אינגליש קייק

חומרים ל-2 תבנית אינגליש קייק באורך 25 ס"מ:
250 גרם מרגרינה רכה (1/4 1 חבילה)
1/4 1 כוס סוכר (250 גרם)
4 ביצים
1/2 כוס מים (100 CC)
1 שקית אבקת אפייה
4 כוסות קמח (560 גרם)
200 גרם צימוקים ו/או קליפות הדר מסוכרות




+ מחממים תנור ל-180 מעלות.
+ מערבלים במיקסר מרגרינה עם סוכר וביצים.
+ מנפים קמח עם אבקת אפייה ומוסיפים לתערובת. מוסיפים את המים ומערבבים. מוסיפים צימוקים וקליפות הדרים מסוכרות בערבוב קל.
+ אופים ב-2 תבניות אינגליש קייק באורך 25 ס"מ כ-30 דקות, עד להוצאת קיסם יבש ממרכז העוגה. יש להיזהר מאפיית יתר
 
*************************************************************************************************************************************************
 
 
פאי אגוזים ברבע שעה....


להלן המצרכים:
(המצרכים הללו הם לשני תבניות ארוכות וצרות כמו בדוגמא..)

1 כוס סוכר
1 כוס קמח תופח
2 סוכר וניל
3 ביצים
חצי כוס שמן
1 שמנת חמוצה רגילה של תנובה

מקציפים הכל יחד (בלי להפריד ובלי להתבלבלבל...)) שופכים ל- 2 תבניות..... שמים מעל...(מה שבא לכן.... תפוחים, אגוזים, אפרסקים, אננס....) אני הכנתי אחת עם תפוחים ואחת עם אגוזים....) מניחים את התפוחים על הקצפת שנוצרה....מוסיפים אגוזים...קינמון וסוכר חום....מכניסים לתנור כרבע שעה.... מוציאים...מסויפים מעל סירופ מייפל בנדיבות.....ומשאירים בתנור לעוד מס' דקות...... עוגה קלה ומעולה !!!

 **************************************************************************************************************************************************
 
עוגת שוקולד :
 
מצרכים:
4ביצים
3.4 כוס שמן
1כוס שוקולית
3.4 כוס סוכר
1כוס קמח
וחצי קופסאת שמנת מתוקה

מערבבים הכול ואופים חום של 180 מעלות

קרם:
100 גרם שוקולד
כף שוקולד נוטלה
חצי קופסא שמנת מתוקה
ופחות מחצי כוס חלב
להמיס על הגז ולשפוך על העוגה
כשהיא קרה

****************************************************************************************************************************************************
בצק פריך
מתאים לרולדות שוקולד וגם לעוגיות
חצי כוס סוכר
1 אבקת אפיה
מרגרינה
קמח -עד שנהייה בצק רך אבל לא דביק זה בערך יוצא חצי קילו .
חצי כוס תפוזים
חצי כוס שמן
אפשר למלות בריבת תות ריבת חלב ושוקולד
 
 -**************************************************************************************************************************************************
עוגה
מצרכים:
2 כוסות קמח
2 כוסות סוכר
2 שקיות אבקת אפיה
1/2 כוס קקאו
1/2 כוס שמן
3 ביצים
תמצית רום - טיפה
2 כוסות מים רותחים
3/4 כוס פתיתי קוקוס

לקרם: 50 גרם מרגרינה
100 גרם שוקולד מריר + 100 גרם שוקולד חלב - לשבור לקוביות
1 שמנת מתוקה

הכנה: לערבב את כל החומרים של העוגה בקערה גדולה ובסוף להוסיף את המים הרותחים תוך כדי ערבוב (כדי שלא תיווצר חביתה מהביצים)
להכניס לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות ולהוציא כשיוצא קיסם יבש.
תבנית - אני שמה בחד פעמית המלבנית הגדולה.

הכנת הקרם: להמיס בסיר קטן את המרגרינה והשוקולד ולהוסיף את השמנת בסוף. להגיע עד לכמעט הרתחה.

לשפוך את הקרם מעל העוגה כשהיא כבר קרה.

אפשר למעלה לפזר כל מיני שדרוגים. זה מעולה ליומולדת אפשר לפזר סוכריות צבעוניות ולקשט


******************************************************************************************************************************************************
עוגה ממש ממש קלה..

אז הנה המתכון :
4 כוסות קמח
1 שקית אבקת אפייה
200 גרם מרגרינה רכה
4\3 כוס סוכר
1 כף תמצית וניל
2 בצים שלמות +
2 חלמונים

ואבקת סוכר לסוף...

לערבב הכל יחד לבצק ...
למרוח שכבה דקה של בצק בתבנית ולהשאיר קצת בצק בצד לפירורים למעלה ...
אחר כך למרוח איזה ריבה שאתם רוצים .. ועם פומפיה לפורר את הבצק שנשאר על כל העוגה וכל פעם להוסיף קצת קמח לבצק שיהיה קל לעבודה .. ולתנור ל200 מעלות בערך עד לצבע זהוב כזה ולהוציא ...
אחרי שזה מתקרר להוסיף את האבקת סוכר מלמעלה(לי לא היה היום) ולחתוך לקוביות קטנות ..
בתאבון וחורף חם ונעים לכולנו ...

 
*****************************************************************************************************************************************************
עוגיות קורבייה

1 ק"ג קמח רגיל (פחות 5 כפות) פשוט להוציא 5 כפות מהקמח

5 כפות קורנפלור

2 מרגרינה רכה

1 כוס שמן

2 שקיות אבקת סוכר.

זהו...מערבבים הכל טוב טוב לבצק נעים..יוצא כמו בצק סוכר.

עושים עיגולים בידיים, ממש עיגולים ומניחים בתבנית אפיה על נייר אפייה

תוקעים מעל כל עוגייה שקד.

שימי לב, שמוציאים את העוגיות שהם עדיין לבנות, הם מתקשות בחוץ

האפייה שלהן לא יותר מ-10-12 דקות.

בסוף בוזקים מעליהם אבקת סוכר.

*********************************************************************************************************************************************
 

עוגת שוקלד בקלי קלות

מצרכים

100 ג"ר שוקולד מריר

150 ג"ר חמאה

1 כוס סוכר

4 ביצים

1 1/2 כוס קמח

1 1/2 כפיות אבקת אפייה

50 ג"ר צמוקים

50 ג"ר אגוזים

אופן ההכנה

בסיר בינוני להמיס חמאה שוקלד וסוכר

לקרר ולהוסיף את הביצים לערבב

להוסיף הקמח עם אבקת אפייה לערבב

ובסוף להוסיף את האגוזים והצימוקים.

לצקת בשתי תבניות מאורכות או במלבניות

לאפות ב180 מעלות בין 20 ל25 דקות.

 

 
האתר שייך להדסו'ש
 
האתר ניבנה בשנת 2007 ופעיל גם כיום